Våt vegåpning på Darbu

Grøner, Cathrine Endret:07.09.2017 19:46
Det ble en våt opplevelse å åpne Fv72 på Darbu den 6. september 2017. Foto: Kjell Wold

​Skikkelig høstvær stoppet ikke flere hundre innbyggere fra å møte opp til åpning av den etterlengtede Fv72 på Darbu denne uka.

Derimot smilte samtlige frammøtte fra øre til øre der de sto stimlet sammen under partytelt og jernbaneundergang ved den nye avkjøringen til skytterbanen i Fiskum, samtidig de prøvde å holde varmen godt hjulpet av pølser og vafler, korpsmusikk, rebusløp og underholdning for barna.

Før snora ble skåret og vegen åpnet for trafikk, var det mange som ville si noe og enda flere som skulle takkes. Været bidro dog til at den høytidelige delen av arrangementet ble avviklet raskt.

Gamlevegen utbedres

Den 1,2 kilometer lange nye vegbiten fra Dunserud via Anfinnplass til Buskerud folkehøgskole er bygget på halvannet år til avtalt pris, og ble åpnet 14 dager før opprinnelig planlagt. Gamlevegen gjennom Darbu skal nå utbedres for fire millioner kroner før den overlates til Øvre Eiker kommune.
Den flotte vegen har 80 meter lange og 12 meter høye Fiskumelva bru og den 1000 tonn tunge betongundergangen under jernbanen som de største og mest iøynefallende konstruksjonene, og den vil ventelig få en årsdøgntrafikk på rundt 1000 biler de første årene.

Opprettet: 07.09.2017 19:39