Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Vaksine mot Covid-19 / Covid-19 vaccine

Grøner, Cathrine Endret:23.07.2021 12:39

​På denne siden finner du informasjon om registrering for vaksinasjon, hvor vaksinasjonen foregår, fremdrift og plan for vaksinasjon, mulige bivirkninger med mer. Klikk på en av de grå boksene under for å lese mer om temaet.

Informasjon på andre språk finnes nederst på denne siden. Information in other languages available in the last box on this page.

På denne siden finner du kun informasjon om vaksine mot Covid-19. Klikk her om du heller vil gå til samlesiden for koronavirus (med info om blant annet smittestatus, testing, råd og regler.)

Informasjon om fremdrift og status for vaksinasjon finner du i temaboks lenger ned på denne siden.

   Registrer deg nå!

Vi ber alle våre innbyggere om å registrere seg for om de ønsker vaksine eller ikke. Du kan også bruke lenken under til å registrere at du allerede har fått vaksine i en annen kommune (ved å takke nei til vaksine i registreringen).

Klikk her, eller på boksen under, for å gå til registreringen. For å registrere deg selv, eller en pårørende, må du logge inn med BankID eller BankID på mobil. Obs! Når du har registrert deg ferdig, ikke klikk deg videre i systemet. Da kommet du til appen hvor det er mulig å kjøpe tjenester. Dette er ikke en del av registreringen, og ikke nødvendig.

Trenger du hjelp til å registrere deg? Ring vaksinetelefonen 906 83 432 (hverdager mellom kl. 08 og 15. I juli kl 10-14).

Se også boksene «Hva skjer når jeg har registrert meg?», «Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?» og «Ofte stilte spørsmål» litt lenger ned på denne siden.

Klikk her for å registrere om du vil ha vaksine eller ikke


 

Filmen over viser hvordan koronavaksinasjonen foregår i Øvre Eiker kommune. Du finner mer informasjon om dette i boksene under. Ring vaksinetelefonen 906 83 432 (hverdager mellom kl. 08 og 15:00) om du fortsatt har spørsmål du ikke finner svar på på denne siden.

   Hva skjer når jeg har registrert meg?

Når du har registrert deg, mottar du en tekstmelding til telefonnummeret du registrerte. Meldingen har avsenderen «Helseboka», og bekrefter at du er registrert. Dersom du ikke har mottatt en tekstmelding med bekreftelse, betyr det at registreringen ikke er fullført, eller at du har oppgitt feil telefonnummer. Fullfør registreringen ved å klikke her, eller ring vaksinetelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 8-15. Kl 10-14 i juli) for å få hjelp.

Vaksinen er gratis for alle. Du skal ikke oppgi betalingsinformasjon i forbindelse med tilbud om vaksine eller vaksinasjon.

Når det er din tur til å bli vaksinert, vil du sannsynligvis motta en tekstmelding med tilbud om dette. Kommunen kan i noen tilfeller også ringe for å tilby vaksine. Mer informasjon om de ulike alternativene følger under.

De fleste må booke time til vaksine selv (via lenke i tekstmelding)
Dersom du har takket ja til vaksine får du en ny tekstmelding med tilbud om tid for vaksinasjon når det er din tur. Meldingen inneholder en lenke som du må klikke på for å bestille time. Det er viktig at du fullfører prosessen med bestillingen så fort som mulig etter at du har mottatt meldingen. Bestiller du time på riktig måte, vil du motta en tekstmelding med bekreftelse på den timen du har bestilt. Trenger du hjelp til å gjøre dette, kan du ringe vaksinetelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 8-15). Se også boksen «Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?» under.

Tekstmelding med forhåndsbestemt tid for vaksine
Enkelte kan få tilsendt en tekstmelding med tilbud om vaksinasjon på en bestemt dato og klokkeslett. Disse meldingene inneholder ikke en lenke som må klikkes på for å bestille time. Passer ikke tidspunktet, må du ringe vaksinetelefonen (tlf. 906 83 432).

