Går inn for urnelund i Vestfossen

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:13.12.2018 19:08

Kommunestyret har vedtatt å bevilge penger til en urnelund ved Vestfossen kirke. Urnelunden kan stå klar i løpet av de neste fire årene.

Øvre Eiker kirkelige fellesråd har stått for en utredning om mulighetene for en urnelund. Utredningen viser at det er praktisk mulig å etablere en urnelund ved Vestfossen kirke. Kostnaden for et minimumsalternativ er anslått til om lag 1,6 million kroner, eks. mva.Kirkegård illustrasjonsfoto pexels.com

Innbyggernes ønske

Det er mange innbyggere i Vestfossen som har ytret ønske om å kunne få gravlegge sine kjære i nærheten. Det var Senterpartiet som fremmet forslaget i kommunestyret om å sette av penger til urnelunden i budsjettet for de neste fire årene.
- Det er et sterkt ønske blant folk i Vestfossen om en egen gravplass ved kirken slik at de kan ha et minnested for sine kjære i nærmiljøet. En urnelund ved kirken vil også forskjønne området, sa Svein Ludvig Larsen. Han mener bygging av urnelunden bør sees som en del av stedsutviklingen i Vestfossen.

Alle fra Vestfossen blir i dag begravd ved Haug kirke. Kommunestyret mener det er viktig at folk i Vestfossen kan begrave sine kjære i nærheten, uavhengig av om det er behov for flere gravplasser i kommunen.

Opprettet: 13.12.2018 13:28