Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Vaksine mot Covid-19

Grøner, Cathrine Endret:08.05.2023 16:38

Koronavaksinering sommeren 2023

Ønsker du koronavaksine før sommeren? Det er mulighet for koronavaksinering på både Torvet apoteket i Hokksund sentrum og på Apotek 1 på Eikersenteret, men med begrenset kapasitet. Ingen av apotekene vil vaksinere i sommer, dvs fra midten av juni til midten av august.  

Kommunen vil ha tilbud for de som ønsker å ta koronavaksine 22.06., 29.06. og 03.08., fra kl 15:00 – 18:30 hver av dagene, i Festsalen på Eikertun. Det blir ingen vaksinering i juli. Det er mulighet for Drop-in timer fra kl 15-17 de aktuelle dagene. Time kan bestilles på telefon 90609731.  

Tilbudet er for alle innbyggere over 12 år. Dette gjelder første dose, andre dose og oppfriskningsdoser til de som er anbefalt eller ønsker det. Vaksinen er gratis for alle, og det er frivillig å la seg v­­aksinere. Er du i tvil om du bør ta vaksine, må du kontakte fastlegen din.  

Barn mellom 12- 15 år og 5-11 år får tilbud om koronavaksinering med Pfizer. Timen skal bestilles på forhånd, ikke drop-in for barn under 16 år. Ved oppmøte til vaksinering må det fremlegges samtykkeskjema signert av begge foresatte med foreldreansvar, og helseopplysninger må gis i samarbeid med en eller begge foresatte. 

For å bestille vaksinasjon hos et apotek, følg en av lenkene under:


Klikk her for å bestille vaksinasjon på Apotek 1 Eikersenteret


Klikk her for å bestille vaksinasjon på Torvet Apotek Hokksund

Koronavaksine er gratis

Vaksinen er gratis uansett, også på apotek.

Hvem bør ta oppfriskningsdose med koronavaksine og når?

Ny oppfriskningsdose anbefales til aldersgruppen 75 år og eldre, og sykehjemsbeboere i april 2023.

Vaksineanbefalinger for våren 2023:

  • Ny oppfriskningsdose anbefales til personer 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere.
  • En ny dose vil være særlig aktuell for dem som ikke tidligere har gjennomgått koronainfeksjon, og for de som har én eller flere underliggende risikofaktorer.
  • Det bør ha gått mer enn 6 måneder siden forrige dose.
  • Vaksineringen bør gjennomføres i løpet av april.


Tidligere anbefaling om vaksinering til andre grupper

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at følgende grupper bør ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine:
  • personer i aldersgruppen 65 år og eldre
  • personer i aldersgruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp
  • ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom.
  • gravide i 2. og 3. trimester
Dette vil for de fleste være dose 4, men for enkelte med alvorlig svekket immunforsvar, vil det være dose 5. Anbefalingen om å ta ny oppfriskningsdose gjelder også dersom du nylig har gjennomgått en koronainfeksjon. Gjennomgått sykdom vil imidlertid gi deg god beskyttelse den første tiden etter at du har vært syk, og du kan derfor avvente i 3-4 måneder før du vaksineres med ny dose. Dersom man allikevel ønsker en oppfriskningsdose tidligere, kan den gis, forutsatt at det har gått minimum 3 uker etter tilfriskning, men et lenger tidsintervall vil gi en bedre virkning. Anbefalt intervall siden forrige vaksinedose bør være minimum 4 måneder.

Følgende grupper tilbys andre oppfriskningsdose (dose 4) nå:
  • Voksne i alderen 18 år +
FHI går ikke ut med en generell anbefaling om å ta en andre oppfriskingsdose, da nytten av ny oppfriskningsdose vil være begrenset for voksne uten underliggende sykdommer. De fleste har tatt de anbefalte dosene, og mange har i tillegg relativt nylig gjennomgått infeksjon.

Dersom du har hatt korona i løpet av de siste 1-2 månedene, har du fortsatt god immunitet. Det er imidlertid andre behov enn rent medisinske som kan ligge til grunn for at enkelte har et ønske eller behov for å la seg vaksinere. Det kan være reise, ønske om å beskytte sine omgivelser, ønske om å redusere faren for mer plagsomme symptomer etter smitte, eller en generell uro for sykdommen. Les mer om oppfriskningsdose 2 på Folkehelseinstituttets nettsider.

Dersom du har hatt koronainfeksjon nylig, vent minst tre uker med å vaksinere deg etter at du har blitt frisk – gjerne lengre (inntil 3 måneder).

Ved behov for tilpasninger under vaksinasjon

Har du spesielle grunner til at du ikke kan ta vaksine på apotek, som alvorlige allergiske reaksjoner på vaksine, vaksinasjon av barn eller ungdom, eller andre nødvendige tilpasninger i forhold til vaksinering, ring oss på tlf. 404 02 797.

Har du spørsmål?

Dersom du ikke finner informasjon via lenkene under, eller du har andre spørsmål som du ikke finner svar på på denne siden, ring Servicesenteret på tlf. 32 25 10 00 (hverdager 08-14:00). Dersom du ikke kan bestille koronavaksine digitalt, ring 32 25 60 65 (Apotek 1 Eikersenteret) eller 32 75 94 70 (Torvet apotek).Du leter kanskje også etter:

Opprettet: 18.12.2020 17:53