Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Søker politisk drahjelp for å redde Hellefoss

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:25.03.2019 12:24

​Ordfører Ann Sire Fjerdingstad har bedt om et møte med klima- og miljøminister Ola Elvestuen for å få hjelp til å redde Hellefoss Paper AS.

​Rundt 80 ansatte jobber i dag på papirfabrikken i Hellefoss i Hokksund, som eksporterer bokpapir til Europa, Asia og Tyrkia. Treforedlingsnæringen har lange tradisjoner i Norge, men også i Øvre Eiker, og papirfabrikken og laksefiske har levd sammen i alle år. Nå er papirfabrikken truet av stadig nye og strengere utslippskrav fra Miljødirektoratet.

Har forsøkt å møte kraveneHellefoss papirfabrikk i Hokksund

Det har de siste ti-årene stadig vært nye krav fra Miljødirektoratet, og Hellefoss Paper AS har gjennomført alle kravene. I juni 2018 kom det nok et nytt og forsterket krav til rensing av utslipp. Hellefoss Paper AS har svart ut kravene med å bruke den nyeste tilgjengelige renseteknologien på markedet. Miljødirektoratet har ikke vært fornøyd med svaret og de endringene Hellefoss Paper AS har foreslått. Hellefoss Paper AS har klaget på vedtaket, og i februar 2019 forelå det endelige avslaget fra Miljødirektoratet. Saken er nå oversendt til Klima- og miljødepartementet for avgjørelse.

Håper på politisk støtte

Ordføreren ønsker derfor på et møte med statsråden for å kunne legge fram og diskutere problemstillingen rundt utslippstillatelse med han.
- Vi ønsker at papirfabrikken og laksen skal fortsette å leve sammen her i Hokksund, og nå trenger vi politisk hjelp til å ivareta en av de siste papirfabrikkene her i landet, skriver ordføreren i et brev til statsråden. Hun håper statsråd Elvestuen som selv har vært i Hokksund og prøvd laksefisket, ser viktigheten av arbeidsplasser, miljø, treforedling og laksefiske, og imøtekommer ønsket om et møte så snart som mulig.

Opprettet: 25.03.2019 09:51