Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Vaksine mot Covid-19 / Covid-19 vaccine

Grøner, Cathrine Endret:25.10.2021 11:26

​På denne siden finner du informasjon om koronavaksinasjon i Øvre Eiker kommune. Informasjon på andre språk finnes nederst på denne siden. Information in other languages available in the last box on this page.

Denne siden inneholder kun info om koronavaksine.

   Ønsker du koronavaksine?

Vaksinasjon av voksne og ungdom (personer over 16 år)
Massevaksinasjonen av voksne og ungdom er ferdig i Øvre Eiker kommune. Dersom du ikke har fått dose 1 eller dose 2 av koronavaksinen ennå, og ønsker å ta vaksinen, ta kontakt med koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager mellom kl. 9 og 14). Vaksinasjon foregår på Loe bruk nr. 9 i Hokksund.

Vaksinasjon av barn (12-15 år)
For å kunne tilby ditt barn vaksine, må du registrere barnet i Helseboka. Klikk her for å registrere om ditt barn skal vaksineres mot koronavirus. Du blir kontaktet av kommunen med tilbud om vaksine til ditt barn. (NB: Dersom ditt barn i alderen 12-15 år har vært smittet med koronavirus, skal han eller hun ikke vaksineres mot Covid-19.) For å registrere deg selv, ditt barn eller en pårørende, må du logge inn med BankID eller BankID på mobil. Obs! Når du har registrert deg ferdig, ikke klikk deg videre i systemet. Da kommet du til appen hvor det er mulig å kjøpe tjenester. Dette er ikke en del av registreringen, og ikke nødvendig.

Registrer deg i Helseboka her.   Trenger du hjelp til å registrere deg? Ring koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager mellom kl. 9 og 14). For å få time til vaksinering, må du nå ringe koronatelefonen. Du blir ikke tildelt time automatisk.

Se også boksene «Hva skjer når jeg har registrert meg?», «Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?» og «Ofte stilte spørsmål» litt lenger ned på denne siden.


 

Filmen over viser hvordan koronavaksinasjonen foregår i Øvre Eiker kommune. Du finner mer informasjon om dette i boksene under. Ring koronatelefonen 906 83 432 (hverdager mellom kl. 09:00 og 14:00) om du fortsatt har spørsmål du ikke finner svar på på denne siden.

   Hva skjer når jeg har registrert meg eller mitt barn?

Når du har registrert deg eller ditt barn, mottar du en tekstmelding til telefonnummeret du registrerte. Meldingen har avsenderen «Helseboka», og bekrefter at du er registrert. Dersom du ikke har mottatt en tekstmelding med bekreftelse, betyr det at registreringen ikke er fullført, eller at du har oppgitt feil telefonnummer. Fullfør registreringen ved å klikke her, eller ring koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 9-14) for å få hjelp.

Vaksinen er gratis for alle. Du skal ikke oppgi betalingsinformasjon i forbindelse med tilbud om vaksine eller vaksinasjon.

Når det er din eller ditt barns tur til å bli vaksinert, vil du motta en tekstmelding med tilbud om dette til telefonnummeret du har registrert. Kommunen kan i noen tilfeller også ringe for å tilby vaksine. Mer informasjon om de ulike alternativene følger under.

Vaksinedose 1: de fleste må booke time til vaksine selv 
Dersom du har takket ja til vaksine på vegne av deg selv eller ditt barn, får du en ny tekstmelding til telefonnummeret du registrerte med tilbud om tid for vaksinasjon når det er din eller ditt barns tur. Meldingen inneholder en lenke som du må klikke på for å bestille time. Det er viktig at du fullfører prosessen med bestillingen så fort som mulig etter at du har mottatt meldingen. Bestiller du time på riktig måte, vil du motta en tekstmelding med bekreftelse på den timen du har bestilt. Trenger du hjelp til å gjøre dette, kan du ringe koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 9-14). Se også boksen «Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?» under.2

Vaksinedose 2: de fleste får tilsendt et bestemt tidspunkt for dose 2
Når du har fått vaksinedose 1 i Øvre Eiker kommune, får du automatisk tildelt tidspunkt for dose 2 et antall uker frem i tid. Passer ikke tidspunktet, må du ringe koronatelefonen (tlf. 906 83 432). Dersom du har fått vaksine før uke 31, kan det hende at du får fremskyndet tidspunktet for dose 2. Dette vil du i så fall få beskjed om i en ny tekstmelding.

Tilbud om vaksine per telefon
I noen tilfeller kan kommunen ringe for å tilby vaksine. Kommunen ringer enten fra koronatelefonen (906 83 432) eller fra et nummer som starter på 32 25. Kommunen vil be deg bekrefte fødselsdato. Kommunen vil aldri etterspørre sensitiv informasjon, som for eksempel fullt personnummer, BankID, kontonummer eller liknende. Dersom du blir oppringt og spurt om dette, kan det være et svindelforsøk. Aldri gi fra deg slike opplysninger over telefon.

Bor du i Øvre Eiker, men har fastlege i en annen kommune?

  • Registrer deg for vaksine via lenken litt lengre opp på denne siden. I boksen "Hvem får vaksine først?" kan du sjekke om du tilhører en av risikogruppene som skal tilbys vaksine tidligere. Dersom du ikke er i en risikogruppe, trenger du ikke å foreta deg noe mer – du får tilbud om vaksine når det er din tur.
  • Dersom du er i en av risikogruppene, kan du ringe koronatelefonen (906 83 432) for å oppgi hvilken gruppe det gjelder, i hvilken kommune fastlegen din holder til og hva legekontoret heter. (NB! Dette gjelder kun for deg som er i risikogruppa, og har fastlege i en annen kommune enn Øvre Eiker. Er du i risikogruppa og har fastlege i Øvre Eiker, trenger du ikke å gjøre annet enn å registrere deg for vaksine. Kommunen henter inn opplysninger fra fastlegekontorene i egen kommune.)

Se også boksene «Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?» og «Ofte stilte spørsmål» litt lenger ned på denne siden.

 


   Jeg eller mitt barn har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?

Når det er din eller ditt barns tur til å bli vaksinert, vil du sannsynligvis motta en tekstmelding med tilbud om vaksine. Kommunen kan i noen tilfeller også ringe for å tilby vaksine. Les mer om de ulike alternativene under.

Vaksinen er gratis for alle. Du skal ikke oppgi betalingsinformasjon i forbindelse med tilbud om vaksine eller vaksinasjon. I alle tilfeller må du ha registrert at du eller ditt barn ønsker vaksine, for å få tilbud om det av kommunen. Se mer informasjon om dette øverst på denne siden, eller ring koronatelefonen (906 83 432, hverdager kl. 09-14:00) for å få hjelp til å registrere deg.

