Røren grendeutvalg besøkte formannskapet

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:06.06.2019 15:06

Øvre Eikers by- og grendeutvalg skal alle få presentere seg for politikerne. Onsdag 5. juni var turen kommet til Røren.

​Formannskapet har selv ytret ønske om å møte de ulike by- og grendeutvalgene i Øvre Eiker for å ha en tettere dialog og høre hva de er opptatte av og jobber med. Leder Helge Midtun i Røren grendeutvalg var på besøk hos Formannskapet 5. juni. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Jobber for barn og unge

Det var leder i Røren grendeutvalg, Helge Midtun, som var i Formannskapet 5. juni for å møte politikerne. Han fortalte at noe av det grendeutvalget er aller mest opptatt av, er at barn og unge skal trives i nærmiljøet sitt.
- Vi jobber blant annet med å se etter muligheter for nye lekeplasser, vi støtter opp om det lokale kulturlivet, blant annet Røren Barne- og Ungdomsteater, og vi støtter nye kulturaktiviteter. Vi håper også å få på plass en natursti langs elva, til glede for både store og små, sa Midtun.

Ber beboerne ta ansvar i trafikken

Lederen for grendeutvalget snakket også til politikerne om trafikksikkerhet på Røren, da spesielt rundt skolen.
- Vi er opptatte av trafikksikkerheten, spesielt for elevene ved Røren skole, som skal kunne ferdes trygt. Vi er glade for å ha fått ferdig fortauet i Semsmoveien. Men vi har fortsatt utfordringer. De fleste fotgjengeroverganger er borte, og mange bilister kjører for fort og skaper farlige situasjoner for blant annet skolebarn. Her må Rørens egne beboere ta ansvar, for vi har hatt alvorlige ulykker, sa Midtun.Politikerne fikk vite mer om hva Røren grendeutvalg er opptatt av og jobber med. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Ønsker tettere dialog med politikerne

Midtun var tydelig på hvilken viktig rolle kommunen spiller i grendeutvalgets arbeid.
- Vi er helt avhengige av et godt samarbeid med kommunen for å få satt i gang prosjekter og få drahjelp til å få andre store aktører, for eksempel Statens veivesen, inn i saker og til å bevilge penger. En del prosjekter, eksempelvis oppgradering av rundkjøringen på Sundmoen, er for tunge og krever for mye spisskompetanse til at grendeutvalget kan stå for den alene, sa han. Midtun ønsket også en tettere dialog med politikerne.
- Selv om vi har et godt samarbeid med kommunen, går oftest kommunikasjon med dere politikere via administrasjonen. Det er en utfordring, så vi ønsker mer direkte dialog med dere, avsluttet lederen for grendeutvalget.

Opprettet: 06.06.2019 14:59