Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Koronavirus: informasjon og smittevernsråd / info and advice about corona viral disease

Grøner, Cathrine Endret:27.03.2020 10:35

På denne siden finner du informasjon om koronaviruset.​ Klikk på en av overskriftene i listen under for å lese mer. Informasjonen oppdateres fortløpende i henhold til nasjonale retningslinjer og forskrifter, samt lokale endringer.

Information on this page includes some advice and information about the new coronavirus. For information in english, please click here for updated info fromThe Norwegian Institute of Public Health.

   Generell informasjon

12. mars ble det innført en rekke nasjonale tiltak for å forhindre spredning av smitte. Den 24. mars ble det besluttet at tiltakene skal forlenges, og i første omgang skal de gjelde til og med 13. april 2020. Du kan lese mer om tiltakene i detalj på regjeringen sine nettsider ved å klikke her.

Det nye koronaviruset ble oppdaget i januar 2020. Viruset har etterhvert fått navnet SARS-CoV-2. Det kan gi luftveisinfeksjon hos mennesker, og denne sykdommen kalles covid-19-infeksjon.

I mange tilfeller har det kun gitt mild sykdom, med lette symptomer som feber, sår hals, hoste og rennende nese.  Noen vil få alvorligere sykdom med blant annet lungebetennelse.

Det er påvist mange tilfeller av viruset i Norge. Øvre Eiker kommune har satt kriseledelse, og følger fortløpende de anbefalinger som kommer fra Helsedirektoratet. Denne artikkelen holdes jevnlig oppdatert.

Klikk her for å gå til Folkehelseinstituttet sine hjemmesider for å lese mer om koronaviruset

Se informasjonsfilm med spørsmål og svar om koronaviruset

Les svar på ofte stilte spørsmål om koronavirus på Helsenorge.no

   Lokale smittetilfeller og testing for smitte

Hittil har tre personer har testet positivt for Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker kommune. Kommunen har i alle tilfeller utført smitteoppsporing og tatt kontakt med nærkontakter til de som er bekreftet smittet.


Nyheter som er publisert om smittetilfellene i Øvre Eiker:

 

 
Testing av smitte

Det er fastlegene som rekvirerer til testing for koronavirus. Kommunen følger de til enhver tid gjeldende nasjonale kriteriene og anbefalingene for testing. På grunn av begrenset kapasitet og utstyr er testkriteriene strenge. Disse kan du lese mer om på Folkehelseinstituttet sine nettsider

Er du usikker på om du bør testes for koronavirus, eller om du bør ta hjemmekarantene? Vi anbefaler å bruke nettsiden Koronasjekk.no for å få svar på dette. Nettsiden oppdateres jevnlig i henhold til nasjonale retningslinjer.

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".

   Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet en del vanlige spørsmål om koronavirus og den pågående situasjonen. Dette avsnittet oppdateres fortløpende. Savner du informasjon her, kan du legge igjen en tilbakemelding nederst på denne nettsiden. Du finner også andre nyhetsartikler om koronavirus på våre Aktuelt-sider, og oppdaterte åpningstider på denne siden.

Beredskap og varsling

Jeg har ikke fått sms-varsling, men naboen har fått det. Hvorfor?
Systemet som brukes til å sende ut sms- og telefonvarslinger, henter informasjon fra ulike registre. Fra 16. mars henter systemet kontaktinfo fra Altinn og det du har registrert der, og vil fremover være mer treffsikkert. 

Folkehelse

Hvem testes for koronavirus?
Kommunen følger de retningslinjene som Folkehelseinstituttet til enhver tid oppgir. Klikk her for å lese hva som er gjeldende testkriterier akkurat nå. Det er fastlegene som rekvirerer personer til testing. Om du er usikker på om du kan ha fått koronavirus selv, besøk Koronasjekk.no

Er det noen i Øvre Eiker som har testet positivt for koronavirus?
Flere personer er testet for koronavirus, og så langt har fire testet positivt. Les mer om dette i boksen "Lokale smittetilfeller og testing for smitte".

