Turtips i Øvre Eiker

Bye, Ane Frederikke Endret:11.04.2021 23:37

​Påskerebusen som fikk mange ut på tur er over, men det er ingen grunn til å slutte med å utforske mulighetene. Her finner du flere tips til turer og aktiviteter i ditt nærområde.

Turtips og aktiviteter i nærområdet

Nå finner du en egen side med Turtips i Øvre Eiker kommune
Se også Den Norske Turistforeningen sin egen turside www.ut.no for gode turtips i Øvre Eiker og omegn.

Vi har også opprettet siden Aktiviteter i nærområdet med oversikt over alle idretts- og nærmiljøanlegg i kommunen.
I oversikten finner du blant annet:

• Akebakker
  • Trialhall
  • Utendørs bordtennisbord
  • Utendørs trimparker
Begge sidene er under utvikling - flere turer, bilder og beskrivelser blir lagt inn fortløpende.

BUA - lån gratis utstyr

Dersom du trenger utstyr til tur og aktiviteter kan det lånes gratis på BUA Øvre Eiker utstyrssentral. Alt du trenger er å møte opp i åpningstiden til biblioteket i Hokksund med bibliotekkortet ditt. De har alt du kan tenke deg av utstyr, men dersom du savner noe - snakk med de ansatte eller legg inn ditt forslag på https://decidim.sammenskapervi.no/, så tar vi det med i vurderingen ved neste innkjøp.
OBS: Utlån i BUA er i høysesongen forbeholdt lånere bosatt i Øvre Eiker.

Parker, badeplasser, friområdet, sykkelturer og skiløyper

Andre sider du kanskje er interessert i:

Videre arbeid

Har du et turtips som du vil dele med andre? Legg inn ditt forslag på https://decidim.sammenskapervi.no/, så legger vi det inn i oversikten.

Vi er i sluttfasen av prosjektet «friluftslivskartleggingen». Arbeidet blir lagt ut til høring i juni 2021 i forbindelse med kommunedelplan idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet 2021-2025.

Vi er nå i gang med neste fase som er å kartlegge og oppdatere databaser, og lage en plan for friluftslivets ferdselsårer. Plan for friluftslivets ferdselsårer skal identifisere, ivareta og utvikle stier, turveier, løyper og leder som er viktige for friluftsliv.

Følg med på hjemmesiden vår og Facebook Øvre Eiker for flere nyheter.

Nyt våren, ta vare på hverandre og GOD TUR!

Tid for refleksjon ved Himsjø. Foto: Stine Hoverud Knudsen

Opprettet: 09.04.2021 12:36