Vaksinedose 1: de fleste må booke time til vaksine selv
Dersom du har takket ja til vaksine på vegne av deg selv eller ditt barn, får du en ny tekstmelding med tilbud om tid for vaksinasjon når det er din eller ditt barns tur. Meldingen inneholder en lenke som du må klikke på for å bestille time. Det er viktig at du fullfører prosessen med bestillingen så fort som mulig etter at du har mottatt meldingen. Trenger du hjelp til å gjøre dette, kan du ringe koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 9-14). Dersom tidspunktet for vaksinasjon ikke passer, kan du la bare være å bestille time (det er ikke nødvendig å ringe til vaksinetelefonen for å si fra). Helseboka registrerer automatisk at du ikke har bestilt, og sender deg et nytt tilbud om time senere. Vi oppfordrer alle innbyggere til å takke ja til tilbud om første vaksinedose. NB: Dersom ditt barn i alderen 12-15 år har vært smittet med koronavirus, skal han eller hun ikke vaksineres mot Covid-19.

Kommunen sender som regel ut flere meldinger enn det finnes ledige timer, for å være sikker på å få dekket opp alle timene. Dersom det ikke er flere ledige timer når du skal bestille, betyr det at alle timene som ble lagt ut for denne gang har blitt booket. Da vil du få en ny melding med tilbud om vaksine ganske snart, når nye timer er satt opp.

For personer over 16 år, består vaksinasjonen av to doser som må settes med et bestemt antall ukers mellomrom. Når du har bestilt time til den første vaksinasjonsdosen, vil det automatisk opprettes en ny timeavtale til deg for den andre dosen. Du mottar da en tekstmelding til fra Helseboka, med informasjon om den andre timen.

Vaksinedose 2 (for personer over 16 år): de fleste får tilsendt et bestemt tidspunkt for dose 2
Når du eller ditt barn har fått vaksinedose 1 i Øvre Eiker kommune, får du automatisk tildelt tidspunkt for dose 2 et antall uker frem i tid (gjelder personer over 16 år, barn 12-15 år får kun én vaksinedose). Passer ikke tidspunktet, må du ringe koronatelefonen (tlf. 906 83 432). 

Tilbud om vaksine per telefon
I noen tilfeller kan kommunen ringe for å tilby vaksine. Kommunen ringer enten fra koronatelefonen (906 83 432) eller fra et nummer som starter på 32 25. Kommunen vil be deg bekrefte fødselsdato. Kommunen vil aldri etterspørre sensitiv informasjon, som for eksempel fullt personnummer, BankID, kontonummer eller liknende. Dersom du blir oppringt og spurt om dette, kan det være et svindelforsøk. Aldri gi fra deg slike opplysninger over telefon. Vaksinen er gratis for alle.

Egenerklæring og sjekkliste for vaksine
For å kunne vaksinere på en trygg måte, trenger vi litt informasjon om deg. Når du registrerer deg i Helseboka, kan du fylle ut disse opplysningene digitalt. Om denne muligheten ikke fantes når du registrerte deg første gang, kan du registrere deg på nytt. Det er alltid den nyeste registreringen som gjelder.

Du kan også skrive ut, fylle ut og ta med deg egenerklæringsskjema til vaksinestasjonen den dagen du skal vaksineres. Klikk her for å gå til nedlastbare skjemaer på Folkehelseinstituttet sine nettsider. Det som heter «Sjekkliste» er en oversikt over situasjoner der man bør utsette vaksinasjonen og tilstander som kan kreve tilrettelegging ved vaksinasjonen. Vi oppfordrer deg til å kontakte din fastlege dersom du er usikker på noe vedrørende vaksinasjonen.

Samtykke fra begge foresatte ved vaksinasjon av personer under 16 år
For barn og ungdom som ikke har fylt 16 år, det vil si alle 12-15-åringer, må det foreligge samtykke fra begge foresatte. Er samtykket kun signert av en foresatt, blir det ikke godkjent. Skriv det ut og ta det med på vaksinedagen. Samtykkeskjema og informasjonsskriv vil også bli delt ut på skolene. Samtykkeskjemaet finner du ved å klikke her. Les mer om vaksinasjon av barn og unge i egen boks litt lenger ned på denne siden.

Vaksinasjon foregår på Loe bruk og fastlegekontorene
Vaksinering foregår i hovedsak på Loe bruk nr. 9 på Loesmoen i Hokksund, i de tidligere kontorlokalene til Bergans. Klikk her for å åpne kart på Gule sider.

Enkelte risikogrupper vaksineres på fastlegekontorene

  • Innbyggere som er i aldersgruppen 18-64 år med underliggende sykdommer/tilstander, som er bosatt i Øvre Eiker og har sin fastlege i kommunen, vil bli innkalt for vaksinering av sin fastlege på legekontoret. De eldste aldergruppene vil bli innkalt først.
  • De innbyggerne som er i høyrisikogruppe 4, vil bli innkalt samtidig som aldersgruppen 65-74 og vil bli tilbudt vaksine på vaksinesenteret. Oversikt over hvilke underliggende sykdommer dette gjelder finner du i boksen «Hvem får vaksine først?» litt lenger ned på denne siden.
  • Du trenger ikke å kontakte fastlegen din for å bestille time til vaksine, men du må ha registrert deg for at du ønsker vaksine via kommunens hjemmeside. Se mer informasjon om dette øverst på denne siden, eller ring koronatelefonen (906 83 432, hverdager 9-14) for å få hjelp til å registrere deg.
  • Innbyggere som er i en risikogruppe/har underliggende sykdom (se hvilke sykdommer og tilstander som er relevante i boksen "Hvem blir vaksinert først?") og som har sin fastlege i en annen kommune, kan ta kontakt med koronatelefonen (tlf. 906 83 432, hverdager 9-14) for å registrere seg for vaksinering ved vaksinestasjonen på Loe bruk. Oppgi hvilken kommune fastlegen din holder til i, og hva legekontoret heter. (NB! Dette gjelder kun for deg som er i risikogruppa, og har fastlege i en annen kommune enn Øvre Eiker. Er du i risikogruppa og har fastlege i Øvre Eiker, trenger du ikke å gjøre annet enn å registrere deg for vaksine. Kommunen henter inn opplysninger fra fastlegekontorene i egen kommune.)
Vaksinasjon av personer i karantene
Er du i karantene har du økt risiko for å være smittet med koronavirus, og vi anbefaler deg å vente med vaksinasjon til karantenen er fullført. Du behøver ikke å ta koronatest før vaksinasjon så lenge du ikke utvikler symptomer på covid-19.