Hva er reglene for hjemmekarantene? Hva er lov og ikke?
Hjemmekarantene er aktuelt for deg som er bekreftet smittet med koronavirus, og/eller har symptomer på luftveisinfeksjon og/eller har ankommet Norge fra utlandet de siste 14 dagene. Du finner siste oppdaterte oversikt over råd til personer i hjemmekarantene på Folkehelseinstituttet sine nettsider

Helse og omsorg

Jeg har utdannelse/erfaring innen helse, og ønsker å bidra. Hva gjør jeg?
Behovet er stort for helsepersonell, også i Øvre Eiker. Vi trenger deg som er frisk, og enten har helsefaglig utdanning, eller erfaring innen helsesektoren. Ta kontakt med Ingebjørg Gustavsen på e-postadressen ingebjorg.gustavsen@oeiker.no, eller på telefon 479 02 887, om du kan bidra.

Holder Dagsenteret åpent?
Dagtilbudet ved Trivsels- og mestringssenteret på Eikertun opprettholder en redusert drift i sine lokaler adskilt fra beboerne på helsehuset.

Hjemmehjelpen kommer ikke. Hvorfor?
Helse- og omsorgstjenesten arbeider hardt for å møte en utfordrende situasjon som følge av koronavirus.  Bemanningen må prioriteres. Hjemmehjelp som ikke er helt nødvendig av helsemessige grunner er avlyst de neste 14 dagene. Alle dette gjelder har blitt kontaktet.

Kommer tannleger og fysioterapeuter til å stenge?
Helsedirektoratet har besluttet at fysioterapeuter, manuellterapeuter, psykologer, logopeder, optikere, alternative behandlere osv. skal stenge sine virksomheter for besøkende fra og med mandag 16. mars, med enkelte unntak. Klikk her for å lese mer.

Viken fylkeskommune, som er ansvarlig for tannhelsetjenesten, skriver på sine nettsider at tannlegene avlyser ordinære timer frem til etter påske (med mulighet for forlengelse). Dersom du trenger akutt hjelp, ta kontakt med din nærmeste tannhelseklinikk på telefon. Klikk her for å gå til nettsidene til Viken fylkeskommune for siste oppdaterte informasjon om dette.

Går timer og avtaler på Helsestasjonen som normalt?
​Delvis. Det er igangsatt forebyggende smitteverntiltak på Helsestasjonen. Folk som er syke, eller føler seg syke, skal ikke gå inn på Helsestasjonen. Inntil videre er all gruppeaktivitet avlyst, alle samtaler på Familieteam er avlyst, HFU er avlyst og konsultasjoner for 2- og 4-åringer er utsatt. Helsestasjonen prioriterer vaksinasjon for de under 1 år, og nyfødte. Det blir sendt ut varsling på sms om at timen er avlyst, og ny innkalling kommer. Helsestasjonen er ellers åpen fra kl. 09:00 - 14:00 inntil videre.

Vielser, begravelser, dåp og liknende

Vil vielser på rådhuset gå som normalt?
Kommunale vielser som er avtalt, går foreløpig som normalt, men med et svært begrenset antall gjester. Brudeparet får tilsendt praktisk informasjon i forkant som gjør at smittevern kan ivaretas. Rådhuset er stengt for publikum som ikke har nærmere avtale fra 17. mars.

Hva skjer med dåp, begravelser, gudstjenester og andre aktiviteter i kirka?
Gudstjenester og andre aktiviteter i kirken er avlyst til over påske. Planlagt dåp kan gjennomføres med en enkel dåpsgudstjeneste for den nærmeste familie og faddere. Planlagte vielser gjennomføres, men med et begrenset antall gjester. Gravferder kan gjennomføres med den nærmeste familien.Hold deg oppdatert på den nyeste informasjonen på kirken sine nettsider ved å klikke her. Der finner du også kontaktinformasjon til kirken.

Skole og barnehage

Hva skjer med fakturaer for SFO- og barnehageplass? Skal disse betales eller ikke?
Regjeringen har bestemt at man skal slippe å betale for stengte barnehage- og SFO-tilbud, men faktura med betalingsfrist 20.3 skal betales, og så vil det bli foretatt en motregning/tilbakebetaling i løpet av vårhalvåret.

