Nytt ambulant testteam i Øvre Eiker

Grøner, Cathrine Endret:18.12.2020 17:42

​Nå kan personer som ikke kan eller bør reise til Kongsberg, bli testet for koronavirus i sitt eget hjem av et omreisende testteam.

​Øvre Eiker kommune har opprettet et team som kan reise hjem til innbyggere for å ta covid-19 – test. I oppstartsfasen består teamet av tre personer i vaktordning, og testing foregår i tidsrommet mellom kl. 11 og 14:00 på hverdager. Kommunen vil deretter se an situasjonen, og justere tjenesten etter behovet i befolkningen.

Forbeholdt de som trenger det

Ordningen er forbeholdt personer som av helsemessige grunner ikke kan reise til teststasjonen i Kongsberg, samt personer som er sannsynlig smittet, slik at de skal oppholde seg hjemme.

Du kan ikke bestille hjemme-testing selv. Time for testing bestilles som vanlig ved teststasjonen på Kongsberg. Dersom du tror du bør testes hjemme, må du ringe til teststasjonen på tlf. 32 86 68 10 og snakke med dem, slik at testing hjemme kan vurderes. Dersom du ikke har behov for å testes hjemme, ber vi deg bestille test digitalt for å redusere ventetiden på telefonen.

Når hjemme-testing er avtalt med teststasjonen vil en fra ambulant testteam ta kontakt med deg for å avtale testing. Hvis du er i stand til det, utføres testingen utendørs. Svar på testen vil du også finne på Helsenorge.no. Hvis du er smittet, vil en fra smittesporingsteamet i kommunen ta kontakt med deg.

Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og antall smittede med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

Opprettet: 18.11.2020 10:34