Vaksinasjon av personer som er i isolasjon
Er du i isolasjon på grunn av påvist Covid-19-infeksjon, anbefaler vi deg å vente med vaksinasjon til minst tre måneder etter at isolasjonsperioden er over og du er symptomfri. Du skal ikke teste seg for korona på nytt før vaksinasjon.

Vaksinasjon av personer som har hatt Covid-19 - infeksjon
Folkehelseinstituttet vurderer at det er tilstrekkelig med én dose med vaksine for personer som har hatt Covid-19. Vaksinen bør ikke settes før tidligst tre måneder etter gjennomgått sykdom. Unge i alderen 12-15 år som har hatt koronainfeksjon, skal ikke vaksineres.

Vaksinedose 3 til personer med alvorlig svekket immunforsvar
Klikk her for å lese mer om tredje dose til personer med alvorlig svekket immunforsvar.

Råd, regler og unntak for koronavaksinerte
Når du er vaksinert, må du følge de samme rådene og reglene som resten av befolkningen, med noen unntak. Klikk her for å lese mer om dette på Helsenorge.noKlikk her for informasjon om koronasertifikat.

Se også boksene "Om selve vaksinasjonen» og «Om de nye koronavaksinene – mulige bivirkninger».

 


   Når får jeg eller mitt barn tilbud om vaksine?

Her finner du en oversikt over prioriteringsrekkefølgen gjort av Folkehelseinstituttet.

Når får jeg vaksine?
Massevaksinasjonen av voksne og ungdom er ferdig i Øvre Eiker kommune. Dersom du ikke har fått dose 1 eller dose 2 av koronavaksinen ennå, og ønsker å ta vaksinen, ta kontakt med koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager mellom kl. 9 og 14). Vaksinasjon foregår på Loe bruk nr. 9 i Hokksund.

Vaksinedose 3 til personer over 65 år og/eller med alvorlig svekket immunforsvar

To grupper personer får tilbud om en tredje dose med koronavaksine: personer med alvorlig nedsatt immunforsvar, og personer over 65 år (fra uke 44 i 2021). 

Vaksinedose 3 til personer med alvorlig nedsatt immunforsvar
Klikk her for å lese om hvilke typer sykdommer og tilstander som gir rett til en tredje vaksinedose.

Vaksinedose 3 til personer over 65 år
Regjeringen har besluttet å tilby en oppfriskningsdose (boosterdose) med koronavaksine til de eldre aldersgruppene; fra 65 år og eldre. Du som er i denne aldersgruppa vil motta et brev fra kommunen med mer informasjon.

Målet med en slik oppfriskningsdose er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk ved smitte samt bedre beskyttelsen også mot nye virusvarianter. Oppfriskningsdosen kan gis tidligst 6 måneder etter dose 2. Det er foreløpig kun Comirnaty (BioNTech/Pfizer) som skal brukes til oppfriskningsvaksinasjon.

Oppfriskningsdose til de over 65 år vil tidligst bli tilbudt f.o.m uke 44. Kommunen jobber nå med  planlegging av dette, og kommer nærmere tilbake til hvilke grupper som først skal prioriteres og hvordan bestilling av vaksinetimer skal foregå. Det skal gå minst én uke mellom andre vaksiner ( f.eks. influensavaksine) og koronavaksine. Klikk her for å lese mer om anbefalingen på Folkehelseinsituttet sine nettsider.

Vaksinasjon av ungdom 16-17 år
Folkehelseinstituttet bestemte 19. august at også 16- og 17-åringer (født 2004 og 2005) skal få tilbud om koronavaksine.For at kommunen skal kunne tilby ditt barn koronavaksine, må h*n være registrert for vaksine. Klikk på registreringsknappen øverst på denne siden for å registrere ditt barn. Vaksineringsdag for denne gruppens første dose er 1. september på Loe bruk. Se egen boks litt lenger ned på denne siden for mer info.

Vaksinasjon av barn 12-15 år
Nasjonale myndigheter har bestemt at 12-15-åringer også skal tilbys koronavaksine (Pfizer). Denne aldersgruppen skal foreløpig kun tilbys en dose. Personer i denne aldersgruppa som har vært bekreftet smittet med koronavirus, skal ikke ta vaksinen. For at kommunen skal kunne tilby ditt barn koronavaksine, må h*n være registrert for vaksine. Klikk på registreringsknappen øverst på denne siden for å registrere ditt barn. Se egen boks litt lenger ned på denne siden for mer info.

Vaksinasjon av gravide
Folkehelseinsituttet anbefaler gravide å ta vaksine mot Covid-19 i 2. og 3. trimester. Les mer om vaksinasjon for gravide her. 


Noen risikogrupper vaksineres på fastlegekontorene

Vaksinering foregår i hovedsak på Loe bruk nr. 9 på Loesmoen i Hokksund, i de tidligere kontorlokalene til Bergans. Klikk her for å åpne kart på Gule sider. Det er noen unntak for personer i visse risikogrupper, se listen under.

  • Innbyggere som er i aldersgruppen 18-64 år med underliggende sykdommer/tilstander, som er bosatt i Øvre Eiker og har sin fastlege i kommunen, kan bli innkalt for vaksinering av sin fastlege på legekontoret. De eldste aldergruppene vil bli innkalt først.
  • De innbyggerne som er i høyrisikogruppe 4,kan bli innkalt samtidig som aldersgruppen 65-74 og vil bli tilbudt vaksine på vaksinesenteret. Se oversikt over hvem dette gjelder, i listen over.
  • Du trenger ikke å kontakte fastlegen din for å bestille time til vaksine, men du må ha registrert deg for at du ønsker vaksine via kommunens hjemmeside. Se mer informasjon om dette øverst på denne siden, eller ring koronatelefonen (906 83 432, hverdager 9-14) for å få hjelp til å registrere deg.
  • Innbyggere som har sin fastlege i andre kommuner, kan ta kontakt med koronatelefonen (tlf. 906 83 432, hverdager 9-14) for å registrere seg for vaksinering ved vaksinestasjonen på Loe bruk.
Vaksinasjon av personer i karantene
Er du i karantene, har du økt risiko for å være smittet med koronavirus, og vi anbefaler deg å vente med vaksinasjon til karantenen er fullført. Du behøver ikke å ta koronatest før vaksinasjon så lenge du ikke utvikler symptomer på covid-19.

Vaksinasjon av personer i isolasjon
Er du i isolasjon på grunn av påvist Covid-19-infeksjon, anbefaler vi deg å vente med vaksinasjon til minst tre måneder etter at isolasjonsperioden er over og du er symptomfri. Du skal ikke teste seg for korona på nytt før vaksinasjon.

