Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Varsel om stor skogbrannfare

Grøner, Cathrine Endret:23.07.2021 15:10

Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om skogbrannfare på oransje nivå.

Dette er det nest høyest av varslingsnivåene på Varsom.no. Klikk her for å lese varselet og se kart over området på Varsom.no.

Varselet gjelder stor skogbrannfare Østafjells. Det er tørt i skog og mark nå, og vegetasjon kan svært lett antennes og veldig store områder kan bli berørt. På grunn av en lang periode med tørt fint vær og lite nedbør har brannfaren økt betydelig. I perioder uten nedbør øker skogbrannfaren raskt og et lite bål kan fort utvikle seg til en stor skogbrann. Legg igjen fyrstikkene hjemme om du skal på tur! Om du skulle observere røykutvikling i naturen, ta kontakt med brannvesenet på tlf. 110 snarest.

Bålforbud

I tidsrommet mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Det betyr at det er forbudt med bruk av åpen ild. Det innbefatter engangsgrill, primus, stormkjøkken, bål, og bålpanner i eller i nærheten av skog og utmark. Merk at strand regnes som utmark. Dersom du gjør opp ild som medfører skogbrann, kan du bli holdt ansvarlig. Klikk her for å lese mer om dette på brannvesenet sine nettsider.

Opprettet: 23.07.2021 12:08