Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Søke om fritidskontakt

  Endret:12.01.2021 10:47

Hva er en fritidskontakt? 

En fritidskontakt er en person eller et gruppetilbud som kan hjelpe deg som har utfordringer med å skaffe deg et sosialt nettverk. Tjenesten er ment spesielt for deg med for eksempel psykiske vansker, språkutfordringer og funksjonsnedsettelser.

Fritidskontakt er i utgangspunktet ment som en oppstart for at du skal komme i gang og etter hvert klare aktivitetene selv. Aktivitetene planlegges etter dine interesser, behov og forutsetninger. Kommunen kan være behjelpelig med å oppnå kontakt med en frivillig organisasjon om du heller ønsker det eller ikke fyller kriteriene for å få fritidskontakt. Tjenesten er gratis, men du må betale for egne aktiviteter.

 Fritidskontakt er det samme som støttekontakt.

 

Hvem kan få fritidskontakt? 

Du som trenger hjelp til å få en mer meningsfylt fritid gjennom sosialt fellesskap og ulike fritidsaktiviteter, kan vurderes til å få fritidskontakt. Barn, unge og voksne kan få fritidskontakt.

 

Hvordan søke?

Du må levere skriftlig søknad. Søknadsskjema  finner under "Skjema" til høyre, i resepsjonen på Eikertun helsehus eller i servicesenteret på Rådhuset.

 

Har du spørsmål?

Hvis du lurer på noe kan du ta kontakt med Anita Hilleren på tlf. 32 70 18 00.

 

Lovgrunnlag for fritidskontakt

  • Helse- og omsorgstjenesteloven § 3-2, 6B
  • Pasient- og brukerrettighetsloven § 2-1 A

Fritidskontakt og støttekontakt betyr det samme i lovteksten.

Opprettet: 25.09.2013 13:37