Vaksinasjon av personer som har hatt Covid-19 - infeksjon
Folkehelseinstituttet vurderer at det er tilstrekkelig med én dose med vaksine for personer som har hatt Covid-19. Vaksinen bør ikke settes før tidligst tre måneder etter gjennomgått sykdom. 

Se også boksene "Status for vaksinasjon" og "Ofte stilte spørsmål"  lengre ned på denne siden.

   Status for vaksinasjon - fremdrift og antall vaksinerte

Per utgangen av uke 42 er det satt 25647 vaksinedoser (hvorav 14527 til innbyggere i kommunen). 13030 personer er helt ferdigvaksinert. 87 % av befolkningen over 18 år har nå fått sin første vaksinedose., og ca. 83 % har fått dose 2. 

I uke 43 settes 294 vaksinedoser, hvorav 286 stk. er dose 2 til 16-17 åringer, og andre som har behov for dose 2. Denne uka settes kun Pfizer-vaksiner.  

Ønsker du vaksine?
Ønsker du vaksinedose 1 eller 2? Ring koronatelefonen (906 83 432 (hverdager mellom kl. 9 og 14) for å bestille tid. Vaksinasjonslokalene ligger i Hokksund (Loe bruk nr. 9).

Se også boksen "Ofte stilte spørsmål" lenger ned på siden.

   Ferdig vaksinert - om koronasertifikat på Helsenorge.no

Når du har fått vaksine, bør du logge inn på Helsenorge.no og sjekke at informasjonen i koronasertifikatet ditt stemmer. 

Bemerk at det kan ta noen dager før informasjonen er oppdatert etter vaksinasjon eller testing for Covid-19. Tjenesten er tilgjengelig for deg om er bosatt i Norge.

Ved feilregistrering av vaksine eller testresultat i koronasertifikatet
Dersom informasjon om vaksine ikke stemmer, ta kontakt med den instansen du har fått vaksinen av. Har du fått vaksine på Loe bruk eller en institusjon eller arbeidsplass i Øvre Eiker, ta kontakt med Øvre Eiker kommune (f.eks. via koronatelefonen - 906 83 432, hverdager mellom kl. 9 og 14). Dersom du har fått vaksine i en annen kommune, ta kontakt med den aktuelle kommunen. Har du fått vaksine av din fastlege, kontakt fastlegen. Husk at det tar noen dager før registrering er lagt inn.

Dersom du har feil registrering av testresultatet for Covid-19, kontakt teststasjonen på Kongsberg (tlf. 32 86 68 10) om du har testet deg der.

Utfordringer med koronasertifikat etter dose 3
Personer med alvorlig nedsatt immunforsvar kan få tilbud om en tredje dose koronavaksine (klikk her for mer info om dette). Av tekniske årsaker vil en eventuell vaksinedose 3 bli registrert som "dose 1 av 2" i Helsenorge sine systemer. Dette vil medføre at personer som får dose 3, inntil videre vil få ugyldig koronasertifikat. Denne feilen er under utbedring, og blir forhåpentlig rettet innen høstferien. Dette avsnittet oppdateres når feilen er rettet.

Se også boksen Ofte stilte spørsmål litt lenger ned på denne siden.


   Vaksinasjon av barn og ungdom 12 - 17 år

Nasjonale myndigheter har bestemt at barn og ungdom som har fylt 12 år skal tilbys koronavaksine. Foresatte får tilsendt info av kommunen vedrørende dette.

Vaksinasjon av barn 12-15 år
Barn i denne aldersgruppa skal i første omgang få én dose koronavaksine, og ikke to, slik det er for 16-åringer og eldre. Personer i denne aldersgruppa som har vært bekreftet smittet med koronavirus, skal ikke ta vaksinen. For barn 12-15 år med alvorlig grunnsykdom anbefales to vaksinedoser. Denne aldersgruppa vil få tilbud om vaksinen fra Pfizer. Øvre Eiker kommune planlegger nå vaksinasjon for denne aldersgruppen. For at ditt barn skal få tilbud om vaksine, må en foresatt registrere barnet i Helseboka. Klikk på registreringslenken øverst på denne nettsiden og logg inn med BankID.

Bestilling av time
Dersom du har registrert at ditt barn skal få tilbud om vaksine i Helseboka (se info avsnitt over), mottar du en tekstmelding med tilbud om tid for vaksinasjon når det er ditt barns tur. Meldingen inneholder en lenke som du må klikke på for å bestille time. Det er viktig at du fullfører prosessen med bestillingen så fort som mulig etter at du har mottatt meldingen. Trenger du hjelp til å gjøre dette, kan du ringe koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 9-14). Dersom tidspunktet for vaksinasjon ikke passer, kan du la bare være å bestille time (det er ikke nødvendig å ringe til vaksinetelefonen for å si fra). Helseboka registrerer automatisk at du ikke har bestilt, og sender deg et nytt tilbud om time senere. Vi oppfordrer alle innbyggere til å takke ja til tilbud om første vaksinedose. NB: Dersom ditt barn i alderen 12-15 år har vært smittet med koronavirus, skal han eller hun ikke vaksineres mot Covid-19.

Samtykke fra begge foresatte
For barn og ungdom som ikke har fylt 16 år, det vil si alle 12-15-åringer, må det foreligge samtykke fra begge foresatte. Er samtykket kun signert av en foresatt, blir det ikke godkjent. Skriv det ut og ta det med på vaksinedagen. Samtykkeskjema og informasjonsskriv vil også bli delt ut på skolene. Samtykkeskjemaet finner du ved å klikke her

Vaksinasjon av ungdom 16-17 år
Vaksinasjon av denne aldersgruppa startet i september. Dersom du eller ditt barn er i denne aldersgruppa og ønsker vaksine, men ikke har fått tatt vaksinen eller fått tilbud om det ennå, ring koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 9-14) for å få satt opp en time. For personer som er født i 2005 og ennå ikke har fylt 16 år, må det foreligge samtykke fra begge foresatte. Samtykkeskjemaet finner du ved å klikke her

Om Covid-19 hos unge
Barn og unge blir sjelden alvorlig syke av covid-19, og de aller fleste får ingen eller lite symptomer på sykdom. I en tid med mye smitte blant barn og unge mener FHI at det er riktig å tilby vaksine også til denne gruppen så de er beskyttet mot alvorlig forløp av sykdommen. Vaksinasjon vil bidra til å beskytte de få som kan bli alvorlig syke hvis de smittes, i tillegg til å minske smitten i samfunnet. Mindre smitte er nødvendig for å kunne lette på restriksjoner som har vært spesielt belastende for unge 
under pandemien.

