Populært svømmekurs for flyktninger

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:13.05.2019 10:47

​Mange nyankomne flyktninger kan ikke svømme. Dette skal det nå bli en endring på.

​Vi har de siste årene sett mange drukningsulykker, både i Øvre Eiker og i landet forøvrig. For dårlig svømmeopplæring er en problemstilling, ikke minst hos flyktninger. Dette gjør Nav Øvre Eiker, Øvre Eiker kommune og svømmehallen i Hokksund noe med. De har i samarbeid startet svømmekurs for personer med minoritetsbakgrunn.

Kurset startet 27. mars og varer fram til 19. juni. Kurset som går på onsdager, er delt i tre grupper. Interessen for svømmekurset har vært stor, og rundt 30 personer deltar. Mange av dem har aldri hatt noen form for svømmeopplæring, og spesielt kvinnene har ofte behov for tilrettelagt opplæring.

- Mange av våre deltakere kan ikke svømme. Vi gir derfor svømmeopplæring som en del av introduksjonsprogrammet for nyankomne flyktninger i Øvre Eiker kommune. Kurset har vært veldig vellykket, og stemningen er topp, forteller Bijan Gharahkhani i Nav Øvre Eiker.

Topp stemning blant flyktningene på introduksjonsprogrammet som lærer å svømme. Foto: Bijan Gharahkhani

Opprettet: 13.05.2019 10:22