Tilbud om vaksine per telefon
I noen tilfeller kan kommunen ringe for å tilby vaksine. Kommunen ringer enten fra vaksinetelefonen (906 83 432) eller fra et nummer som starter på 32 25. Kommunen vil be deg bekrefte fødselsdatoen din. Kommunen vil aldri etterspørre sensitiv informasjon, som for eksempel fullt personnummer, BankID, kontonummer eller liknende. Dersom du blir oppringt og spurt om dette, kan det være et svindelforsøk. Aldri gi fra deg slike opplysninger over telefon.

Bor du i Øvre Eiker, men har fastlege i en annen kommune?

 • Registrer deg for vaksine via lenken litt lengre opp på denne siden. I boksen "Hvem får vaksine først?" kan du sjekke om du tilhører en av risikogruppene som skal tilbys vaksine tidligere. Dersom du ikke er i en risikogruppe, trenger du ikke å foreta deg noe mer – du får tilbud om vaksine når det er din tur.
 • Dersom du er i en av risikogruppene, kan du ringe vaksinetelefonen (906 83 432) for å oppgi hvilken gruppe det gjelder, i hvilken kommune fastlegen din holder til og hva legekontoret heter. (NB! Dette gjelder kun for deg som er i risikogruppa, og har fastlege i en annen kommune enn Øvre Eiker. Er du i risikogruppa og har fastlege i Øvre Eiker, trenger du ikke å gjøre annet enn å registrere deg for vaksine. Kommunen henter inn opplysninger fra fastlegekontorene i egen kommune.)

Se også boksene «Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?» og «Ofte stilte spørsmål» litt lenger ned på denne siden.

 


   Jeg har fått tilbud om vaksine, hva skjer nå?

Når det er din tur til å bli vaksinert, vil du sannsynligvis motta en tekstmelding med tilbud om dette. Kommunen kan i noen tilfeller også ringe for å tilby vaksine. Les mer om de ulike alternativene under.

Vaksinen er gratis for alle. Du skal ikke oppgi betalingsinformasjon i forbindelse med tilbud om vaksine eller vaksinasjon. I alle tilfeller må du ha registrert at du ønsker vaksine, for å få tilbud om det av kommunen. Se mer informasjon om dette øverst på denne siden, eller ring vaksinetelefonen (906 83 432, hverdager 8-15, kl 10-14 i juli) for å få hjelp til å registrere deg.

De fleste må booke time til vaksine selv (via lenke i tekstmelding)
Dersom du har takket ja til vaksine får du en ny tekstmelding med tilbud om tid for vaksinasjon når det er din tur. Meldingen inneholder en lenke som du må klikke på for å bestille time. Det er viktig at du fullfører prosessen med bestillingen så fort som mulig etter at du har mottatt meldingen. Trenger du hjelp til å gjøre dette, kan du ringe vaksinetelefonen på tlf. 906 83 432 (hverdager 8-15, kl 10-14 i juli). Dersom tidspunktet for vaksinasjon ikke passer, kan du la bare være å bestille time (det er ikke nødvendig å ringe til vaksinetelefonen for å si fra). Helseboka registrerer automatisk at du ikke har bestilt, og sender deg et nytt tilbud om time senere. Vi oppfordrer alle innbyggere til å takke ja til tilbud om første vaksinedose innen utgangen av juli 2021.

Kommunen sender som regel ut flere meldinger enn det finnes ledige timer, for å være sikker på å få dekket opp alle timene. Dersom det ikke er flere ledige timer når du skal bestille, betyr det at alle timene som ble lagt ut for denne gang har blitt booket. Da vil du få en ny melding med tilbud om vaksine ganske snart, når nye timer er satt opp.

