Ett nytt smittetilfelle - mutert virus bekreftet

Grøner, Cathrine Endret:30.01.2021 12:33

​Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen antas å ha blitt smittet på jobb i en annen kommune, og har få nærkontakter utenfor arbeidsplassen. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 242 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 30. januar 2021), hvorav 37 er smittet i 2021.

Mistanke om mutert virus bekreftet

Tidligere denne uka fikk kommunen beskjed om et mulig tilfelle av britisk mutasjon (virusmutasjon først oppdaget i Storbritannia) for et tidligere registrert smittetilfelle i Øvre Eiker. Folkehelseinstituttet har nå analysert prøven, og bekrefter at det er et tilfelle av det muterte viruset.
- Personen som er smittet har hatt få nærkontakter. Vi har god kontroll og oversikt over utbredelsen, og forventer ikke flere tilfeller koblet opp mot denne smittesituasjonen utover de tilfellene som allerede er kjent, sier kommuneoverlege Anne Aune. - Sykdomsbildet ved denne mutasjonen er lik det vi kjenner fra tidligere. Vi har på bakgrunn av dette ikke behov for å innføre nye smitteverntiltak i Øvre Eiker kommune, sier hun.

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 30.01.2021 11:23