Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helse og omsorg

Amundsen, Ann-Mari Endret:17.03.2017 15:45

​​​​​Eldreomsorg håndihåndDen viktigste ressursen i Øvre Eiker er den enkelte innbygger. Det er gjennom å samarbeide vi kan oppnå gode levekår og nærmiljø. Det er viktig at hver enkelt av oss tar et aktivt ansvar for eget liv og egen helse, samtidig som vi gir omsorg og deltar i det lokale fellesskapet.

Helse- og omsorgsseksjonen i kommunene endrer sitt perspektiv fra sykdom til forebygging og mestring. Vi vil i større grad sette fokus på hver enkelt innbyggers ressurser og forutsetninger. Med dette vil vi kunne tilby tjenester som vil gi hver enkelt innbygger større livskraft og evne til å mestre hverdagen.

Øvre Eiker kommune vil gi innbyggerne mulighet til dette, gjennom å tilby helse- og omsorgstjenester som har fokus på:

  • Helsefremmende tiltak
  • Forebygging
  • Mestring
  • Støtte
  • God samhandling mellom ulike aktører
  • Helhetlige og koordinerte tjenester

Øvre Eiker kommune yter helse- og omsorgstjenester til alle som bor eller oppholder seg midlertidig i kommunen. Helse- og omsorgstjenester innvilges etter søknad samt en individuell vurdering og i henhold til krav om forsvarlig saksbehandling. 

 

Kultur i omsorg

Helse og omsorg samarbeider med kultur og frivillige for å skape et godt kulturtilbud i tjenestene. Mer om dette kan du lese under kultur og helse

 
  

 Aktuelt fra Helse og omsorg

Har du innspill til forskrift om sykehjemsplass?

​Den lokale forskriften om rett til sykehjemsplass er ute på høring. Har du innspill, vil vi gjerne høre fra deg innen 7. juni.

Bli med på skatekurs!

​Kjenner du noen som har lyst til å gå på skatekurs? Aktiv Eiker arrangerer gratis nybegynnerkurs for skatere fra 7.- 10. klasse, med oppstart tirsdag 2. mai.

Har du husket å melde deg på?

19. april starter årets Sykle til jobben-konkurranse. Registrer din aktivitet i hverdagen og konkurrer om mange fine premier!

Foreldreforberedende kurs på familiesenteret

​Et godt parforhold og foreldresamarbeid betyr mye for livskvaliteten til hele familien, og er svært viktig for barnas oppvekst. Familiesenteret ønsker å støtte opp om dere foreldre i denne spennende og krevende småbarnsperioden.

Måling av radon i Øvre Eiker

​Øvre Eiker kommune har mottatt flere henvendelser etter at et radonfirma har kontaktet innbyggere direkte for å selge radonmålinger. Kommunen ønsker derfor å informere litt rundt radon og målinger av dette.

Opprettet: 11.09.2013 15:40