Vaksinen består av to doser som må settes med et bestemt antall ukers mellomrom. Når du har bestilt time til den første vaksinasjonsdosen, vil det automatisk opprettes en ny timeavtale til deg for den andre dosen. Du mottar da en tekstmelding til fra Helseboka, med informasjon om den andre timen.

Tekstmelding med forhåndsbestemt tid for vaksine
Enkelte kan få tilsendt en tekstmelding med tilbud om vaksinasjonens første dose på en bestemt dato og klokkeslett. Disse meldingene inneholder ikke en lenke som må klikkes på for å bestille time. Passer ikke tidspunktet, må du ringe vaksinetelefonen (tlf. 906 83 432, hverdager 8-15, kl 10-14 i juli) så snart som mulig.

Tilbud om vaksine per telefon
I noen tilfeller kan kommunen ringe for å tilby vaksine. Kommunen ringer enten fra vaksinetelefonen (906 83 432) eller fra et nummer som starter på 32 25. Kommunen vil be deg bekrefte fødselsdatoen din. Kommunen vil aldri etterspørre sensitiv informasjon, som for eksempel fullt personnummer, BankID, kontonummer eller liknende. Dersom du blir oppringt og spurt om dette, kan det være et svindelforsøk. Aldri gi fra deg slike opplysninger over telefon. Vaksinen er gratis for alle.

Egenerklæring og sjekkliste for vaksine
For å kunne vaksinere på en trygg måte, trenger vi litt informasjon om deg. Når du registrerer deg i Helseboka, kan du fylle ut disse opplysningene digitalt. Om denne muligheten ikke fantes når du registrerte deg første gang, kan du registrere deg på nytt. Det er alltid den nyeste registreringen som gjelder.

Du kan også skrive ut, fylle ut og ta med deg egenerklæringsskjema til vaksinestasjonen den dagen du skal vaksineres. Klikk her for å gå til nedlastbare skjemaer på Folkehelseinstituttet sine nettsider. Det som heter «Sjekkliste» er en oversikt over situasjoner der man bør utsette vaksinasjonen og tilstander som kan kreve tilrettelegging ved vaksinasjonen. Vi oppfordrer deg til å kontakte din fastlege dersom du er usikker på noe vedrørende vaksinasjonen.

Vaksinasjon foregår på Loe bruk og fastlegekontorene
Vaksinering foregår i hovedsak på Loe bruk nr. 9 på Loesmoen i Hokksund, i de tidligere kontorlokalene til Bergans. Klikk her for å åpne kart på Gule sider.

Enkelte risikogrupper vaksineres på fastlegekontorene

 • Innbyggere som er i aldersgruppen 18-64 år med underliggende sykdommer/tilstander, som er bosatt i Øvre Eiker og har sin fastlege i kommunen, vil bli innkalt for vaksinering av sin fastlege på legekontoret. De eldste aldergruppene vil bli innkalt først.
 • De innbyggerne som er i høyrisikogruppe 4, vil bli innkalt samtidig som aldersgruppen 65-74 og vil bli tilbudt vaksine på vaksinesenteret. Oversikt over hvilke underliggende sykdommer dette gjelder finner du i boksen «Hvem får vaksine først?» litt lenger ned på denne siden.
 • Du trenger ikke å kontakte fastlegen din for å bestille time til vaksine, men du må ha registrert deg for at du ønsker vaksine via kommunens hjemmeside. Se mer informasjon om dette øverst på denne siden, eller ring vaksinetelefonen (906 83 432, hverdager 8-15, kl 10-14 i juli) for å få hjelp til å registrere deg.
 • Innbyggere som er i en risikogruppe/har underliggende sykdom (se hvilke sykdommer og tilstander som er relevante i boksen "Hvem blir vaksinert først?") og som har sin fastlege i en annen kommune, kan ta kontakt med vaksinetelefonen (tlf. 906 83 432, hverdager 8- 15, kl 10-14 i juli) for å registrere seg for vaksinering ved vaksinestasjonen på Loe bruk. Oppgi hvilken kommune fastlegen din holder til i, og hva legekontoret heter. (NB! Dette gjelder kun for deg som er i risikogruppa, og har fastlege i en annen kommune enn Øvre Eiker. Er du i risikogruppa og har fastlege i Øvre Eiker, trenger du ikke å gjøre annet enn å registrere deg for vaksine. Kommunen henter inn opplysninger fra fastlegekontorene i egen kommune.)
Vaksinasjon av personer i karantene
Er du i karantene har du økt risiko for å være smittet med koronavirus, og vi anbefaler deg å vente med vaksinasjon til karantenen er fullført. Du behøver ikke å ta koronatest før vaksinasjon så lenge du ikke utvikler symptomer på covid-19.