Om vaksinene
Pfizer- og Moderna er mRNA-vaksiner. De inneholder ikke levende virus og kan ikke gi koronainfeksjon. Koronavaksinen som tilbys, er godkjent fra 12 år og oppover. Vaksinasjonen tilbys til årskull 2006 – 2008, samt alle fra årskull 2009 så snart de har fylt 12 år.  Vaksinasjonen skal bestå av én dose i første omgang. Ungdom i alderen 12-15 år har generelt svært god effekt av vaksinasjon. 

Bivirkninger hos unge
De aller fleste bivirkningene oppstår 1-2 dager etter vaksinasjon, er milde/moderate og går over etter noen dager. For 
noen vil symptomene kunne være mer kraftige. Disse vaksinene ser ut til å gi mer av de vanlige bivirkningene enn det 
man er vant til for andre vaksiner. Vanlige bivirkninger er smerter og hevelse på injeksjonsstedet, tretthet, hodepine, 
muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber. Allergiske reaksjoner forekommer hos enkelte. Det er god kunnskap om 
vanlige bivirkninger etter vaksinasjon, men sjeldne bivirkninger kan ikke utelukkes. 

Betennelse i hjertemuskelen (myokarditt) kan i sjeldne tilfeller oppstå etter vaksinasjon med mRNA-vaksine. Tilstanden 
oppstår oftest etter andre vaksinedose (12-15-åringene får bare en dose). Tilstanden er forbigående slik at de fleste blir friske innen én måned. Tilstanden gir brystsmerter, tungpust, hjertebank og feber. Ved slike symptomer må lege oppsøkes og ungdommen undersøkes. Norske hjerteleger har vurdert at covid-19 sykdom kan gi mer alvorlig hjertepåvirkning hos enkelte, enn det som kan oppstå etter vaksinen, og at denne bivirkningen ikke bør hindre barn og ungdom i å få tilbud om vaksine.

Mer informasjon om vaksinasjon av barn og unge
Gå til Folkehelseinstituttets nettside for mer info.


   Om selve vaksinasjonen samt mulige bivirkninger

Koronavaksinen settes i en muskel. Vaksinen settes i to (2) doser med minst 21 dagers mellomrom for Pfizer og minst 28 dager for Moderna (uavhengig av hvilken type man får som dose to). Vaksinen gir beskyttelse ca. 7 dager etter 2. dose.

På samme måte som de fleste andre vaksiner, kan den gi følgende bivirkninger:
• Smerter på injeksjonsstedet
• Tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter, feber

Bivirkningene oppstår 1-3 dager etter vaksinasjon, og er kortvarige. De fleste bivirkninger er milde/moderate. Et mindre antall vaksinerte får mer kraftige lokale og generelle bivirkninger. Det er god kunnskap om vanlige og mindre vanlige bivirkninger, men man kan ikke utelukke sjeldne bivirkninger, eller bivirkninger som først kommer til syne lang tid etter vaksinering.

Hva gjør jeg hvis jeg får bivirkninger?
Dersom du opplever uventede, kraftige eller langvarige symptomer som du tror skyldes vaksinen, bør du kontakte lege eller annet helsepersonell for vurdering og råd. Helsepersonell har plikt til å melde fra om alvorlige eller ukjente reaksjoner som de mistenker skyldes vaksine. Du kan også selv sende inn melding via skjema på helsenorge.no. Under kan du lese mer om vanlige bivirkninger av de ulike vaksinene som er i bruk i Norge nå.

Bivirkninger COVID-19 Vaccine Comirnaty (BioNTech og Pfizer)

Fra studiene som er gjort har vi god kunnskap om vanlige og mindre vanlige bivirkninger hos de vaksinerte. Vi kan ikke utelukke sjeldne bivirkninger eller bivirkninger som først kommer til syne lang tid etter vaksinering. De fleste bivirkningene oppsto de første dagene etter vaksinasjon, og gikk over i løpet av et par dager:

• De fleste vaksinerte får smerter på stikkstedet.
• Andre vanlige bivirkninger er tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber. Disse bivirkningene er vanligere etter dose 2.
• Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne.

I de aller fleste tilfellene var bivirkningene milde eller moderate. Under 5% fikk mer plagsomme bivirkninger som var ufarlige, men som påvirket dagliglivet de få dagene det varte. Dette var vanligere etter dose 2 og blant yngre personer. 
Les mer her.


Bivirkninger - COVID-19 Vaccine Moderna

 Fra studiene som er gjort har vi god kunnskap om vanlige og mindre vanlige bivirkninger hos de vaksinerte. Vi kan ikke utelukke sjeldne bivirkninger eller bivirkninger som først kommer til syne lang tid etter vaksinering. De fleste bivirkningene oppsto de første dagene etter vaksinasjon, og gikk over i løpet av et par dager: 

• De fleste vaksinerte får smerter og hevelse på stikkstedet.
• Andre vanlige bivirkninger er tretthet, hodepine, muskel- og leddsmerter, frysninger, kvalme/oppkast, hovne og ømme lymfekjertler i armhulen, feber. Disse bivirkningene er vanligere etter dose 2.
• Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne. 

I de aller fleste tilfellene var bivirkningene milde eller moderate. Under 10% fikk mer plagsomme bivirkninger som var ufarlige, men som påvirket dagliglivet de få dagene det varte. Dette var vanligere etter dose 2 og blant yngre personer. Les mer her.

Se også Ofte stilte spørsmål i boksen rett under.

   Ofte stilte spørsmål

I denne seksjonen finner du svar på generelle spørsmål som blir stilt ofte. Spørsmålene er delt inn i kategorier. Nye spørsmål blir lagt til jevnlig, øverst i hver kategori.


Vaksinedose 2
Tidspunkt for vaksinedose 2 passer ikke, kan jeg flytte timen?
Vi oppfordrer alle til å møte opp til den vaksinetimen de har fått tildelt. Passer ikke tidspunktet i det hele tatt, ring koronatelefonen på tlf. 906 83 432 (betjent hverdager mellom kl. 09 og 14:00) for å avbestille eller flytte timen.

Kan jeg velge en annen vaksinetype for dose 2 enn jeg fikk som dose 1?
Ja, Folkehelseinstituttet melder at dette er uproblemtatisk. Dette er en mulighet ved drop in vaksinasjon, se egen boks med mer info om dette lenger ned på denne siden.

