Midlertidig stengning av matrikkel og grunnbok

Grøner, Cathrine Endret:17.12.2019 10:28

​I forbindelse med kommune- og regionreformen skal Kartverket midlertidig stenge Matrikkel og Grunnbok i siste halvdel av desember.

Matrikkelen stenges for all oppdatering i perioden 13. desember 2019 fra kl. 18.00 til 1. januar 2020 kl. 23.59.
Grunnboken stenges for all oppdatering i perioden 27. desember 2019 fra kl. 20.00 til 1. januar 2020 kl. 23.59.

Du kan bli berørt dersom:

• du eier en eiendom, og vurderer å søke om å dele denne i to eller flere eiendommer
  • selge en del av eiendommen som tilleggsareal til naboen din
  • måle opp eiendommen din (klarlegge grenser)
  • skal kjøpe eller selge eiendom, eller representerer en som gjøre dette
  • skal seksjonere en eiendom (dele opp en bygning i flere eierseksjoner, slik at flere kan eie hver sin del av bygningen)
  • tinglyse rettigheter i eiendom (for eksempel veirett)

Eiendomsregisteret stenges for all oppdatering

1. Ingen registrering (matrikkelføring) i eiendomsregisteret i noen av landets kommuner i perioden eiendomsregisteret er stengt. Dette betyr bl.a. at registering av nye eiendommer, seksjonering, grensejustering/arealoverføring, adressering eller bygningsregistering ikke kan utføres.
2. Ingen innsending av matrikkeldokumenter til tinglysing. Kartverket anbefaler at kommunene sender siste melding til tinglysing 29.11.19, for å sikre tid til eventuell feilretting ved retur fra tinglysingen.
3. Ingen elektronisk registrering av egenerklæring om konsesjonsfrihet i matrikkelen ifm. med eierskifter. Alternativ: Egenerklæring om konsesjonsfrihet kan sendes på papir med original underskrift til kommunen. Dette forutsetter at innsender er klar over Kartverkets frister for tinglysing. Kommunen kontrollerer, signerer og stempler, og sender tilbake kjøper eller representant for denne. Kjøper, eller representant for denne. sender signert skjema til tinglysing sammen med hjemmelsdokumentet (skjøtet) før grunnboken stenger. Det samme gjelder for konsesjonsvedtak.

Kommunens lokale systemer som benyttes til forvaltning og registrering i Matrikkelen er planlagt å være operative fra uke 4 i 2020.

Klikk her for å få detaljert informasjon om konsekvenser av reformarbeidet.

Faktura for kommunale avgifter og vannmåleravlesning

Fakturaen på 1 termin 2020 kan bli forsinket med 1 mnd. Dvs. at forfall blir 1. april og ikke 1. mars som tidligere.
Dette har ingen innvirkning på 2. og 3. termin. De vil ha forfall 1. juli og 1. november.
Fristen for vannmåleravlesningen vil bli framskyndet til den 10. desember, ikke 20. desember som tidligere.

Opprettet: 22.11.2019 12:09