Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Etablererprøven for serveringsvirksomhet

Grøner, Cathrine Endret:15.11.2018 12:38

Før et serveringssted kan få serveringsbevilling, må daglig leder for serveringsstedet ha bestått etablererprøven (dette er ikke det samme som kunnskapsprøven etter alkoholloven).

Etablererprøven skal sikre at ansvarlig for et serveringssted har de nødvendige kunnskapene om økonomistyring og lovgivning av betydning for driften. Kommunen skal avholde prøven innen 3 uker etter at den har mottatt melding om at du ønsker å avlegge prøven. 

Etablererprøven er en flervalgsprøve. Du vil få 90 minutter til å besvare den. For å få bestått prøve må 40 av 50 svar være riktige. Ta med gyldig legitimasjon.

Kriterier

​For å få serveringsbevilling, må styrer av stedet ha bestått etablererprøven (dette er ikke det samme som kunnskapsprøven etter alkoholloven) og ha god vandel. 
Gebyret må være betalt før gjennomføring. Prøven kan tas flere ganger hvis den ikke bestås. Du må betale gebyr for hvert forsøk.

Brosjyrer


Søknadsveiledning

Ta kontakt med Servicesenteret dersom du vil ta etablererprøven. Opplysninger om læremateriell til etablererprøven får du i kommunen. Du kan også laste ned opplysninger på www.vinn.no.

Behandling

Når du har bestått etablererprøven, utsteder kommunen bevis. 

Merknader

Kandidater som har avlagt og dokumentert eksamen HKR230 Ansvarlig vertskap fra norsk hotellhøgskole etter 1/1-2005 behøver ikke avlegge kunnskapsprøve om serveringsloven.

Klagemulighet

Det er ingen klagemulighet, men du kan ta prøven om igjen.

Lovpraksis

Opprettet: 08.08.2018 14:07