13 nye smittetilfeller

Eggertsdottir, Harpa Björt Endret:14.12.2020 08:54

​Kommuneoverlegen har fått bekreftet 13 nye smittetilfeller det siste døgnet.

11 personer knyttes direkte opp til et smitteutbrudd ved bedriften Norgesplanter i Hokksund. Det er nå totalt 15 smittetilfeller som kan knyttes opp til dette utbruddet. Utbrudd ved bedriften er fortsatt ikke avsluttet, det ventes fortsatt på flere prøvesvar her og smittekilden er foreløpig ikke kjent.

Det er også to smittetilfeller ved to forskjellige klasser ved Hokksund ungdomsskole. Det medfører at 8. trinn ved skolen settes i karantene.

Det er flere nærkontakter på skolen, og på et fotballag. Smittesporing har ført til at totalt 122 elever og seks ansatte på Hokksund ungdomsskole er satt i karantene, samt i tillegg ca. 50 nærkontakter av disse.

Det er med dette registrert totalt 169 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 11. desember 2020), hvorav 151 av disse er smittet etter sommeren.

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 11.12.2020 09:19