Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Gir bort vinnersykkelen til mannen

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:29.06.2018 12:48

Elsykkelen endret livet til Kjersti Kjelsrud fra Øvre Eiker. Nå skal mannen tråkke til også. Han får den nye elsykkelen hun vant i årets Sykle til jobben-aksjon.

Kjersti Kjelsrud har hatt revmatisme sidenKjersti Kjelsrud fra Øvre Eiker vant elsykkel i årets Sykle til jobben-aksjon ungdommen. Det har til tider gjort det tungt både å gå, trimme og sykle. Men da hun i fjor kjøpte seg elsykkel, forbedret både hverdagen og formen seg. Faktisk så mye at hun var en av initiativtakerne til å få damene i Fiskum Sanitetsforening til å melde seg på som lag i årets utgave av Sykle til jobben-aksjonen.
- Jeg har kjøpt meg en kurv, så nå bruker jeg til og med sykkelen når jeg skal handle på butikken. Det går raskere enn med bil, forteller eikerværingen fornøyd.


Får sykkelen i bryllupsdag-gave

All aktivitet, også det du gjør på fritiden, kan registreres i Sykle til jobbe-kampanjen, som arrangeres av Norges Bedriftsidrettsforbund, og støttes lokalt av Buskerudbyen. Deltakelsen er gratis for alle i Buskerudby-kommunene.
Det deles ut en rekke nasjonale premier. Hvem som vant dem, kan du lese mer om her. Lokalt trekkes det ut en elsykkel fra Buskerudbyen verdt 30.000 kroner blant de aktive deltakerne.

Siden Kjersti Kjelsrud kjøpte en elsykkel til seg selv i fjor, er det mannen, Hans Tore, som skal få vinnersykkelen i gave på deres 30 års-bryllupsdag.
- Jeg gleder meg veldig til at vi skal sykle sammen. I sommer kan vi sette alle syklene bakpå campingvognen og være mer aktive også på tur, sier hun. Kjersti og Hans Tore er fosterforeldre til to, og de sykler foreløpig uten elkraft.
- Men eldstemann låner gjerne sykkelen min når den er ledig. Da sykler han fra alle kameratene, forteller Kjersti og smiler.

Flere med i år

Totalt har det i år vært nesten nesten 1 600 aktive deltagere i Buskerudbyen. Det er en økning fra i fjor på over åtte prosent.
-Det er rett og slett veldig gledelig. Sykle til jobben gjør at flere opplever sykkelglede i hverdagen, og det er et viktig delmål for Buskerudbyen. Derfor støtter vi med lokale premier og gratisdeltakelse, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudby-sekretariatet.

Til sammen har de 1600 deltakerne totalt vært aktive tilsvarende 463.416 kilometer. Eller 11,5 ganger rundt jorden, for å si det på en litt annen måte.
Her kan du lese mer om Sykle til jobben-aksjonen, og forberede deg til neste års runde.

Opprettet: 29.06.2018 12:28