Vaksinasjon av personer som er i isolasjon
Er du i isolasjon på grunn av påvist Covid-19-infeksjon, anbefaler vi deg å vente med vaksinasjon til minst tre måneder etter at isolasjonsperioden er over og du er symptomfri. Du skal ikke teste seg for korona på nytt før vaksinasjon.

Vaksinasjon av personer som har hatt Covid-19 - infeksjon
Folkehelseinstituttet vurderer at det er tilstrekkelig med én dose med vaksine for personer som har hatt Covid-19. Vaksinen bør ikke settes før tidligst tre måneder etter gjennomgått sykdom. 

Råd, regler og unntak for koronavaksinerte
Når du er vaksinert, må du følge de samme rådene og reglene som resten av befolkningen, med noen unntak. Klikk her for å lese mer om dette på Helsenorge.noKlikk her for informasjon om koronasertifikat.

Se også boksene "Om selve vaksinasjonen» og «Om de nye koronavaksinene – mulige bivirkninger».

 


   Når får jeg tilbud om vaksine?

Etterspørselen etter den nye koronavaksinen er stor. Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har derfor gjort en prioritering av hvem som skal få vaksinen først. Kommunen samler inn informasjon fra fastlegene om hvem som er i risikogruppene. Du finner informasjon om hvor langt vi har kommet med vaksinasjonen i boksen "Status for vaksinasjon" litt lenger ned på denne siden.

Når får jeg vaksine?
Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over når de ulike (alders)gruppene kan forvente å få tilbud om koronavaksine. Klikk her for å se oversikten på fhi.no. I listen nedenfor kan du se du hvilken gruppe du tilhører. Ta også en titt på boksen "Status for vaksinasjon" litt lenger ned på denne siden, der finner du oversikt over fremdrift for vaksinasjon i Øvre Eiker kommune. De fleste som ikke er i en risikogruppe, vil få tilbud om vaksine i løpet av sommeren 2021. Dersom du oppholder deg i kort avstand fra Loe bruk i Hokksund, kan du skrive deg opp på en ringeliste for vaksinedoser til overs - klikk her for å lese mer.

Prioriteringsrekkefølgen av gruppene er som følger:
1. Beboere i sykehjem 
2. Alder 85 år og eldre
3. Alder 75-84 år 
4. Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18¤ og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (merket med * i listen over risikogrupper under)  
5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se listen over risikogrupper under)  
6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander 
7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander 
8. Alder 55-64 år 
9. Alder 45-54 år 
10. Alder 18-24 år og 40-44 år (for 18-åringene tilbys nå hele 2003-kullet Pfizer-vaksine)
11. Alder 25-39 år

Folkehelseinstituttet anser at aldersinndelingen følger alderskohortene per år, dvs at personer som er født i samme år tilbys vaksine samtidig. Av praktiske årsaker kan personer i ulike grupper kalles inn parallellt, for å sikre fremdrift i vaksinasjonen.

