Har du tanker om hvordan kommunen skal støtte frivillighet og kulturliv framover?

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:13.10.2017 13:21

​Og hva er enkle og rettferdige ordninger? Har du tanker om dette, vil vi gjerne høre fra deg! Forslag til ny tilskuddspolitikk er ute på høring, med høringsfrist 16. november 2017.

​I Øvre Eiker kommune har vi visjonen “Sammen skaper vi et livskraftig Øvre Eiker”. Én av de tingene kommunen gjør for å følge opp dette, er å gi støtte i mange ulike former for frivillighet og kulturliv.

Behov for en gjennomgang

I arbeidet vi i kommunen har gjort det siste året sammen med mange innbyggere for å lage en medvirkningsstrategi, har vi sett at det er et behov for å samordne Illustrasjonsbildekommunens ordninger for støtte. Det er også et behov for å tydeliggjøre hvordan man får støtte, og sikre at alle ordninger er åpne, også for nye mottakere.

Kom med innspill!

På bakgrunn av dette, har vi gjennomgått måten vi støtter frivillighet og kulturliv på, og vi foreslår et sett av modeller og prinsipper for støtte til sivilsamfunn og kulturliv i Øvre Eiker kommune. Gjennomgangen og forslagene sendes med dette på høring, og du finner dem vedlagt. Formannskapet har 11. oktober vedtatt at høringsfristen er 16. november 2017. Høringssvar kan sendes til post@ovre-eiker.kommune.no, og merkes “Helhetlig tilskuddspolitikk”.

Velkommen til innspillsmøter!

Denne typen ordninger kan fort bli teknisk for de fleste, og for å gi mulighet til å forstå hva forslagene innebærer og kommentere dem, så inviterer vi til to innspillsmøter på Øvre Eiker rådhus:

7. november kl. 16.00 – hovedtema museer og kulturinstitusjoner
7. november kl. 18.30 – hovedtema frivillighet, arrangementer og annet

Lurer du på noe?

Ta gjerne også kontakt med oss hvis du lurer på noe! Vi er tilgjengelig på facebook-siden Øvre Eiker Kultur og livskraft, på telefon 32 25 10 00 og på e-post christerbest.gulbrandsen@oeiker.no.

Vedlegg

Forslag til modeller og prinsipper for støtte til sivilsamfunn og kulturliv i Øvre Eiker kommune.pdf

Kunnskapsgrunnlag Helhetlig tilskuddspolitikk for Øvre Eiker kommune penger plass og personal.pdf

Opprettet: 11.10.2017 13:51