Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Plassering av tiltak

Grøner, Cathrine Endret:26.07.2018 17:27

Ved godkjent byggetiltak etter plan- og bygningsloven er det i de fleste tilfeller et krav at plassering og beliggenhetskontroll skal utføres av et godkjent oppmålingsforetak.

Beskrivelse

Ved godkjent byggetiltak etter plan- og bygningsloven er det i de fleste tilfeller et krav at plassering og beliggenhetskontroll skal utføres av et godkjent oppmålingsforetak.

Øvre Eiker kommune, Geodataavdelingen har sentral godkjenning for å utføre slike oppgaver. Dette er et fritt tjenestevalg slik at andre utførende kan også velges.

Målgruppe

​Tiltakshavere som skal starte opp et godkjent byggetiltak

Kriterier

​Det må foreligge tillatelse fra kommunen etter plan- og bygningsloven.

Der grenser mot naboer er usikre kan det være aktuelt å klarlegge disse gjennom en oppmålingsforretning før plassering av tiltaket. (Se beskrivelse for oppmålingsforretning).

Søknadsveiledning

Bestilling

Oppmåling/ stikking bestilles fra Geodataavdelingen. Rettes fortrinnsvis direkte til landmålere:

Ståle Lødemel: stale.lodemel@ovre-eiker.kommune.no tlf. 32 25 13 43
Ole Johnny Petersen: ole-j.petersen@ovre-eiker.kommune.no tlf. 32 25 13 45

Utførsel

Landmåler innhenter nødvendige opplysninger fra byggesaksbehandlingen. Avtale om oppmåling gjøres med tiltakshaver/utførende.

Grovstikking med høydeangivelse gjøres ved oppstart. Etter utgraving skal plassering finstikkes eller kontrolleres. Plassering skal godkjennes før støp. Avvik som måtte oppstå skal behandles raskt.

Beliggenhetskontroll skal være utført før ferdigattest kan gis. Målingene skal dokumenteres og lagres.

Vi lover

​Tiltak skal stikkes iht. kommunalt vedtak og norm for plassering og beliggenhetskontroll. Rask og fleksibel behandling.

Oppmålingsarbeidene utføres i samsvar med Geodatanormen: Plassering og beliggenhetskontroll. Se spesielt punkt B.3 om plasserings toleranse og B.4 om stikningskontroll.

Ansvarlig enhet


Opprettet: 12.07.2018 17:06