Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Ni nye smittetilfeller i Øvre Eiker

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:18.11.2020 09:54

​Kommuneoverlegen har fått bekreftet ni nye smittetilfeller av Covid-19 det siste døgnet. 

Av disse er

- to elever og en lærer på Hokksund barneskole. (Her er det tidligere påvist smitte hos en lærer og en elev.)  Flere klasser er allerede i karantene, de nye smittetilfellene fører til at enda flere klasser settes i karantene da det er vanskelig å skille hvem de har hatt som nærkontakter på tvers av klassetrinn. Kommunelegen har anbefalt testing av elever i fire berørte klasser, etter råd fra Folkehelseinstituttets smittevernvakt.  Helsesykepleier, kommunens testteam og skolens personale gjennomfører dette på skolen i ettermiddag. De tre øverste klassetrinnene skal på bakgrunn av nyoppstått smitte ha hjemmeskole ut uka. 
- to elever på Røren skole.  Til sammen er nå tre klasser i karantene (en fra før og to nye fra i dag), siden barna har vært mye om hverandre, og det er vanskelig å skille hvem som er nærkontakter og ikke. 
- en smittet ved Universitet i Sørøst-Norge avd Drammen.  
- en smittet på aktivitet utenfor Øvre Eiker
- en smittet i eget hjem. 
- to med ukjent smittekilde. 

Ingen av de smittede i Øvre Eiker er alvorlig syke.

I tillegg til de ni bekreftede tilfellene er en lærer på Hokksund barneskole er smittet. Vedkommende er hjemmehørende i annen kommune og er derfor ikke med i statistikken for Øvre Eiker.  Alle klasser på 5., 6. og 7. trinn er i karantene og har hjemmeskole.

Det er med dette registrert totalt 81 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 18. november 2020).

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.
Opprettet: 18.11.2020 09:00