La frem plan for gjenåpning av samfunnet

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:07.05.2020 22:55

Torsdag 7. mai holdt regjeringen en pressekonferanse der en langsiktig strategi for gjenåpning av samfunnet ble presentert. Målet er å gjenåpne flesteparten av de nedstengte tiltakene innen 15. juni 2020.

​Statsminister Erna Solberg understreket at gjenåpningen har en viktig hake; nemlig at vi alle fortsatt er flinke til å ivareta smittevernet, vaske hender og holde avstand til personer utenfor nærmeste familie. Dersom smitten blomstrer opp igjen, kan det bli nødvendig å stenge ned gjenåpnede tiltak. Selv om samfunnet åpner opp igjen, er det fortsatt viktig å holde avstand. Foto: pixabay.com

Tillatt med 20 personer i grupper

Endringene innebærer blant annet at maksimalt antall personer per gruppe som kan møtes privat, økes fra fem til 20 personer fra og med 7. mai. Disse personene må fortsatt holde én meters avstand til hverandre.

Åpner opp for idretten

Større grupper medfører at også idretten får større spillerom; og på mandag 11. mai kommer det en veileder som skal hjelpe de ulike idrettene til å legge opp til trening i større grupper på måter som sikrer godt smittevern. Reglene vil ikke være like for alle idretter, ettersom graden av smittepress varierer fra gren til gren. Regjeringen ber de ulike idrettsorganisasjonene utarbeide retningslinjer for sine idretter.

Inntil 50 deltakere ved arrangementer

For arrangementer med en ansvarlig arrangør er det fra 7. mai tillatt med inntil 50 personer. Dette inkluderer alle typer arrangementer, også idrettsarrangementer som stevner, cuper og kamper. Arrangøren har ansvar for å ha oversikt over tilstedeværende deltakere, og sikre at avstand på minst en meters kan opprettholdes. Dette gjelder kun på offentlig plass, altså f.eks. ikke i private hjem/på privat eiendom.

Skolene kan åpne igjen

Grunnskolene kan åpne (for 5. – 10. klasse) fra mandag 11. mai. Samtidig kommer det en ny smittevernveileder for både skoler og barnehager, som skal hjelpe kommunene i gang med oppstarten. Øvre Eiker kommune kommer tilbake med mer informasjon om gjenåpning av skolene i løpet av fredag den 8. mai.

Klikk her for å se oversikten over alle endringene på regjeringen sine nettsider. På den samme siden finner du også lenke til regjeringens langsiktige plan for gjenåpning av samfunnet.

Informasjon om koronavirus

Vi har samlet informasjon som er relevant for deg som er innbygger i Øvre Eiker kommune på ett sted. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 07.05.2020 22:30