Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Kunnskapsprøven

Grøner, Cathrine Endret:15.11.2018 12:36

Styrere og stedfortredere for salgs- og skjenkebevillinger må ha dokumentert kunnskap om alkoholloven.

Styrere- og stedfortreder for salgs- og skjenkebevillinger må ha dokumentert kunnskap om alkoholloven. Dette kravet oppfylles ved at du består kunnskapsprøven. Bevillingsmyndigheten skal avholde prøven innen to måneder etter at den har mottatt melding om at du ønsker å avlegge prøven. Personer som har tilknytning til en virksomhet med statlig skjenkebevilling (skip, tog, fly forsvarets befalsmesser), kontakter Fylkesmannen.

Kunnskapsprøven i alkoholloven er en flervalgsprøve med et tilfeldig uttrekk av spørsmål fra en database. Prøven avlegges elektronisk. Du vil få 60 minutter til å besvare prøven.  For å få bestått prøve må 24 av 30 svar være riktige.

Kunnskapsprøve om alkohollovgivningen må ikke forveksle med etablererprøven. Sistnevnte prøve kreves bestått av den som skal utpekes som daglig leder (styrer) for serveringsbevilling. 

Kriterier

  • Gyldig legitimasjon. 
  • Gebyret må være betalt før gjennomføring.  
  • Det er ikke anledning til å bruke tolk under avleggelse av prøven eller ordbok/ordliste.
  • Lovsamling er tillatt medbrakt.

For å kunne godkjennes som styrer eller stedfortreder må man ha bestått prøven for den bevillingstype som virksomheten har eller søker om å få.

Bestått prøve for skjenkebevilling skal dokumentere at prøvetakeren har kunnskaper om innholdet i bestemmelsene i alkohollovens kapittel 1, 4, 5, 7, 8 og 9, samt alkoholforskriften kapittel  1, 2, 3, 5, 6, 9, 10 ,11 og 14. Videre bør prøvetrakeren ha kjennskap til alkohollovens øvrige bestemmelser.

Bestått prøve for salgsbevilling skal dokumentere at prøvetakeren har kunnskaper om innholdet i bestemmelsene i alkohollovens kapittel 1, 3, 7, 8 og 9, samt alkoholforskrififten kapittel 1, 2, 3, 5, 6, 9, 10, 11 og 14. Videre bør prøvetakeren ha kjennskap til alkohollovens øvrige bestemmelser.

Prøven kan tas flere ganger hvis den ikke bestås. Du må betale gebyr for hver oppmelding.
Øvre Eiker kommune avholder prøver fortløpende ved kommunens servicesenter i rådhuset, Stasjonsgata, Hokksund. Prøvetaker kan meldes opp til prøve via servicesenteret på telefon 32 25 10 00.  

Kontakt oss

Vil du melde deg opp til Kunnskapsprøven, send en e-post til Servicesenteret

Opprettet: 13.07.2018 13:26