Vil skole, SFO og barnehage holde åpent for enkelte? 
SFO og barnehager holder åpent for barn der begge foresatte, eller én aleneforsørger, har en jobb som regnes for å være en samfunnskritisk funksjon. Dette gjelder også skoler, herunder for  1. – 4. trinnselever. Gå til Helsedirektoratet sine nettsider for å se oversikten over hvem dette gjelder.

Tilbudet gis der barnet har tilbudet sitt til daglig. Informasjon er tidligere sendt ut til foresatte via sms, Skooler og MyKid, sammen med aktuell kontaktinformasjon. Elever og lærere holder kontakten via Skooler, der det blir lagt inn oppgaver, foretatt veiledning og gitt svar på spørsmål.

Kultur og fritid

Kan jeg sove i telt?
Nasjonale myndigheter fraråder alle former for fritidsreiser/ferieturer, også innenlands. Camping, telting osv. er i seg selv foreløpig ikke regulert i lovverket, men det er forbudt å overnatte på egen fritidseiendom i en annen kommune enn den du er folkeregistrert i.

Kan jeg dra på hytta?
Dersom du har hytte i en annen kommune enn den du er folkeregistrert i, kan du ikke reise på hytta nå. Dette gjelder også dersom hytta ligger i nabokommunen, som sogner til samme sykehus. Dersom du befinner deg på hytta, og denne ligger i en annen kommune enn den du er folkeregistert i, oppfordres du til å reise hjem umiddelbart. Det er nå forbudt ved lov å oppholde seg på fritidseiendom, med enkelte unntak. Klikk her for å lese lovforskriften.

Kan jeg ha fest, eller leie ut hytta eller andre private lokaler til sosiale sammenkomster nå?
Kommunen oppfordrer alle sine innbyggere til å unngå fester, sosiale sammenkomster og andre møteplasser der det er flere tilstede. Det er nå forbudt ved lov å oppholde seg på fritidseiendom, med enkelte unntak. Klikk her for å lese lovforskriften.


Illustrasjon av distansering. Gå til FHI.no for info dersom du ikke kan se dette bildet.

   Vil du hjelpe til?

Har du helsefaglig utdanning, eller erfaring?
Har du helsefaglig bakgrunn, eller erfaring fra arbeid i helsesektoren - og er frisk, så trenger vi din hjelp i Øvre Eiker fremover.

Studenter, tidligere ansatte som har gått av med pensjon og helsepersonell som arbeider i andre stillinger, oppfordres spesielt til å melde seg.

Send din søknad til ingebjorg.gustavsen@oeiker.no, eller ta kontakt på telefon 479 02 887. Kjenner du noen som du tror kan egne seg, tips dem gjerne.

 

Vil du bidra som frivillig?
Ta kontakt med Frivilligsentralen via frieiker@oeiker.no, telefon 413 77 480 eller via Facebook-siden.

 

   Barnehager og skoler holder stengt 

Helsedirektoratet har vedtatt å stenge barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner. Dette gjelder til og med mandag 13. april, 2020, med mulighet for forlengelse.

Skolebarna får undervisning hjemme via digitale kanaler. Lærerne vil være i arbeid og tilgjengelige digitalt for elever og foresatte. Pedagogene i barnehagene vil holde kontakten med barn/foresatte underveis i stengningsperioden.

Det er viktig å opprettholde virksomheten i helse- og omsorgstjenester og andre kritiske samfunnsfunksjoner, samt å unngå at personer i risikogrupper, som for eksempel besteforeldre, brukes til barnevakt. Kommunen sørger derfor for et tilbud til barn av foreldre innen kritiske samfunnsfunksjoner. Det samme gjelder for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt. Gå til Helsedirektoratet sine nettsider for å se oversikten over hvem dette gjelder.

Fakturering for SFO og barnehager
Regjeringen har bestemt at man skal slippe å betale for stengte barnehage- og SFO-tilbud, men faktura med betalingsfrist 20.3 skal betales, og så vil det bli foretatt en motregning/tilbakebetaling i løpet av vårhalvåret.

Relaterte artikler på kommunens nettside:

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".

   Stengning og forbud mot arrangementer og servicetilbud 

Helsedirektoratet har besluttet forbud mot og stenging av:

  • Kulturarrangementer
  • Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs
  • Alle virksomheter i serveringsbransjen, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand.
  • Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
  • Treningssentre
  • Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende
  • Svømmehaller, badeland og liknende

Detalj- varehandel vil holde åpent. Det er ingen grunn til å hamstre mat. Dagligvarebutikkene vil holde åpent.

