Disse sakene vil ungdomsrådet jobbe for

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:13.12.2018 13:02

​Ungdomsrådet presenterte sitt handlingsprogram for kommunestyret 12. desember. Psykisk helse blant ungdom er blant sakene de vil sette fokus på.

​Under kommunestyrets møte onsdag 12. desember gikk lederen for det nyetablerte ungdomsrådet i Øvre Eiker, Joakim Leder for ungdomsrådet, Joakim Nikolai Kirkerud, presenterte handlingsprogrammet for politikerne. Foto: Sunniva Riste-BjørkliNikolai Kirkerud, på talerstolen og presenterte hva rådet vil jobbe med framover. Ungdomsrådet har laget et handlingsprogram for sitt første år. Handlingsprogrammet styrer hva rådet skal jobbe spesielt med. Ungdomsrådet fikk bevilget  123.000 kroner til sitt arbeid det neste året.

Ungdomsrådet har valgt følgende punkter til sitt handlingsprogram for 2018-19:

- Selvmestring og psykisk/fysisk hjelp hos barn og ungdom er noe som mangler i hverdagen – fra å betale regninger til å gjenkjenne en psykisk lidelse eller ha en person med ekspertise til å snakke med.
- En slags NAV for ungdom. Et system der ungdommer kan melde seg for å finne jobber. Kommunen arrangerer jobbliste hvor folk som trenger arbeidskraft kan se etter folk som er villige til å jobbe + litt reklamering.
- Ha et tilbud for unge 15-18 år og 13-15 år, hvor de kan ha et sted å være sosiale. Skape bedre relasjoner blant lokal ungdom.
- Vi ønsker bedre busstilbud på Ormåsen, da blant annet at bussen kan gå til flere steder, som Vestfossen, Darbu og Kongsberg, i tillegg til avganger hele uka, i det minste på lørdager.
- Leksefri

Fikk skryt

Politikerne skrøt av engasjementet som ungdommene viser.
- Det er så godt å se at ungdommene tar tak. Det er gode saker på dagsorden i handlingsprogrammet. Spesielt fint synes jeg det er å se at ungdommene vil jobbe med problematikken rundt psykisk helse. Dette er et problem som dessverre bare blir større og større. Stå på!, sa Kjell Erland Grønbeck fra Krf.

Les mer om det nye ungdomsrådet.

Opprettet: 13.12.2018 10:18