Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Født i 1940? Velkommen til seminaret "Et godt seniorliv"!

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:19.02.2018 15:32

​Øvre Eiker kommune starter i år et nytt tilbud. Vi inviterer alle som er født i år 1940 til seminaret “Et godt seniorliv”. 22. februar kl 12-15 setter vi fokus på hva du selv kan bidra med for å oppleve god helse og fortsatt mestre hverdagslige aktiviteter. Astrid Nøkleby Heiberg er blant foredragsholderne.

​105 innbyggere er invitert til rådhuset

Alle innbyggere som har fylt eller fyller 78 år i 2018, har mottatt en invitasjon til rådhuset i Hokksund 22. februar. Den spreke Stortingsrepresentant Astrid Nøkleby Heiberg er en av flere foredragsholdere på seminaret 22. februar82-åringen og stortingsrepresentanten Astrid Nøkleby Heiberg vil holde foredrag sammen med flere av kommunes fagpersoner, og Drammen kjøkken vil servere smakebiter fra menyen sin. Seminaret er gratis, og det planlegges som et årlig arrangement for 78 åringene i Øvre Eiker. 

Innbyggerne skal mestre hverdagen

Øvre Eiker kommune har som mål at innbyggerne skal mestre hverdagen og bo lengst mulig hjemme. Dette er forankret politisk og er nedfelt i kommunens styringsdokumenter. For å nå målet om at innbyggerne i Øvre Eiker kommune skal mestre hverdagen og bo lengst mulig hjemme, benytter helse- og omsorgssektoren blant annet virkemidler som velferdsteknologi, “hva er viktig for deg”-filosofien og økt samhandling med frivillige organisasjoner.

Kommunestyret har nylig vedtatt en strategi for medvirkning og samskaping, «Livskraftige sammen». I strategien heter det:
«Det gode liv i Øvre Eiker skapes sammen, av alle som bor og jobber her. Kommunen legger best til rette for å skape gode liv når kommunen og innbyggerne spiller på lag».

Forventninger til kommunen

Alle kommuner er pålagt å ha en oversikt over helsetilstanden til innbyggerne og faktorer som påvirke den for å kunne planlegge for fremtidens helsebehov. Kommunen har også fokus på å inspirere innbyggerne til å ta vare på helsa si, tilrettelegge boligen, opprettholde sosialt nettverk og spise næringsrik mat. Regjeringen Solberg la i juni 2016 fram sin nye pakke for eldreomsorgspolitikk hvor et av tiltakene er forebyggende hjemmebesøk i kommunene. Rundskrivet åpner for å finne lokale løsninger, og kommunen inviterer derfor til et åpnet seminar med et spennende fagprogram istedenfor å banke på dørene til 78-åringene i kommunen. 

Hjertelig velkommen!

Les invitasjonen til seminaret her.

Opprettet: 19.02.2018 11:56