Vedtak om ny dam i Hoensvannsløken

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:05.04.2019 11:47

Kommunestyret gikk enstemmig inn for å bygge ny murdam i Hoensvannsløken. Kommunen sørger med dette for en oppgradering og sikring av et av de viktigste friluftsområdene i Øvre Eiker.

Hoensvannsløken er et av de viktigste hytte- og utfartsområdene i Øvre Eiker, men dammen lekker vann. Dersom vannstanden ikke skal bli enda lavere, må det gjøres store endringer. Det er ikke bare menneskene som bruker naturområdet som vil oppleve negative konsekvenser av en vesentlig lavere vannstand, men også naturmangfoldet i området.

Byggestart i år

Ulike muligheter for restaurering av dammen har blitt vurdert, og kommunestyret vedtok i møtet 3. april å bygge ny murdam for å redde vannet.Planen er at kommunen utlyser en anbudskonkurranse i løpet av mai. Går alt som planlagt, starter arbeidene opp etter sommeren og fullføres våren 2020.

Billigst og penest med ny murdam

Det ble også vurdert å restaurere eksisterende dam, men det vedtatte alternativet med helt ny murdam har de laveste kostnadene og kan gjennomføres raskere. Denne løsningen vil også gi en ny dam som er penere og mer tilpasset omgivelsene. Stein fra eksisterende dam vil bli brukt i muren på framsida av dammen. Hensynet til omgivelsene er viktig, også fordi det ligger til rette for at området ved dammen vil bli et enda viktigere friluftsområde etter at anlegget er gjennomført.

Les den politiske saken.

Les protokoll fra kommunestyremøtet med vedtaket i saken.

Opprettet: 05.04.2019 10:30