414 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uke 3

Grøner, Cathrine Endret:02.02.2022 15:21

​Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 414 nye smittetilfeller med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker i uke 3 i 2022.

Omikron-varianten gir en svært stor økning i smittetall i Øvre Eiker, som i de fleste andre omliggende kommuner. I uke 3 ble ca. 2 % av innbyggerne smittet med Covid-19. - Økningen i smitte er forventet, da omikron smitter lettere. Ettersom omikronvarianten gir vesentlig mindre alvorlig sykdom, kan vi derfor tåle høye smittetall uten å innføre egne lokale tiltak, sier kommuneoverlege Anne Aune.

Smitte i helseinstitusjoner

Det er registrert enkelttilfeller av smitte i helsetjenesten, men ingen utbrudd.

Smitte i skoler og barnehager

Det er registrert mange smittetilfeller ved enkelte skoler og barnehager. Andre har enkeltstående tilfeller. Når det er behov for det, igangsettes midlertidig jevnlig testing av hele klasser/klassetrinn.

Smittesporing og nærkontakter

På grunn av økning i smitte er smittesporingen overbelastet, og kommunen går over til digitale løsninger med utsendelse av sms-er til personer med påvist smitte. Personer som er smittet vil ikke lengre bli oppringt av smittesporingsteamet. Hver enkelt må selv varsle sine nærkontakter om man beskjed om at man er smittet. Det oppfordres også til å benytte den digitale innmeldingsfunksjonen dersom man tester positivt på en hjemmetest, fremfor å ringe smittesporingstelefonen. Klikk her for å gå til digital innmelding av positiv hurtigtest.

Det er med dette registrert totalt 2122 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 24. januar 2022). 683 av disse er smittet i 2022.

Fra og med uke 4 vil det, i tillegg til denne faste nyheten som publiseres hver mandag formiddag, bli sendt ut en forenklet rapport midt i uka om de siste dagers smittetilfeller.

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 24.01.2022 12:19