Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Samhandlingsreformen

  Endret:27.07.2018 12:20

​​Fra denne siden finner du informasjon om Øvre Eikers aktivitet for samhandling innen helseområdet.

Øvre Eiker kommune er godt rustet til å møte samhandlingsreformen. Vi følger opp nasjonale retningslinjer og har flere samhandlingsprosjekter i gang. Hovedfokus i innledningen av reformen har vært fokus på hvordan vi i kommunen kan ta imot utskrivningsklare pasienter fra sykehuset raskere og bedre enn tidligere. Samtidig arbeider vi med å bygge opp våre tjenester både for å forebygge innleggelser på sykehus og gjennomføre mer behandling hjemme hos pasienten eller i våre institusjoner.

Like godt eller bedre

Samhandlingsreformen har fokus på samhandling med sykehusene, nabokommuner, men også i stor grad overfor interne tjenester som vi mener kan forbedres. Hele tiden er målet at innbyggerne skal tilbys like gode, eller bedre tjenester, enn de vil kunne få på et sykehus. Våre tiltak skal ikke utsette eller forhindre innleggelse på sykehus der det er nødvendig.


To hovedområder for satsing

 • Øvre Eiker har vært med i et stort samhandlingsprosjekt hvor fokus har vært på lokalmedisinske tjenester. Dette har hatt sitt hovedfokus på:
 • Rehabilitering
  Lindrende behandling
  Akuttplasser på sykehjemmet
  I tillegg et eget prosjekt for å etablere tverrfaglig ambulerende team funksjon

  Folkehelsearbeid er også todelt: Bidra til fremme helsen i befolkningen
  Forebygge helseskader
  Vi har valgt at kommuneoverlegen skal være folkehelsekoordinator i vår kommune. Aktiv Eiker er et tjenestetilbud som arbeider med begge disse arbeidsområdene med fokus på fysisk aktivitet, kosthold og røykeslutt.

  I menyen til høyre finner du linker til mer informasjon om samhandlingen.​
Opprettet: 25.09.2013 16:01