Går inn for skatepark i Skotselv

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:05.06.2019 13:58

Politikerne i formannskapet støttet onsdag opp om ny skatepark i Skotselv.

Søker om investeringsmidler

Det er Bakke Idrettsforening, i samarbeid med nyopprettede Skotselv Rulleklubb og Skotselv Grendeutvalg, som søker om Sier kommunestyret ja, kan barn og unge i Skotselv glede seg til ny skatepark. Foto: pexels.com300.000 kroner i investeringstilskudd til å etablere en aktivitetspark/rullepark for barn og ungdom i Skotselv. De søker også om forskuttering av spillemidler på 300.000 kroner og momskompensasjon på 275.000 kroner. I tillegg har prosjektet en egenkapital på 410.000 kroner som skal være med på å finansiere parken.

Sterkt ønske

Skateparken er planlagt å ligge mellom kulturhuset og skolen i Skotselv. Skolen er positiv til bruk av det 600m2 store arealet som er en del av skolens område. Det er utarbeidet en behovsanalyse som viser at det er et stort behov og ønske om et slikt aktivitetsanlegg for barn og unge i nærmiljøet i Skotselv. 130 barn og ungdom har deltatt i spørreundersøkelsen. Den viser blant annet at 72 % av de spurte barna og ungdommene har utstyr som rulleskøyter, skateboard, sparkesykkel og BMX, men mangler egnet plass til å bruke det.

Formannskapet støttet enstemmig søknaden da saken var oppe til behandling onsdag 5. juni, men det er kommunestyret som vedtar saken endelig i sitt møte 19. juni. Ungdomsrådet og idrettsrådet støtter også opp om søknaden.

Les den politiske saken.

Opprettet: 05.06.2019 13:10