Tv-aksjonen 2020 - stor giverglede i Øvre Eiker

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:19.10.2020 14:46

Øvre Eiker har tradisjonelt kjempet med gamle Nedre Eiker om å være dårligst på giverglede til TV-aksjonen i gamle Buskerud. Ikke nå lenger. –Vi fryktet hva som ville skje uten bøsser, så vi har lagt oss i selen med andre virkemidler, sier aksjonsgeneral og frivilligkoordinator i Øvre Eiker kommune, Kari Mette Høstvik. –Det har gitt resultater!

For mens bidragene i landet foreløpig har sunket med nesten 18 prosent, er bidraget fra eikværingene nesten det samme som i fjor – 32 kroner per innbygger, mot 33 i 2019. – Alle regnet med en knekk på grunn av korona. Men i Øvre Eiker har folk fortsatt stilt opp, sier Kari Mette Høstvik. – Spesielt vil vi rette en stor takk til næringslivet, som har gitt over dobbelt så mye i år!

Musikkvideo og konsertAksjonsgeneral Kari Mette Høstvik er fornøyd med eikværingenes giverglede.

Kommunen har gått utradisjonelt til verks i år, med blant annet en egen musikkvideo og konsert med bandet Trass. – Vi måtte satse på å være synlige, med vårt VIPPS-nummer 33000, sier Kari Mette. – Det har virka – nå mangler vi bare 10.000 på å ha samlet inn like mye som i fjor, og det er fortsatt mulig å gi – helt fram til 1. november! Til nå er det samlet inn over 623.000 kroner i Øvre Eiker og over 215 millioner kroner på landsbasis.

Fra dårligst til midt på treet

Før har Øvre Eiker sammen med Nedre Eiker tatt bunnplasseringene på fylkesstatistikken. Ikke i 2020. Øvre Eiker har rykket kraftig oppover, og i gamle Buskerud er Øvre Eiker nå midt på treet, med en 9. plass av 20. – Vi er stolte av Øvre Eikers innbyggere – det har vært stor giverglede i år, avslutter Kari Mette Høstvik.

Opprettet: 19.10.2020 14:32