Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Handels- og servicenæring

  Endret:27.07.2018 15:13

Handels- og sentrumsnæringene i Øvre Eiker representerer et mangfold av bransjer og profesjoner, og vi ønsker oss og har plass til enda flere!

Kommunen samarbeider bl.a. med Hokksund Handelsstandsforening og Hokksund Gårdeierforening om å videreutvikle Hokksund som en attraktiv by for handel og opplevelser.

Detaljhandel

Dagligvarer, klær og interiør av høy kvalitet preger handelstilbudet i stasjonsbyene Hokksund og Vestfossen, sammen med et utvalg solide spesialforretninger.

Helsetjenester

Øvre Eiker er vertskap for en rekke private helsebedrifter og spesialister. De fleste er lokalisert i Hokksund sentrum. Sammen med de kommunale og fylkeskommunale helse- og omsorgstjenestene er det helsefaglige miljøet og tjenestetilbudet i Øvre Eiker betydelig, også målt i antall arbeidsplasser.

Overnatting, konferanser og spisesteder

I Hokksund og Vestfossen er det etablert flere populære spisesteder. Her finnes det også flotte konferansefasiliteter for arrangementer av ulike størrelse, og i Hokksund er det flere overnattingsbedrifter.

Finans og eiendom

Bank og eiendomsmegling er solid representert i Øvre Eiker, spesielt i Hokksund sentrum.

Offentlige tjenester

Hovedtyngden av kommunens tjenestetilbud er plassert i Hokksund sentrum. I tillegg er en rekke andre statlige og fylkeskommunale funksjoner og tjenester lagt til Hokksund sentrum.

Handel med arealkrevende varer

Tilnærmet all handel med arealkrevende varer er i dag lokalisert i umiddelbar nærhet av Hokksund sentrum og på eksponerte arealer langs hovedveiene rundt byen. Bransjer som bil og byggevarer er særlig godt representert, i kombinasjon med møbler, hage, og elektriske artikler.​

 

Opprettet: 11.09.2013 13:02