Prioritering av helsepersonell parallelt med risikogruppene
Inntil 20 % av tilgjengelige vaksiner i kommunene kan gis til utvalgte grupper av helsepersonell i primærhelsetjenesten. Disse vaksineres parallelt med de ulike prioriteringskategoriene av risikogrupper. Utvelgelse av helsepersonell gjøres etter de samme kriteriene som ble definert i januar 2021 - klikk her for å lese mer om dette på nettsidene til Folkehelseinstituttet. 

Anbefalingen kan endre seg basert på kunnskap om den enkelte godkjente vaksines sikkerhet og effekt samt status for smittesituasjonen i landet. Kommunene vil få informasjon i informasjonsbrevene fra FHI om hvordan helsepersonell-vaksineringen skal foregå.

Ungdom 16-17 år
For barn og unge er risiko for alvorlig forløp av covid-19 lav, selv ved kronisk underliggende sykdom. Det åpnes likevel for vaksinasjon av ungdom med høy risiko for alvorlig sykdom. Disse kan da tilbys BioNTech-Pfizer-vaksinen som er godkjent fra 16 år. Dette er først og fremst ungdommer som har alvorlige og komplekse nevrologiske sykdommer eller medfødte syndromer, men også sykdommer merket med * i listen under. Andre tilstander med særlig høy risiko kan vurderes individuelt jf. Norsk barnelegeforenings liste.

Risikogrupper
 • Personer med følgende sykdommer/tilstander er definert som medisinske risikogrupper:
 • Organtransplantasjon*  
 • Immunsvikt*  
 • Hematologisk kreftsykdom siste fem år*  
 • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)* 
 • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, cerebral parese og Downs syndrom)*  
 • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon*  
 • Kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon  
 • Immundempende behandling som ved autoimmune sykdommer  
 • Diabetes  
 • Kronisk lungesykdom, inkludert alvorlig astma som har medført bruk av høydose-inhalasjonssteroider eller steroidtabletter siste året  
 • Fedme med kroppsmasseindeks (KMI) på 35 kg/m2 eller høyere 
 • Demens  
 • Kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk)  
 • Hjerneslag  
 • Annen svært alvorlig sykdom kan også gi økt risiko for alvorlig forløp av covid-19. Vaksinasjon i slike tilfeller vurderes individuelt av lege.
*Disse sykdommer/tilstander kan gi en høy risiko for alvorlig forløp og død også hos yngre.


Vaksinering av barn og unge 12 - 15 år med særlig alvorlig grunnsykdom
​Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler nå at barn og unge i alderen 12-15 år med alvorlig grunnsykdom vaksineres mot Covid-19.

Hvis dette gjelder ditt barn, må henvendelse rettes til barnets fastlege eller behandlende barnelege. Det er fastlege eller barnelege som vurderer om barnet er innenfor kravet til «særlig alvorlig grunnsykdom» og anbefaler vaksinasjon.

Fastlege/barnelege vil gi så gi beskjed til koordinator ved vaksinesenteret, som tar direkte kontakt med foresatte for å innhente informasjon og avtale time.

Registrering for vaksine
Foresatte registrerer barnet via kommunens hjemmeside ved å klikke her. Som foresatt kan du bruke din egen bank-Id og sette opp ditt telefonnummer, samt informasjon om verge.

Vaksinetype
Det er kun vaksinen «Comirnaty» fra BioNTech/Pfizer som er godkjent til bruk for barn, og det er denne kommunen tilbyr.

Samtykke
Vaksinasjon defineres som «helsehjelp» i lovverket, dette krever at foresatte samtykker til at vaksine gis når barnet er under 16 år. For den som kommer med barnet til vaksinasjon holder det med muntlig samtykke, men foresatt som ikke er tilstede må sende med skriftlig samtykke. FHI har laget eget skjema for dette: Samtykkeskjema - vaksinasjon av barn 12-15 år med underliggende sykdom - FHI

Mer informasjon

Noen risikogrupper vaksineres på fastlegekontorene

Vaksinering foregår i hovedsak på Loe bruk nr. 9 på Loesmoen i Hokksund, i de tidligere kontorlokalene til Bergans. Klikk her for å åpne kart på Gule sider. Det er noen unntak for personer i visse risikogrupper, se listen under.