I Øvre Eiker stenges svømmehallene i Vestfossen og Hokksund, samt biblioteket og BUA. Meråpent-tilbudet er også stengt. Det er ikke mulig å levere inn bøker eller BUA-utstyr. Purringer vil ikke sendes ut. Filialene på Skotselv og Darbu er også stengt. Klikk her for å lese mer.

Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av koronavirus. Les mer om tiltakene her. Tiltakene gjelder fra 12. mars kl. 18:00 til og med 13. april 2020, med mulighet for forlengelse. 

Relaterte artikler på kommunens nettside:

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".

   Restriksjoner for besøk ved helseinstitusjoner 

Helsedirektoratet anmoder om å ikke besøke personer i institusjoner med sårbare grupper (eldre, psykiatri, fengsel osv.).

Det innføres restriksjoner for besøkende til alle landets helseinstitusjoner og innføring av adgangskontroll for å ivareta smittevern for pasienter i landets helseinstitusjoner. Personer som har risiko for å være smittet skal avvises fra alle landets helseinstitusjoner. Dersom du mistenker at du kan være smittet, ta kontakt med din fastlege eller ring legevakten på tlf. 116 117.

Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av koronavirus. Les mer om tiltakene her. Tiltakene gjelder fra 12. mars kl. 18:00 til og med 13. april 2020, med mulighet for forlengelse.

Relaterte artikler på kommunens nettside:


   Slik kan du forebygge smitte

Klikk her for å se 8 enkle tips til forebygging av smitte fra Folkehelseinstituttet.

For å hindre smitte bør personer som er syke unngå å hoste eller nyse direkte på andre. Man bør, når det er mulig, holde 1-2 meters avstand til personer med luftveissymptomer. Man bør helst hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå), eller i albuen. God håndhygiene er viktig for å hindre smitteoverføring. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Dersom hendene er synlig skitne eller våte har hånddesinfeksjon redusert effekt, og hendene bør rengjøres med såpe og vann.

Kommunens ansatte unngår å håndhilse og klemme hverandre i tiden fremover. Kommunen oppfordrer også sine innbyggere til å vise forsiktighet med håndhilsing og klemming av smittevernhensyn. 

Slik smitter viruset
Sykdommen smitter på samme måte som ved forkjølelse og influensa, ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person. Dette kan skje på tre måter:

  • Gjennom luften, ved at den syke nyser eller hoster slik at viruset pustes inn eller kommer i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn hos personer som står i nærheten.
  • Ved direkte kontakt, når den syke har fått viruset på hendene, og overfører det ved kontakt med andre.
  • Ved indirekte kontakt, når viruset har blitt overført til inventar eller gjenstander gjennom nys/host, eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjenstanden.

Inkubasjonstid
Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det tar fra man blir smittet, til man eventuelt blir syk. Denne perioden kalles inkubasjonstid. Folkehelseinstituttet anslår at inkubasjonstiden er 5-6 dager, men den kan også variere fra 0-14 dager. 

Illustrasjonsbilde som viser bruk av papirlommetørkle, nysing/hosting i armen og håndvask/desinfeksjon

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".


   Har du symptomer på luftveisinfeksjon?

 Dersom du har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, bør du holde deg hjemme. Det gjelder også hvis du har lette symptomer som for eksempel forkjølelse eller vondt i halsen. Egne retningslinjer gjelder for helsepersonell (se mer lenger ned i teksten).

De fleste som har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, behøver ikke testes for det nye koronaviruset (covid-19). Testene forbeholdes sårbare grupper og helsepersonellet som behandler dem. Det er laget testkriterier for hvem som bør testes. Hvis du har luftveissymptomer, men ikke tilhører en av gruppene som er listet opp under testkriterier, behøver du ikke testes.

Du bør holde deg hjemme ett døgn etter at du er blitt symptomfri. Mens du er hjemme, skal du være nøye med hånd- og hostehygiene for å unngå å smitte andre i husstanden.

