1045 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uke 6

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:14.02.2022 10:51

​Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 1045 nye smittetilfeller med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker i uke 6 i 2022. Tallet inkluderer både PCR-tester og registrerte selvtester.

I uke 6 har det vært en svakt fallende tendens i smittetall.  Smittetallene er mer usikre fra uke til uke da vi ikke vet hvor stor andel av dem som er smittet, som registrerer selvtest eller ta PCR-test.

Helseinstitusjoner, skoler og barnehager

Det er smittetilfeller blant ansatte i helseinstitusjoner/helse- og omsorgstjenester, men ingen utbrudd. Det har vært nedgang i smitte på skolene i forrige uke, men det er usikkert om det skyldes mindre innrapportering av prøvesvar eller en reell nedgang.  Det er sannsynlig at vi er forbi den største smittebølgen i skolene. Barnehagene har også flere nye smittetilfeller sist uke.

Testing

4,0 prosent av befolkningen testet seg med PCR-test i uke 6. Andel positive tester ligger på 65 prosent.

Vaksinering

Det ble totalt satt 229 vaksinedoser i uke 6, en halvering fra uke 5. Alle over 18 år har nå fått tilbud om oppfriskningsdose.

Det er med dette registrert totalt 5719 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 14. februar 2022). 4280 av disse er smittet i 2022.

Vil du vite mer om totalt antall smittede med koronavirus i Øvre Eiker akkurat nå, eller lese om andre smittetilfeller siden utbruddet i mars 2020, klikk her for en oppdatert oversikt.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 14.02.2022 10:03