Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Ønsker å selge sameiet "Sanssouci"

Grøner, Cathrine Endret:14.03.2019 13:27

​Driften ved Hassel fengsel er lagt ned, og flere av kommunene som eier eiendommen "Sanssouci" som fengselet brukte, vurderer nå å selge.

Formannskapet besluttet i sitt møte 13. mars å selge sin del.

Øvre Eiker eier eiendommen sammen med kommunene Drammen, Lier, Nedre Eiker, Ringerike, Kongsberg og Røyken. Drammen, Ringerike og Nedre Eiker har fra tidligere politiske vedtak på at kommunene ønsker å selge sine andeler.

Øvre Eiker kommune vurderer at eiendommen er best egnet for salg som landbrukseiendom, blant annet på grunn av en kvikkleire-sone sentralt på eiendommen, slitne bygninger og beliggenhet nær Skotselv skole og Solbakken barnehage. 

Likelydende politisk sak fremmes i alle eierkommunene i løpet av våren.

Rådmannens anbefaling til formannskapet var å gi rådmannen fullmakt til å iverksette en salgsprosess i tett samarbeid med styret i sameiet av eiendommene. Målet med et salg er størst mulig økonomisk gevinst, samtidig som hensynet til lokalsamfunnet, fremtidig landbruksdrift, skole og barnehage ivaretas. Formannskapet vedtok enstemmig i sitt møte den 13. mars 2019 å følge rådmannens anbefaling. Saken behandles endelig i kommunestyret 3. april 2019.

Klikk her for å lese hele den politiske saken

Klikk her for å lese flere nyheter fra Øvre Eiker kommune

Opprettet: 14.03.2019 12:47