Dine husstandsmedlemmer kan leve som vanlig og trenger ikke å være i karantene, men de bør være ekstra oppmerksomme på egne symptomer. Hvis de får symptomer på luftveisinfeksjon, bør de selv holde seg hjemme til ett døgn etter symptomfrihet.

Dette gjelder også helsepersonell. Det betyr at helsepersonell kan gå på jobb som normalt, selv om de har husstandsmedlemmer med luftveisinfeksjon som ikke er testet for covid-19.

Har du symptomer på koronasmitte? Registrer deg nå!
Folkehelseinstituttet har sammen med Norsk Helsenett laget en løsning hvor du kan registrere deg hvis du har symptomer på koronasykdom (covid-19). Les mer om hvor du registrerer deg.

Relatert informasjon på kommunens hjemmeside:

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".

   Har du vært på reise i utlandet?

Har du vært på reise i utlandet, skal du holde deg hjemme i 14 dager etter hjemkomst. Dette har tilbakevirkende kraft. Dette gjelder også om du har vært i Sverige eller Finland. Arbeidspendlere til disse landene er unntatt.

Dette gjelder også om du ikke har symptomer på sykdom. Dette omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå andre steder der man lett kommer nær andre.

Klikk her for å lese mer om hjemmekarantene på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Hvis du har kommet hjem fra et område med vedvarende smittespredning i løpet av de siste 14 dagene, og du får symptomer på luftveisinfeksjon (feber, hoste, brystsmerter eller pustevansker), ber vi deg straks holde deg innendørs og unngå nærkontakt med andre mennesker samt ringe fastlegen, eventuelt legevakta (116 117) og fortelle om din reise og dine symptomer.

Klikk her for å gå til Folkehelseinstituttet sin oversikt over områder med vedvarende spredning av viruset.

Helsedirektoratet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av koronavirus. Les mer om tiltakene her.

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".

   Skal du reise i Norge eller til utlandet? 

Norske myndigheter fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. Reisende bør følge med på Utenriksdepartementets reiseinformasjon og nyheter, da rådene kan endre seg raskt.

Alle som som ankommer Norge skal i 14 dagers hjemmekarantene. Dette har tilbakevirkende kraft. Fra og med 17. mars 2020 gjelder dette også deg som ankommer fra Finland eller Sverige. Dersom du pendler til/fra arbeid til Sverige og/eller Finland, gjelder ikke karanteneplikten.

Forbud mot opphold på fritidsboliger
Det er nå forbudt ved lov å oppholde seg på fritidseiendom i andre kommuner enn den man er folkeregistrert i, med enkelte unntak. Klikk her for å lese lovforskriften.

Les artikkel om forbudet og ordfører Knut Kvales oppfordringer til innbyggerne.

Helsedirektoratet har vedtatt at helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys å reise til utlandet. Forbudet gjelder både tjenestereiser og privatreiser. Kostander vil bli kompensert. Vedtaket gjelder fra 12. mars kl 18.00 og foreløpig ut april 2020.

Klikk her for oversikt over områder med vedvarende smittespredning på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Klikk her for generelle reiseråd på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".

   Hjemmekarantene og hjemmeisolering

Hjemmekarantene og hjemmeisolering er to forskjellige tiltak for å forebygge smitte. Retningslinjer og regler for hvem som skal være i karantene eller isolasjon, og hvordan dette skal foregå, kan endre seg.

Hjemmekarantene
Hjemmekarantene er aktuelt for de som ikke har symptomer på koronavirus, men har hatt nær kontakt med et bekreftet tilfelle, eller som siste 14 dager har vært i utlandet (inkl. Sverige og Finland, med unntak for arbeidspendlere). Du kan gå ut av eget hjem, men anbefales å unngå nær kontakt med andre.

Dette gjelder for de med hjemmekarantene:
- Skal ikke gå på skole eller jobb.
- Dere som bor sammen kan omgås normalt dersom ingen i husstanden er syke
- Skal ikke ta lengre reiser innenlands eller reise utenlands.
- Skal ikke ta offentlig transport.
- Bør unngå steder hvor det er vanskelig å holde avstand
- Skal som hovedregel ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kafeer. Ved mangel på alternativer, kan du gå ut for å gjennomføre nødvendig ærender i butikk eller apotek, men du må sørge for holde tilstrekkelig avstand (det vil si 1-2 meter) til andre og unngå kø.
- Kan gå tur ute, men hold minst 1 og helst 2 meters avstand til andre.

