Planlegging for økt togtilbud - folkemøte 19.6

Grøner, Cathrine Endret:14.06.2017 15:13
Ordfører Ann Sire Fjerdingstad på togstasjonen i Hokksund. Foto: Lisa Selin

Planlegging for nødvendig utbygging av jernbanen i vårt område går over i en ny og mer konkret fase ved at Bane Nor nå legger fram forslag til kommunedelplan med foreslått korridor for dobbeltspor mellom Gulskogen og Hokksund.

- Anbefalingen om å legge korridoren  gjennom kulturlandskapet sør for nåværende trase, er krevende. Vi må gjøre det som er mulig for å redusere nedbygging av dyrka jord, sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad i Øvre Eiker kommune.

- Det er svært positivt at Stortinget gir et tydelig signal ved behandlingen av Nasjonal Transportplan om at to tog i timen til Hokksund nå er realistisk, sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad videre. Planarbeidet må ha framdrift slik at vi får mer kunnskap om hva som må til for å få to tog i timen til Hokksund.

Åpent møte for innbyggerne 19. juni

Øvre Eiker kommune er opptatt av informasjonen om planen skal komme fram til innbyggerne og næringsdrivende så raskt som mulig. Tiden fram til høringsfristen 4. september går fort, og kommunen har derfor bedt Bane Nor om å stille til et åpent møte for innbyggerne i Øvre Eiker, i Festsalen i Rådhuset i Hokksund, mandag 19. juni, kl. 19:00.

- Vi er svært opptatt av at alle skal få god innsikt og grunnlag for å delta i denne viktige og krevende diskusjonen for bygda vår. Kommunestyret skal etter planen behandle høringen på kommunedelplanen i sitt møte 20. september, sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

Opprettet: 14.06.2017 15:04