Jeg har flyttet til Øvre Eiker etter at jeg fikk vaksinedose 1. Hvor kan jeg få dose 2?
Hvis du er nyinnflytter i Øvre Eiker, og har fått dose 1 et annet sted, har du rett til å få dose 2 i Øvre Eiker. Registrer deg ved å klikke på lenken øverst på denne siden, eller møt opp for drop in (se egen boks med info om dette). Du må kunne dokumentere når du har fått dose 1, for eksempel ved hjelp av koronasertifikatet som du finner på Helsenorge.no.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke vil blande vaksinetyper?
Folkehelseinstituttet oppfordrer alle til å ta den vaksinen man får, det er helt trygt. Kommunen må bruke de vaksinene vi får, vi vet ikke hvor mye vi får av henholdsvis Pfizer og Moderna framover. Hvis du ikke vil blande vaksiner, kan vi prøve å hjelpe deg (ring vaksinetelefonen vår - se kontaktinfo lenger ned på denne siden), men du risikerer å ikke få tatt dose to og dermed ikke bli fullvaksinert om du takker nei til å blande vaksinetyper.

Vaksinasjon av barn
Jeg har lest at barn og unge også får tilbud om koronavaksine, stemmer det?
Barn og unde fra 12 år og oppover får tilbud om koronavaksine. Les mer om dette i egen boks lenger opp på denne siden.

Vaksinasjon og Covid-19 - infeksjon (gjennomgått sykdom, isolasjon og karantene)
Jeg har hatt Covid-19, skal jeg vaksineres?
Folkehelseinstituttet vurderer for tiden at det er tilstrekkelig med én dose med vaksine for personer som har hatt Covid-19. Vaksinen bør ikke settes før tidligst tre måneder etter gjennomgått sykdom.

Jeg er smittet med koronavirus og er i isolasjon. Når kan jeg bli vaksinert?
Er du i isolasjon på grunn av påvist Covid-19-infeksjon, anbefaler vi deg å vente med vaksinasjon til minst tre måneder etter at isolasjonsperioden er over og du er symptomfri. Du skal ikke teste seg for korona på nytt før vaksinasjon.

Jeg er i karantene. Når kan jeg bli vaksinert?
Er du i karantene, har du økt risiko for å være smittet med koronavirus, og vi anbefaler deg å vente med vaksinasjon til karantenen er fullført. Du behøver ikke å ta koronatest før vaksinasjon så lenge du ikke utvikler symptomer på covid-19.

Status og fremdrift vaksinasjon
Når får jeg vaksine?
Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over når de ulike (alders)gruppene kan forvente å få tilbud om koronavaksine. Klikk her for å se oversikten på fhi.no. Du kan også se i tabellen i boksen "Status for vaksinasjon" litt lenger opp på denne siden (tabellen viser fremdrift for vaksinasjon, og oversikt over antall vaksinedoser kommunen vet med sikkerhet at den vil motta i de kommende ukene). 

Hvor langt har Øvre Eiker kommune kommet med vaksineringen?

Dette finner du informasjon om i boksen "Status for vaksinasjon" litt lenger opp på denne siden.

Hvorfor er antallet vaksinerte personer annerledes på kommunens hjemmesider og i SYSVAK hos Folkehelseinstituttet?
SYSVAK/FHI opererer med antall vaksinerte innbyggere/antall tilsendte doser. Tallet som er oppgitt på hjemmesiden, sier noe om hvor mange vaksinedoser som Øvre Eiker kommune har satt, eller planlegger å sette. Derfor kan ikke disse oversiktene sammenliknes direkte. Statistikken på kommunens hjemmeside inkluderer også helsepersonell som jobber, men ikke nødvendigvis er bosatt, i Øvre Eiker kommune. Disse tallene er heller ikke med i SYSVAK/på FHI sine nettsider. Utover dette har kommunen også en del doser med AstraZeneca (som er pauset) stående på lager. Det hender også at vi får tatt ut ekstra vaksinedoser av hetteglassene vi mottar fra Pfizer og Moderna, som heller ikke er oppgitt i SYSVAK.

Hvorfor er det avvik mellom antall satte vaksiner og antall vaksinerte innbyggere?
Det vil være et avvik mellom antall doser som er distribuert til kommunen og antall personer (innbyggere) som er vaksinert kommunen. Dette skyldes at kommunen, i tillegg til innbyggere, har vaksinert helsepersonell som jobber i kommunen, og at fastlegene i kommunen vaksinerer gjestepasienter (fra andre kommuner) i tillegg til egne listeinnbyggere.

Risikogrupper og vaksinedose 3 
Hvem får tilbud om en tredje vaksinedose?
I første omgang gjelder dette personer med alvorlig svekket immunforsvar. Klikk her for å lese mer. Fra uke 44 setter kommunen i gang med å tilby en oppfriskningsdose med koronavaksine til personer over 65 år. Les mer om dette i egen boks på denne siden.

Hva skjer med koronasertifikatet etter at jeg har fått vaksinedose 3 (pga alvorlig svekket immunforsvar)?
Av tekniske årsaker vil en eventuell vaksinedose 3 bli registrert som "dose 1 av 2" i Helsenorge sine systemer. Dette vil medføre at personer som får dose 3, inntil videre vil få ugyldig koronasertifikat. Denne feilen er under utbedring, og blir forhåpentlig rettet innen høstferien. Dette avsnittet oppdateres når feilen er rettet.

Jeg går på faste medisiner, er dette et problem i forhold til vaksinen?
Nei, det er ikke et problem. Vi ønsker å vite om du står på blodfortynnende medisiner som marevan eller pradaxa/eliquis/xarelto eller lignende. Du kan fortsatt få vaksinen. Hvis du er usikker kan du ta med medisinlisten og evt. marevankort til vaksinasjonsstedet. Vi oppfordrer deg til å kontakte din fastlege dersom du er usikker på noe vedrørende vaksinasjonen. Ta gjerne med deg egenerklæringsskjema og sjekkliste når du skal vaksineres. Dette kan du fylle ut når du registrerer deg for vaksine, eller klikke her for å finne og skrive ut fra Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Selve vaksinasjonen
Hvem setter vaksinene og hva slags opplæring har de fått? Jeg har lest i avisen at mange setter vaksinen feil.

Det er sykepleiere og helsesykepleiere som setter vaksinen.  Dette er helsepersonell som setter vaksiner og andre injeksjoner i sitt daglige arbeid og har god erfaring og kunnskap om dette.

Jeg lurer på om vi kan være helt sikre på at vaksinen blir gitt riktig og med riktig nål. Vi ser på tv at veldig mange drar ut huden før de stikker, ikke strammer slik de skal.
Ja, det kan innbyggerne være sikre på. Vaksinen skal settes i muskelen, og vi har riktig teknikk for dette.

