Fullt på velkomsttreff for nyinnflyttede

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:29.08.2018 16:19

​Nærmere 60 nyinnflyttede Øvre Eiker-væringer fylte Kommunestyresalen da ordfører og rådmann inviterte til velkomsttreff.

Rundt 60 nye Øvre Eiker-væringer møtte opp til velkomsttreff på rådhuset. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli​Ordfører Ann Sire Fjerdingstad og rådmann Trude Andresen ville gjerne gjøre litt stas på de som det siste året har flyttet til kommunen. De inviterte derfor til et velkomsttreff på rådhuset tirsdag 28. august. Mange, både små og store, tok turen.

Underholdning og informasjon

De nyinnflyttede ble først servert dans av lokal ungdom, Taran Toregard (15) og Kelly-Latifa Bizokunda (14). Deretter tok ordfører og rådmann ordet. De ga de nye Øvre Eiker-væringene en grundig innføring i kommunen, både i tall og fakta. De fortalte blant annet om kommunes administrasjon og politisk styre, om lokaldemokrati, kommunens tanker og visjoner for dem som bor her, om historikk og ulikeTaran Toregard og Kelly-Latifa Bizokunda danset. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli tilbud innen kultur, idrett og friluftsliv.

- Engasjer deg og bli kjent!

Rådmann Trude Andresen snakket til de nye innbyggerne om kommunens fokus på utenforskap, hvordan de kommuneansatte hver dag jobber mot dette og hva innbyggerne selv kan gjøre for å ikke føle seg utenfor.
- Vil dere bli kjent med andre og få venner, er mitt beste råd: Engasjer dere! Bli med på aktiviteter, arrangementer, dra på en av festivalene vi har, eller meld deg til å hjelpe andre mennesker frivillig. Du kommer garantert til å bli kjent med mange hyggelige folk, sa hun.

Si din mening

En annen måte å engasjere seg på, er å bli med i et av innbyggerutvalgene som skal sikre at innbyggernes stemme blir hørt i politiske prosesser. Her oppfordret ordføreren de nye innbyggerne til å gripe sjansen.Caroline Hahn og Jon Wold sang til ære for de nyinnflyttede. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli
- Akkurat nå i disse dager søker vi etter innbyggere som vil sitte i ulike råd. Er du mellom 13 og 18, vil vi gjerne ha deg med i det nye ungdomsrådet vårt. I tillegg skal vi nå sette sammen et utvalg som det neste året skal jobbe med hvordan fremtidens skole i Øvre Eiker skal se ut. Her skal det sitte noen politikere, men de fleste skal være innbyggere, både unge og eldre. Så meld dere og bli med og bli hørt!

Velkomsttreffet ble avsluttet med kaffe og kake i rådhusets kantine, med vakker sang av Caroline Hahn og Jon Wold.

Opprettet: 29.08.2018 09:32