Temperatur i svømmehallen i Hokksund

Grøner, Cathrine Endret:10.10.2018 19:53
Illustrasjonsfoto av svømmehallen i Hokksund

Kommunen har den siste tiden fått enkelte tilbakemeldinger om at vannet i svømmehallen i Hokksund oppleves for kaldt.

Svømmehallen i Hokksund har et såkalt innebasseng, som til enhver tid holder 28 grader. En temperatur på 27-28 grader er vanlig for slike typer basseng, da de blant annet skal kunne brukes til vannaktivitet og svømmetrening for de fleste typer svømmere. Temperaturen i bassenget måles og reguleres kontinuerlig gjennom et automatisk system, slik at den kan holdes jevn gjennom døgnet. I tillegg måles temperaturen manuelt med et standard bassengtermometer en gang per dag, for å kontrollere resultatet av den digitale målingen.

Feil på temperaturen kan forekomme, men blir som regel oppdaget ganske fort – den eneste kjente temperaturfeilen side gjenåpningen etter oppussingen i september i år forekom første dag etter åpningen, og da holdt bassenget en noe lavere temperatur i en begrenset periode. Bassenget har tidligere blitt varmet opp til 31 grader, som tilsvarer temperaturen i et såkalt varmebasseng, på torsdagskvelder. Denne ekstraoppvarmingen ble besluttet fjernet i 2017 ettersom det medfører en vesentlig kostnadsforskjell i den årlige driften av bassenget.

Varmebasseng i nærheten
Det finnes flere varmebasseng i regionen for de som ønsker en høyere temperatur og lavere aktivitet i vannet. Enkelte private rehabiliteringssentre har også slike tilbud, som blant annet fastleger kan henvise til.

Varmebassenget i Drammensbadet på 12.5 x 8 meter holder 33,5 grader, og er alltid åpent for publikum i åpningstidene. Du kan lese mer om tilbudet i Drammensbadet her.

Varmebassenget i Furumo svømmehall i Modum er på 12.5 meter og holder 34 grader. På Furumo finnes det også et boblebad med plass til syv personer, som holder 39 grader. Du kan lese mer om tilbudet i Furumo svømmehall her.

Opprettet: 10.10.2018 17:39