1230 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uke 5

Grøner, Cathrine Endret:07.02.2022 11:32

​Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 1230 nye smittetilfeller med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker i uke 5 i 2022. Tallet inkluderer både PCR-tester tatt på teststasjon og registrerte selvtester.

​Smitten har flatet ut noe fra uke 4 til uke 5, men det er for tidlig å si om dette betyr at vi har nådd toppen av omikron-bølgen. Ca. 35 % av smittetilfellene er i aldersgruppen 0-15 år, med hovedtyngden i alder 5-15.

Helseinstitusjoner, skoler og barnehager

Det er ingen smitteutbrudd ved helseinstitusjoner. Det er fortsatt mange smittetilfeller ved alle skolene i Øvre Eiker. Ved noen av skolene er det nå godt over 50 % av elevene som har vært smittet, noen opp mot 70 %. Det er også smitte i mange av barnehagene.

Testing

4,7 % av befolkningen testet seg med PCR-test i uke 3, og av de som testet seg var 69 % positive. Det er svært stort press på testkapasiteten, selv om teststasjonen er åpen hele uka. En selvtest regnes nå som tilstrekkelig for å stille diagnosen Covid-19, men fortsatt er det mange som tar en bekreftende PCR-test for å få grønt koronasertifikat (på grunn av EU-kravet). Det anbefales ikke å ta en PCR-test for å bekrefte selvtesten dersom man har fått tredje vaksinedose, eller har mottatt to doser koronavaksine og deretter gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene.

Vaksinering

Det ble satt 474 vaksinedoser i uke 5. Av disse var 406 stk. oppfriskningsdose (dose 3). Alle over 18 år har nå fått tilbud om oppfriskningsdose. 90 % av innbyggere eldre enn 16 år har fått en vaksinedose. 47 % har fått oppfriskningsdose (3 doser).

Det er med dette registrert totalt 4674 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 7. februar 2022). 3235 av disse er smittet i 2022.

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 07.02.2022 11:20