Tre nye smittetilfeller i Øvre Eiker

Grøner, Cathrine Endret:03.12.2020 11:08

​Kommuneoverlegen har fått bekreftet tre nye smittetilfeller det siste døgnet.

En person var allerede i karantene på grunn av nærkontakt. Vedkommende har kjent smittekilde, og ingen nærkontakter. Person nummer to har foreløpig ukjent smittekilde.

Den tredje smittede er korttidspasient på Eikertun sykehjem. Covid-19-testen ble tatt rutinemessig fordi personen nylig har vært innlagt på sykehuset i Drammen. Smittekilde er foreløpig ukjent.

På grunn av mistanke om smitte hos et barnehagebarn, er en avdeling i Ormåsen barnehage satt i ventekarantene inntil testsvaret til barnet foreligger.

Antall nærkontakter er totalt 21 personer, hvorav syv pasienter og ni ansatte på Eikertun. Alle pårørende til nærkontakter har fått beskjed. Drammen sykehus hjelper til i smittesporingsarbeidet.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som uoversiktlig med tanke på den smittede pasienten på Eikertun sykehjem. Det er planlagt testing av alle nærkontaktene på Eikertun.

Det er med dette registrert totalt 131 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 3. desember 2020), hvorav 119 av disse er smittet etter sommeren.

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 03.12.2020 09:26