Fagdag om Inkludering, mangfold og utenforskap

Støstad, Laila-K Endret:10.02.2016 11:42

​Den årlige folkehelsedagen arrangeres torsdag 21. april. I år heter den Fagdag om Inkludering, mangfold og utenforskap og arrangeres i festsalen på rådhuset i Hokksund.

Den er GRATIS å delta på for alle kommunalt ansatte i Øvre og Nedre Eiker kommune. Bare merk av at du er ansatt og skriv evt. gratis i fakturafeltet i påmeldingen

Hovedspørsmålene for dagen er:

- Hvordan skape et levende og inkluderende lokalsamfunn?

- Hvordan utjevne forskjeller, og forebygge utenforskap?

Hovedforedragene er:

• Hvordan ivareta seg selv og andre på en slik måte at vi kan få det bedre?
    Grunnleggende strategier, stressmestring, medfølelse, tips til oppfølging av ungdom og voksne. Psykisk helse angår oss alle. Psykolog i Drammen, PhD, Lene Berggraf.
  • Utenforskap. Hva er utfordringer, barrierer og mulige løsninger?
    Barn/unge: Frafall, psykisk helse og fattigdom. Inkludering av flyktninger og innvandrere. Kommunen som inkluderende arbeidsgiver. Yngve Carlsson KS.
  • Hvordan holde folk innenfor skole og arbeidsliv?
    Hva fremmer deltakelse i utdanning og arbeidsliv for unge med psykiske helseproblemer? Mona Sommer. Forsker HBV.
  • Hvordan rekruttere personer med ikke-vestlig bakgrunn til lag, foreninger og arbeidsliv?
    Hvordan komme i gang med tilbud? Shaista Ayub, spesialrådgiver, Diabetesforbundet.
  • Nye løsninger på utenforskap som samfunnsfloke.
    Samskaping. Trude Andresen. Rådmann Øvre Eiker Kommune.

Tid: 08.00 – 15.30.
    Sted: Festsalen, Rådhuset Øvre Eiker.

Målgruppe: Kommunalt ansatte, offentlige og private tjenester, innbyggere og organisasjoner.

Pris for andre enn kommunalt ansatte: 250 kr inkl. enkel lunsj.

Opprettet: 10.02.2016 11:40