Omsorgsberedskapen styrket i Øvre Eiker

Grøner, Cathrine Endret:28.11.2018 18:25

​Seks driftige sanitetskvinner troppet opp iført refleksvester merket "Omsorgsberedskap" i formannskapssalen mandag formiddag for å signere Øvre Eiker kommunes første offisielle beredskapsavtale med frivilligheten.

Dette innebærer at ca. 24 medlemmer i Norske Kvinners Sanitetsforening fra lokallagene i Bakke, Vestfossen, Hokksund og Fiskum kan stille opp for kommunens innbyggere og besøkende i en eventuell krisesituasjon. Sanitetskvinnene, som for ordens skyld også har mannlige medlemmer, er spesialister på omsorgsberedskap. Foreningen har erfaring med dette tilbake til tidlig 90-tall, og Øvre Eiker er ikke den første kommunen som benytter seg av dette tilbudet. Medlemmene kan blant annet bidra med husvære og lokaler, matservering og annen omsorg til både rammede, pårørende, ansatte og frivillige i en krisesituasjon. Sanitetskvinnene vil trolig bli en naturlig del av evakuerings- og pårørendesenteret som vil opprettes på Eikertun helsehus i en eventuell krise der det er fare for liv og helse.

- Vi har behov for å spille på flere enn kun de offentlige instansene som for eksempel politi og sivilforsvaret i beredskapssammenheng, sa rådmann Trude Andresen i forbindelse med signeringen. Tanken med å opprette en formell avtale mellom kommunen og Sanitetskvinnene er å være bedre forberedt til en eventuell krise, ettersom rollene allerede er klare når uhellet skulle inntreffe.

Øvre Eiker kommune har siden 2015 hatt et økt fokus på beredskap, med blant annet en rekke øvelser som skal gjøre kommunen bedre rustet i forhold til flere tenkte scenario. Sanitetskvinnene vil i fremtiden være en naturlig del av flere av disse øvelsene, og kommunen ser frem til samarbeide med foreningen.

Er din husstand godt nok forberedt til en krisesituasjon? Klikk her for å lese mer.

Bilde av sanitetskvinnene som signerer kontrakt sammen med ordfører og rådmann. Foto: Grøner

Foran (fra venstre): Ordfører Ann Sire Fjerdingstad, Anne Britt Hauge og rådmann Trude Andresen.
Bak (fra venstre): Karen Marie Haare, Ruth Mjøberg, Eva Bjerk, Kjersti Kjelsrud og Jorunn Holter.

Opprettet: 26.11.2018 21:01