Registrering for vaksine

Jeg har ombestemt meg etter at jeg registrerte meg. Hva gjør jeg?
Du kan registrere deg på nytt hvis du vil endre noe, det er alltid siste registrering som gjelder (forrige registrering slettes automatisk når du registrerer deg på nytt).

Jeg tror jeg har registrert meg for vaksine, men er ikke helt sikker. Hvordan kan jeg sjekke at jeg er registrert?
Det enkleste er å sjekke at du har fått en tekstmelding fra Helseboka som bekrefter at du er registert. (Har du ikke fått dette, betyr det sannsynligvis at registreringen er avbrutt underveis i prosessen, eller at du har lagt inn feil telefonnummer - da må du registere deg på nytt via lenken lenger opp på denne siden.) Du kan også laste ned appen Helseboka, logge deg inn med BankID og sjekke der. Alternativt kan du ringe til vaksinetelefonen for å spørre om de kan sjekke registeringen din.

Jeg har registrert meg, men telefonen min er gammel, og støtter ikke lenker i sms. Hva gjør jeg når jeg mottar tilbud om vaksinasjon i sms med lenke for å bestille time?
Du kan registrere på nytt med mobilnummer til en pårørende som har telefon med støtte for lenker. Ved å registrere seg på nytt vil man «redigere» sin egen registrering. Det er den til enhver siste registrering som gjelder. 

Hvordan kan jeg dobbeltsjekke når jeg, eller en jeg er pårørende til, har time for vaksinasjon, dersom jeg ikke har mulighet til å logge meg inn i Helseboka for meg selv eller min pårørende?
Du kan ringe til koronatelefonen 906 83 432, som slår opp denne informasjonen for deg (åpningstid hverdager mellom 09 og 14).

Jeg har ikke BankID. Hvordan kan jeg få registrert meg da?
Du kan kontakte koronatelefonen, 906 83 432 og få hjelp til å registrere deg (åpningstid hverdager mellom 09 og 14). Du kan også få en pårørende til å registrere deg via sin BankID.

Trenger man BankID for å logge inn når time skal bestilles?
Ja, man trenger det. Hvis du ikke har bankID kan du kontakte vaksinetelefonen og evt få hjelp til å booke time manuelt.

Hvordan registrerer jeg en annen person, som ikke får gjort det selv fordi h*n ikke har mulighet selv?
Logg inn i Helseboka med egen BankID, og skriv inn navn og fødselsdato på personen du skal registrere. Du kan legge inn ditt eget telefonnummer, dersom den du registrerer ønsker at du får varsel om når time kan bestilles. Gå til toppen av denne siden for å finne lenke til Helseboka/registrering.

Bestilling av vaksine
Jeg fikk melding med tilbud om vaksine, men så var det ikke flere ledige timer når jeg klikket på lenken for å booke. Hva gjør jeg nå?
Kommunen sender som regel ut flere meldinger enn det finnes ledige timer, for å være sikker på å få dekket opp alle timene. Dersom det ikke er flere ledige timer når du skal bestille, betyr det at alle timene som ble lagt ut for denne gang har blitt booket. Da vil du få en ny melding med tilbud om vaksine ganske snart, når nye timer er satt opp.

Bosted og folkeregistrering
Jeg er bosatt i Øvre Eiker, men folkeregistrert i en annen kommune lenger unna. Kan jeg bli vaksinert i Øvre Eiker?
Hovedregelen er at du skal få tilbud om vaksine i kommunen du oppholder deg i. Bor du i Øvre Eiker, kan du registrere deg for vaksine på denne siden. Bla opp til toppen av denne siden for mer informasjon om hvordan du registrerer deg. 

Jeg er student, hvor(dan) skal jeg få vaksine?
Om du skal flytte for å studere i en annen kommune til høsten, oppfordres du til å ta i mot tilbud om første vaksinedose i kommunen du er folkeregistrerti, og andre vaksinedose i kommunen du skal flytte til. Folkehelseinstituttet oppfordrer alle studenter til å benytte seg av tilbud om første dose koronavaksine i den kommunen de er folkeregistrert, selv om det innebærer reise. Dette er den raskeste måten å få første vaksinedose på. For å få tilbud om vaksine i Øvre Eiker kommune, må du registrere deg. Gå til toppen av denne siden for å finne info om registrering i Øvre Eiker. For best mulig beskyttelse, må du ta begge vaksinedosene. Når du har registrert deg for vaksine i Øvre Eiker, sjekk med kommunen du skal flytte til/studere i hva du må gjøre for å få tilbud om vaksinedose to der. Som regel vil du finne denne informasjonen på kommunens nettsider.

Ferdig vaksinert
Jeg har fått vaksine i en annen kommune, men får fortsatt melding med tilbud om vaksine av Øvre Eiker kommune. Hva gjør jeg?
Om du har blitt vaksinert i en annen kommune, kan du klikke på registreringsknappen øverst på denne siden og takke nei til vaksine i Helseboka. Da vil du ikke få flere meldinger angående vaksinasjon av Øvre Eiker kommune.

Jeg lurer på noe om koronasertifikatet mitt, hvor kan jeg finne info?
Klikk her for informasjon om koronasertifikat. Hvis du er ferdig vaksinert, bør du sjekke at informasjonen i sertifikatet stemmer.

Vil det bli reduksjon i restriksjoner for de personene som etterhvert er ferdig vaksinert, for eksempel ved besøk på sykehjem?Besøksrestriksjonene for Eikertun Helsehus er nå endret etterhvert som mange av de fastboende er ferdig vaksinert. Les mer om dette på samlesiden for koronavirus (klikk på boksen Helseinstitusjoner). Du kan lese mer om unntak for vaksinerte generelt på Helsenorge.no.

Hvilke råd og regler gjelder for meg som har fått vaksine?
Er du vaksinert, må du følge de samme rådene og reglene som resten av befolkningen, med noen unntak. Klikk her for å lese mer om dette på Helsenorge.no

Vaksinasjon til helsepersonell
Hvilke regler gjelder for vaksinasjon av helsepersonell?
Når helsepersonell er anbefalt vaksinasjon i kraft av sitt yrke og i henhold til et nasjonalt vaksinasjonsprogram, er det kommunen hvor helsepersonellet utfører sitt arbeid som skal tilby dette. Det er i kommunens interesse å sørge for at helsepersonell som yter helsetjenester til kommunens innbyggere tilbys vaksinasjon. Dette ansvaret er uavhengig av hvem som har arbeidsgiver-ansvaret for helsepersonellet, om det er kommunen selv, om de er privat ansatte, med eller uten driftsavtale med kommunen, eller om de er  fylkeskommunalt ansatte. Det vil være kommunen hvor også fylkeskommunalt ansatte helsepersonell utfører sitt virke som har ansvaret for å tilby vaksinasjon, selv om de fylkeskommunalt ansatte yter helsetjenester til andre enn kommunens innbyggere. Unntaket er helsepersonell ansatt i et helseforetak, eller som har driftsavtale med et helseforetak. For disse er det helseforetaket som vil være ansvarlig for å gjennomføre vaksinasjon. Les mer her.

