Disse får tilbud om vaksinedose 3

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:21.09.2021 09:24

3. dose med koronavaksine er for personer som har alvorlig svekket immunforsvar.

Øvre Eiker kommune forbereder nå vaksinering av denne gruppen.

Hvem skal få vaksine, og hva slags dokumentasjon må framvises?

Det er i hovedsak to grupper med pasienter med alvorlig svekket immunforsvar som nå får tilbud om 3. dose:
Gruppe 1
• organtransplanterte, benmargstransplantasjon siste to årene, eller en pågående graft versus hostsykdom som krever immunsuppresjon
• alvorlig og moderat primær immunsvikt
• aktiv dialysebehandling og pasienter med kronisk nyresvikt stadium 5
• avansert eller ubehandlet hiv-infeksjon
Alle som har en diagnose i henhold til listen for gruppe 1, kan vise frem notat fra sykehus hvor diagnose fremgår, hvis de ønsker vaksine før de har mottatt brev fra sykehuset.

Gruppe 2
• pasienter med pågående betydelig immundempende behandling av annen årsak:
Pasienter som bruker immundempende medisiner som står på denne listen: medikamentliste fra fagmedisinske foreninger kan kontakte kommunen direkte og vise frem dokumentasjon på medisinbruk i form av journalnotat, resept/e-resept eller medikamentforpakning hvor pasientens navn fremgår.
• kreftpasienter med aktiv eller nylig gjennomgått immundempende behandling: Disse må vente på brev fra spesialisthelsetjenesten fordi det må gjøres en individuell vurdering for å få best effekt av vaksinen og unngå unødvendige bivirkninger.
• pasienter som av ansvarlig legespesialist anses å ha svært nedsatt immunforsvar: Disse må ha også vente på eget brev fra spesialisthelsetjenesten

Vaksinetype og intervall

Begge mRNA-vaksiner (Comirnaty/BioNTech-Pfizer og  Spikevax/Moderna) benyttes, uavhengig av hvilken vaksine som ble gitt som 1. og 2. dose. Intervallet mellom 2. og 3. dose skal være minimum 4 uker.

Hvordan bestille time til vaksinering?

Ring kommunens vaksinetelefon 906 83 432 (hverdager mellom kl. 9 og 14). Informer om hvilken gruppe du tilhører (se over) + telefonnummer du kan nås på.

Personell fra vaksinestasjonen vil ta kontakt med deg og kartlegge om du tilhører den gruppen som skal ha en tredje vaksinedose.  Du blir satt opp til time. Ta med vanlig ID og dokumentasjon som nevnt over når du kommer til vaksinering.

Du trenger ikke ringe fastlegen din for å bestille time til 3. vaksinedose

Utfordringer med koronasertifikat etter dose 3

Av tekniske årsaker vil en eventuell vaksinedose 3 bli registrert som "dose 1 av 2" i Helsenorge sine systemer. Dette vil medføre at personer som får dose 3, inntil videre vil få ugyldig koronasertifikat. Denne feilen er under utbedring, og blir forhåpentlig rettet innen høstferien. Dette avsnittet oppdateres når feilen er rettet.

Opprettet: 16.09.2021 13:50