149 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uke 2

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:02.02.2022 15:20

​Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 149 nye smittetilfeller med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker i uke 2 i 2022.

Smittetrenden er økende. Det er størst stigning i smittetall i aldersgruppen 0-14 år, og dette er som forventet etter skolestart på nyåret.

Smitte i helseinstitusjoner

Det er enkelttilfeller av smitte i helsetjenesten, men ingen utbrudd.

Smitte i skoler og barnehager

Det er smitte ved flere skoler og barnehager, hovedsakelig i form av enkelttilfeller og små klynger.  Det er forventet at det framover vil bli flere smittetilfeller blant barn og unge.

Omikron

Mer enn 90% av smittetilfellene i Viken er nå omikron-varianten.  Kommunen får ikke lenger svar på variantanalyser av virus fra laboratoriet da vi regner med at omikron nå har utkonkurrert delta-varianten.

Det er med dette registrert totalt 1708 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 17. januar 2022). 269 av disse er smittet i 2022.

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 17.01.2022 09:43