Helsepersonell og frivillige på Eikertun vaksineres

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:09.11.2018 09:53

​​I vinter skal influensaen bekjempes. I Festsalen på Eikertun Helsehus var det storinnrykk for vaksinering 8. november.

For noen uker siden, ble rådmannens ledergruppe i Øvre Eiker kommune influensavaksinert. Nå er det Helse og omsorgsseksjonen sin tur. Hele 150 helsearbeidere og 25 som jobber frivillig blant eldre og syke, tok torsdag influensavaksine. Kommunens egne sykepleiere Gro Sandberg og Anne-Mette Sandvik stod for vaksineringen.

Gratis vaksinering

Influensa kan være svært alvorlig Eva Irene Løvdokken var en av dem som valgte å vaksinere seg mot influensa 8. november. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli for syke og eldre mennesker. I tillegg til at de eldre selv blir vaksinert, bør medarbeidere med pasientkontakt ta vaksinen. Forrige vinter var det svært mange som fikk influensa.
- Med mange syke i fjor, førte også dette til høyt sykefravær. Dette håper vi å unngå i år. Kommunen legger derfor til rette for gratis vaksinering av medarbeidere i Helse- og omsorg, sier kommunalsjef Kari Hesselberg.

-Ikke i tvil

Eva Irene Løvdokken jobber til daglig på demensavdeling D1 2 på Eikertun. Hun er en av dem som torsdag stod i kø for å få vaksinen. Selv om tilbudet om vaksinering er frivillig, har hun selv ikke vært i tvil om hva hun skulle gjøre.
- Jeg har vært så dårlig av influensa tidligere, og etter det har jeg vaksinert meg. Så jeg har ikke vært i tvil om å benytte meg av tilbudet om gratis vaksine. Men en ting er å gjøre det for egen del, jeg tenker vel så mye på at jeg ikke skal smitte beboerne som jeg jobber med hver dag, sier hun.

Opprettet: 09.11.2018 09:13