Oppgaveutvalgets rapport om fremtidens skoler er klar - har du innspill?

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:28.01.2020 19:02

Oppgaveutvalget har jobbet i over et år. Nå er rapporten deres klar, med anbefaling om veien videre for skolene i Øvre Eiker. Rapporten er ute på høring fram til 10. mars, og vi vil gjerne høre hva du mener.

​Kommunestyret opprettet i 2018 et oppgaveutvalg som skulle gi råd om hvordan kommunen skal løseRepresentanter fra oppgaveutvalget la fram sin rapport 28. januar
fremtidige skolebehov og skolestruktur i Øvre Eiker. Utvalget har jobbet siden høsten 2018. Nå er rapporten klar, og dette er deres anbefaling til kommunestyret når det gjelder skoleutviklingen:

Anbefalingen

Oppgaveutvalget har vurdert fem alternativer. Utvalget har kommet frem til følgende anbefaling:
1. Det bygges ny Hokksund barneskole for inntil 700 elever på Loesmoen
2. Det blir ny felles ungdomsskole i Hokksund i to faser:
a) Skotselv ungdomstrinn overføres til Hokksund.
b) Vestfossen ungdomstrinn overføres til Hokksund
3. En lages en plan for oppgradering av de resterende skolebygg

Les hele oppgaveutvalgets rapport.

Se presentasjon av saken.

Har du innspill til planen?

Alle innbyggerne i kommunen kan si sin mening og komme med innspill til denne planen. Innspill må sendes skriftlig til kommunen. Vi oppfordrer alle som kan, om å sende inn innpill elektronisk til post@ovre-eiker.kommune.no,. Fristen er 10.mars 2020.

Rapporten skal etter planen behandles av kommunestyret i løpet av våren 2020.

Oppgaveutvalgets rapport om skolebehovene i Øvre Eiker framover, ble lagt fram 28. januar 2020.

Opprettet: 28.01.2020 09:08