I uke 13 starter vaksinasjon av personer i risikogruppe 4

Grøner, Cathrine Endret:23.03.2021 20:50

​I uke 13 starter vaksineringen av gruppe 4: Personer fra 65 til 74 år, og personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp.

Klikk her for å lese mer om de enkelte gruppene.

Vaksinasjon av pårørende og personer med særskilte helseoppgaver i hjemmet

I tillegg er pårørende og andre med særskilte helseoppgaver i hjemmet prioritert for vaksine. Dette er personer som ikke er ansatt i helse- og omsorgssektoren, men som utfører pleie og omsorgsoppgaver i pasient/brukers eget hjem. Dette gjelder kun personer som utfører pleie- og omsorgsoppgaver for personer med alvorlige tilstander som krever spesialkompetanse og deres funksjon derfor er kritisk vanskelige å erstatte. Dette kan inkludere foreldre, andre familiemedlemmer (lønnet eller ulønnet) eller brukerstyrt personlig assistent (BPA).

Kriteriene for prioritering av vaksinasjon av disse ser kommunen, etter anbefaling fra FHI,  i sammenheng med kriteriene for prioritering av helsepersonell. Klikk her for å lese mer om dette.

Har du husket å registrere deg for vaksine?

Vi oppfordrer de som tilhører disse gruppene om å registrere seg i Helseboka. Klikk her for å gå til samlesiden for vaksine der du finner lenke til registrering og veiledning til hvordan du registrerer deg. Trenger du hjelp, kan du kontakte vaksinetelefonen på tf. 906 83 432 (hverdager mellom kl. 08 og 15:00).

Kommunen vil i noen tilfeller tildele disse gruppene time tl vaksinasjon direkte. Da trenger du kun å klikke på lenken som medfølger i tekstmeldingen du får tilsendt, for å registrere helseopplysninger om deg selv. Du vil ikke motta noen ytterligere bekreftelse i etterkant når du får time tildelt direkte. De som får tilbud om å bestille time selv via lenke, skal motta bekreftelse på sms etter at timen er bestilt. Helseopplysninger fylles ut ved å klikke på lenke i sms. Klikk her for å finne mer informasjon om dette (velg boksen "Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?").

Når og hvor foregår vaksinasjonen?

I uke 13 blir det vaksinering tirsdag og onsdag på Loe bruk 9,  både på dag og kveldstid. Fra og med uke 14 vil kommunen  samarbeide med fastlegene om vaksinering av risikopasienter i gruppe 4. Litt avhengig av hvilken vaksinetype kommunen får tildelt, vil disse vil enten bli innkalt av sin fastlege eller på vaksinestasjonen på Loe bruk.

Klikk her for å lese mer om registrering, hvem som får vaksine når og fremdrift for vaksinasjon på samlesidene for vaksine.

Opprettet: 23.03.2021 20:39