Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Verktøy

Bye, Ane Frederikke Endret:19.02.2019 09:35

​Praktisk arbeid og ulike innfallsvinkler kan bla bidra til engasjement, større idérikdom og eierskap i utviklingsarbeidet. Ulike verktøy kan hjelpe dere med å få tak i idéer, bidra til kvalifiserte valg og utvikling av idéene. Medvirkning og samskaping på tvers av fagområder er andre kvaliteter som vektlegges ved valg av ulike verktøy. Vi har samlet en del vi mener fungerer godt og henviser også til flere du kan ta en nærmere titt på og steder hvor du kan finne flere.


Her er noen vi har erfaring med (spør oss gjerne om bruk):

Nytt, Nyttig, Nyttiggjort
Idéutvikling og andre nyttige verktøy

Tjenestelandskap handler om å kartlegge de tjenestene som er i landskapet rundt det dere jobber med eller skal utvikle. Hvilken verdi de leverer, og hvem som bruker de. Vi ser også på hvordan de ulike tjenestene henger sammen.

Problembygging er en fase som handler om å ta i bruk innsikten fra kartleggingsarbeidet. Det er fokus på å gjøre om innsikt til klare og relevante problemstillinger som reflekterer interessante muligheter og utfordringer i prosjektet.

Idéutvikling er neste fase etter problembygging. Her handler det om å gå fra problemstillinger til idéer på hvordan de sentrale behovene kan løses. Det kan handle om å utvikle idéer til både forbedringer av etablerte tjenester, og forslag til helt nye. Målet er at en skal sitte igjen med et antall forslag og idéer til løsninger som siden begynne å testes ut.

Andre relevante verktøy kan være:
Samveis
Idékatalog for tjenestedesign
Veikart for tjenesteinnovasjon
SLIK
Sosial innovasjon
Brukerreise
Design thinking
Om Samson
Samsonverktøy

Tjenestedesign - Hvilken metode er den beste?
Her er verktøykassen til Difi

Observatory of Public Sector Innovation (OPSI) sin webside finner du lenker til: 
Cases: Lenke til gode ideer fra hele verden - også Norge
Toolkit: Lenke til gode verktøy. Egner seg best for avanserte brukere som vet hva de ser etter

Opprettet: 02.02.2019 13:32