Hjelper unge i overgangen til voksenlivet

Grøner, Cathrine Endret:13.12.2018 15:57
Illustrasjonsfoto av hender som holder trehjerte (Pexels)

​Ressursteam 15-24 i Øvre Eiker kommune jobber oppsøkende med unge i fare for å faller ut av skole eller jobb.

– De unge som tar kontakt med oss, kan stå i mange utfordringer. En del har hatt en utfordrende oppvekst, noen har opplevd mobbing, noen strever med relasjoner, mens andre igjen har angst, depresjon eller begynnende rusvansker, sier leder av Ressursteam 15–24, Bjørg Tryti til Nasjonalt kompetansesenter for psyisk helsearbeid (NAPHA).

– Trenger å møte ungdommen på deres arenaer

Folkehelseparameterne viste at Øvre Eiker kommune hadde høyere frafall i videregående skole enn landsgjennomsnittet, og en større andel mennesker strevde med psykiske utfordringer. Hovedmålene til teamet er å redusere drop-out fra skole, komme tidlig inn og gi god hjelp til de unge samt være en los mellom tjenestene.

– Vi trenger å være der ungdom ønsker å treffe oss, vi kan ikke kun møte de unge på kontorene. Vi velger å satse på forebygging, samarbeid mellom tjenestene, tett kontakt og fleksibelt tilbud til ungdommen, sier Tryti.

Klikk her for å lese hele saken på NAPHA sin nettside (artikkelen er åpen for alle).

Klikk her for å lese mer om Ressursteam 15-24.

Opprettet: 13.12.2018 15:50