Klikk her for å lese mer om hjemmekarantene på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Hjemmeisolering
Hjemmeisolering gjelder for:
- Personer som har fått påvist covid-19, men som ikke trenger innleggelse på sykehus.
- Personer som har symptomer på luftveisinfeksjon og prøvetas for covid-19.
- Personer som er i hjemmekarantene og som utvikler symptomer på luftveisinfeksjon.

Hjemmeisolering betyr at du skal holde deg hjemme. Du skal ikke selv gå i butikk e.l., men må forsøke å finne en praktisk løsning for innkjøp av mat. Avhengig av situasjonen, kan det være via en nabo eller andre, for eksempel hjemmetjenesten.

Isolasjonen varer til legen sier at du er smittefri, normalt 7 dager etter du er helt frisk. I perioden du er syk, bør du følge med på symptomer, begrense kontakt med andre i husstanden og sørge for gode hygienerutiner.

Klikk her for å lese mer om Folkehelseinstituttets råd til personer i hjemmeisolasjon.

Dersom en du bor sammen med er syk med koronavirus regnes du som nærkontakt og skal være i hjemmekarantene. Nærkontakter behøver ikke å bruke beskyttelsesutstyr i hjemmet, men hvis mulig anbefales det å begrense nær kontakt med personen som er hjemmeisolert.

Klikk her for å lese mer om råd til deg som bor sammen med en person i hjemmeisolasjon på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Illustrasjon av distansering. Gå til FHI.no for info dersom du ikke kan tyde dette bildet.

   Trenger du noen å snakke med?

Publikumstelefon fra Helsedirektoratet
Helsedirektoratet har opprettet en publikumstelefon for koronavirus: 815 55 015 (hverdager mellom kl. 08:00 og 15:30).

Psykisk helse og rus - "Mestringstelefonen"
Kontakt Servicesenteret (32 25 10 00, kl. 08-15:00) og be om å bli satt over. Dersom ingen er tilgjengelige når du tar kontakt, kan du be om å bli ringt opp igjen senere. Klikk her for å lese mer om Øvre Eiker-Hjelpa.

Omsorg
Kontakt Servicesenteret (32 25 10 00, kl. 08-15:00) og be om å bli satt over til en sykepleier. Dersom ingen er tilgjengelige når du tar kontakt, kan du be om å bli ringt opp igjen senere. OBS: har du generelle spørsmål om korona, ber vi deg ta kontakt med Helsedirektoratet sin publikumstelefon (se lenger opp i dette avsnittet).

Familiesenteret - for barn, unge, gravide og foreldre
Er du gravid, barn, ungdom eller forelder i Øvre Eiker og har behov for noen å snakke med? Jordmortjenesten, helsestasjon, helsesykepleier i skolen, HFU –Helsestasjon for Ungdom og Familieteamet kan nås via Servicesenteret i Øvre Eiker.

Ta kontakt med Servicesenteret i Øvre Eiker på telefonnr. 32 25 10 00 (08-15).

Alarmtelefon for barn og unge
Alarmtelefonen for barn og unge har nå døgnåpent. Ring 116 111 eller klikk her for å besøke nettsiden.

Krisesenteret i Kongsberg
Kongsberg krisesenter har alltid et tilbud til personer som er utsatt for vold i nære relasjoner. Krisesenteret har muligheter for veiledningssamtaler over telefon, samt fysiske møtepunkter dersom behovet for beskyttelse er tilstede.
Døgnåpnen vakttelefon er 32 73 64 00. Klikk her for å gå til krisesenterets nettsider.

Flere vakt- og hjelpetelefoner
Klikk her for en oversikt over flere vakt- og hjelpetelefoner.

Slik snakker du med barn og unge om koronaviruset
Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus. Helsedirektoratet har laget en informasjonsfilm der Hege (13) stiller legen Helen spørsmål om det hun lurer på. Klikk her hvis du vil se videoen på YouTube i stedet for i videoruten under

Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål".

 
Opprettet: 31.10.2019 18:20