Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helse og livsstil 9 - 12 år

Amundsen, Ann-Mari Endret:10.05.2017 15:00

Hva er Helse og Livsstil?

Helse og livsstil er et tilbud for barn/unge i alderen 9-12 år som er inaktive/ overvektige, eller står i fare for å bli overvektige, og deres familier. Det er et tilbud til innbyggere i Øvre og Nedre Eiker.

Barna i gruppa har per nå gitt gruppa navnet INGENTINGÅTAPEGJENGEN 

Periodeplan: Mai 2017 B.docx

 

 Barna i gruppa Ingentingåtapegjengen

Hva består tilbudet av?

Tilbudet gir barna aktivitet 2 ganger per uke, men foreldrene involveres fra dag 1. En kveld i måneden er det felleskveld med foreldre/foresatte og barna. Kvelden inneholder aktivitet og temaundervisning. I løpet av høsten vil det være obligatorisk Bra Mat kurs for familiene. 2 kurskvelder der barna har annen aktivitet, og 2 kurskvelder foreldre og barn sammen.

 I løpet av tida i gruppa gjennomføres det samtaler med foresatte både med/uten barn og aktivitetsledere/helsesøster.  Skolehelsesøster får informasjon om deltagelse i gruppa, der gjennomføres også veiing 2-3 ganger i løpet av

Hva er målet med tiltaket?

Målet med tiltaket er å bidra til at barn opplever mestringsfølelse og glede ved å være i fysisk aktivitet, samt bedre psykisk, fysisk og sosial helse. De vil bli introdusert for en rekke aktiviteter i nærmiljøet som de kan fortsette med etter perioden. Familiene får kunnskap om kosthold, som igjen kan bidra til gode kostvaner og reduksjon av sukker- og syreholdige drikker.

Når er det?

Barna samles tirsdager i Ekneshallen kl. 15.00-16.00/ 15.30 - 16.30 ved uteaktiviet, og torsdager i Sentrumshallen 16.00 til 17.00 til ulike aktiviteter. Type aktivitet varierer, ute- og innedørs. Eksempler er lek, aking, klatring, dans, svømming og bordtennins.

Det er ledige plasser fra høst 17.

 

 

Hvordan kan vi bli med?

Dere kan ta kontakt selv (Laila 94 16 77 70) eller bli henvist til oss av helsesøster eller fastlegen. Tilbudet er likt om man tar kontakt selv eller blir henvist.

Tilbudet er gratis, med unntak av kostpenger i forbindelse med familieaktiviteter og turer.

Opprettet: 10.02.2014 15:43