   Har du fått vaksine i en annen kommune eller i utlandet? / Ønsker du ikke vaksine?

Vaksinert med begge vaksinedoser i en annen kommune eller i utlandet, men bor i Øvre Eiker?
Om du bor i Øvre Eiker, men har fått begge vaksinedoser i en annen kommune eller i utlandet, er det til hjelp for oss om du registrerer at du takker nei til vaksine i vårt vaksineregister (kommunenes ulike vaksineregistere snakker ikke sammen). Klikk på knappen "Registrer deg her" lenger opp på denne siden. Logg inn med BankID og registrer at du takker nei til koronavaksine. Dersom du tidligere har registrert at du takker ja, vil den nyeste registreringen din overskrive dette og være den gjeldende.

Vaksinert med første dose i en annen kommune, og flyttet til Øvre Eiker etterpå?
Hvis du er nyinnflytter i Øvre Eiker, og har fått dose 1 et annet sted, har du rett til å få dose 2 i Øvre Eiker. Registrer deg ved å klikke på lenken øverst på denne siden, eller møt opp for drop in (se egen boks med info om dette). Du må kunne dokumentere når du har fått dose 1, for eksempel ved hjelp av koronasertifikatet som du finner på Helsenorge.no.

Ønsker du ikke koronavaksine?
Om du ikke ønsker koronavaksinen, kan du klikke på knappen "Registrer deg her" lenger opp på denne siden. Logg inn med BankID og registrer at du takker nei til koronavaksine. Dersom du tidligere har registrert at du takker ja, vil den nyeste registreringen din overskrive dette og være den gjeldende.

   Vaksinedose 3 til personer i risikogrupper

To grupper personer får tilbud om en tredje dose med koronavaksine: personer med alvorlig nedsatt immunforsvar, og personer over 65 år (fra uke 44 i 2021). 

Vaksinedose 3 til personer med alvorlig nedsatt immunforsvar
Klikk her for å lese om hvilke typer sykdommer og tilstander som gir rett til en tredje vaksinedose.

Vaksinedose 3 til personer over 65 år
Regjeringen har besluttet å tilby en oppfriskningsdose (boosterdose) med koronavaksine til de eldre aldersgruppene; fra 65 år og eldre. Du som er i denne aldersgruppa vil motta et brev fra kommunen med mer informasjon.

Målet med en slik oppfriskningsdose er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk ved smitte samt bedre beskyttelsen også mot nye virusvarianter. Oppfriskningsdosen kan gis tidligst 6 måneder etter dose 2. Det er foreløpig kun Comirnaty (BioNTech/Pfizer) som skal brukes til oppfriskningsvaksinasjon.

Oppfriskningsdose til de over 65 år vil tidligst bli tilbudt f.o.m uke 44. Kommunen jobber nå med  planlegging av dette, og kommer nærmere tilbake til hvilke grupper som først skal prioriteres og hvordan bestilling av vaksinetimer skal foregå. Det skal gå minst én uke mellom andre vaksiner ( f.eks. influensavaksine) og koronavaksine. Klikk her for å lese mer om anbefalingen på Folkehelseinsituttet sine nettsider.

   Lurer du på noe? Ring koronatelefonen

Har du spørsmål om koronavaksinen som du ikke finner svar på her, kan du ringe til kommunens koronatelefon (tidligere kalt vaksinetelefonen) på tlf. 906 83 432. Telefonlinjen er betjent mandag til fredag fra kl. 09:00-14:00 (stengt på helligdager og i helgene).

Se også Ofte stilte spørsmål i egen boks over denne

   Mer informasjon om koronavaksinen

Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer. Hensikten med vaksinasjon er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere, uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger. 

Hovedmålet med koronavaksinen er å beskytte liv og helse for dem som er mest utsatt for å bli alvorlig syke med Covid-19. Vaksinasjon i Norge er frivillig, og den nye vaksinen mot Covid-19 er gratis. Vi anbefaler deg å ta vaksinen når du får tilbud om det.

Hensikten med å vaksinere, er å:
Redusere risiko for død
Redusere risiko for alvorlig sykdom
Opprettholde essensielle tjenester og kritisk infrastruktur
Beskytte sysselsetning
Gjenåpne samfunnet

Klikk her for å lese mer om koronavaksinasjonsprogrammet på Folkehelseinstituttets nettside.

Se også Ofte stilte spørsmål i egen boks litt lenger opp på siden

   Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

   Information in other languages / informasjon på andre språk

Engelsk / English
Information from the Municipality of Øvre Eiker about the Covid-19 vaccine


Tigrinya / ትግርኛ: የኮሮናቫይረስ ክትባት
Coronavirus vaccine: ሓበሬታ ካብ ምምሕዳር ከተማ ኦቭረ ኣይከር ብዛዕባ ክትባት ኮቪድ-19 


Swahili / Kiswahili
Chanjo ya virusi vya korona - Coronavirus vaccine: Informasjon kutoka Manispaa ya Øvre Eiker kuhusu chanjo ya Covid-19

Polsk / Polski
Koronawirus szczepionka - Coronavirus vaccine: Informacja od gminy Øvre Eiker o szczepionce Covid-19

Thai / ไทย
วัคซีนไวรัสโคโรน่า - Coronavirus vaccine: Informasjon จากเทศบาลØvre Eiker เกี่ยวกับวัคซีน Covid-19


Litauisk / Lietuviu kalba
Skiepas nuo koronaviruso - Coronavirus vaccine: Informasjonas iš Øvre Eiker savivaldybės apie Covid-19 vakciną

Somali / Soomaaliya
Talaalka fayruuska Corona - Coronavirus vaccine: Informasjon oo ka socda degmada Øvre Eiker oo ku saabsan tallaalka Covid-19

Persisk / Parsi/Farsi/Dari
اطالعات ازیییکمون Eiker Øvre دری موردی واکسنییکوید-۱۹


Arabisk /  العربية اللغة
قاح فيروس كورونا - Coronavirus vaccine: معلومات من بلدية أوفرا أيكر Øvre Eiker حول مطعوم كوفيد – ١


For more information about coronavirus in english, click here.

For more informasjon om koronavirus på flere språk, klikk her.
Opprettet: 18.12.2020 17:53