Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Avfall

  Endret:23.03.2021 12:32

​​​​​Behandlingen av avfall kan gi utslipp av klimagasser, tungmetaller og andre helse- og miljøfarlige stoffer. For å unngå at miljøgifter havner i naturen, er det viktig at avfall tas hånd om på en forsvarlig måte.

Hentedager for søppel

Klikk her for å finne ut når avfall blir hentet på din adresse.

Renovasjon og gjenvinning

I Øvre Eiker er det Renovasjonsselskapet for Drammensregionen​ (Rfd) som henter avfall og driver gjenvinningsstasjoner. På hjemmesiden deres finner du også oversikt over hentedager for avfall hos deg, samt en oversikt over gjenvinningsstasjoner i Øvre Eiker. Klikk her for å gå til hjemmesiden til Rfd.

Bestille renovasjon

Har du ny bolig og skal bestille søppeldunker og henting av avfall, kontakt RfD via deres hjemmesider.

Melde om feil

Dersom avfallet ikke har blitt hentet, avfallsbeholderen er ødelagt eller ikke blir satt tilbake på plass etter tømming, kan du melde fra om feilen via Rfd sine hjemmesider.

Farlig avfall 

Avfall fra bygg- og anleggsvirksomhet består av store mengder farlig avfall. Feil håndtering av dette avfallet kan være en kilde til forurensning og skade helse og miljø¸ fordi avfallet inneholder miljøgifter. Mest farlig avfall fra bygg og anlegg oppstår i rive- og rehabiliteringsprosjekter. Det er viktig å behandle dette avfallet på en forsvarlig måte.

Pris og gebyrer

Les mer om de kommunale avgiftene knyttet til renovasjon her.

Opprettet: 11.09.2013 13:32