 • Innbyggere som er i aldersgruppen 18-64 år med underliggende sykdommer/tilstander, som er bosatt i Øvre Eiker og har sin fastlege i kommunen, kan bli innkalt for vaksinering av sin fastlege på legekontoret. De eldste aldergruppene vil bli innkalt først.
 • De innbyggerne som er i høyrisikogruppe 4,kan bli innkalt samtidig som aldersgruppen 65-74 og vil bli tilbudt vaksine på vaksinesenteret. Se oversikt over hvem dette gjelder, i listen over.
 • Du trenger ikke å kontakte fastlegen din for å bestille time til vaksine, men du må ha registrert deg for at du ønsker vaksine via kommunens hjemmeside. Se mer informasjon om dette øverst på denne siden, eller ring vaksinetelefonen (906 83 432, hverdager 8-15) for å få hjelp til å registrere deg.
 • Innbyggere som har sin fastlege i andre kommuner, kan ta kontakt med vaksinetelefonen (tlf. 906 83 432, hverdager 8- 15) for å registrere seg for vaksinering ved vaksinestasjonen på Loe bruk.
Vaksinasjon av personer i karantene
Er du i karantene, har du økt risiko for å være smittet med koronavirus, og vi anbefaler deg å vente med vaksinasjon til karantenen er fullført. Du behøver ikke å ta koronatest før vaksinasjon så lenge du ikke utvikler symptomer på covid-19.

Vaksinasjon av personer i isolasjon
Er du i isolasjon på grunn av påvist Covid-19-infeksjon, anbefaler vi deg å vente med vaksinasjon til minst tre måneder etter at isolasjonsperioden er over og du er symptomfri. Du skal ikke teste seg for korona på nytt før vaksinasjon.

Vaksinasjon av personer som har hatt Covid-19 - infeksjon
Folkehelseinstituttet vurderer at det er tilstrekkelig med én dose med vaksine for personer som har hatt Covid-19. Vaksinen bør ikke settes før tidligst tre måneder etter gjennomgått sykdom. 

Se også boksene "Status for vaksinasjon" og "Ofte stilte spørsmål"  lengre ned på denne siden.

   Status for vaksinasjon - fremdrift og antall vaksinerte

Per utgangen av uke 28 er det satt 16774 doser (hvorav 11277 til innbyggere i kommunen). 6506 personer er helt ferdigvaksinert. 71,9 % av befolkningen over 18 år har nå fått sin første vaksinedose. Vi anslår at alle innbyggere (født til og med 2003) har fått tilbud om første vaksinedose innen uke 31. Se mer detaljert info om fremdrift i tabellen under.

Under finner du informasjon om status for vaksinasjon etter ukenummer. Utdypende informasjon finnes under tabellen. Se også avsnittet "Ofte stilte spørsmål", eller klikk her for å se oversikt over når din (alders)gruppe kan forvente å bli tilbudt vaksine på Folkehelseinstituttets nettside.

​Ukenummer for vaksinasjon
​Hvem
​Totalt antall doser
​Hvorav andre dose
​Sted for vaksinasjon (første dose)
​Vaksinetype (mer info under tabell)

​Uke 1

​Beboere på Eikertun og Villa Skaar

​72

​0

​Eikertun, Villa Skaar

​Pfizer

​Uke 2

​Beboere på Eikertun, helsepersonell

​54

​0

​Eikertun, Loe bruk

Pfizer

​Uke 3

​Beboere på boliger med bemanning (Sundmoen og Grevlingsstien), helsepersonell

​42

​0

​På institusjonene

Pfizer

​Uke 4

​Beboere på Eikertun, helsepersonell* og innbyggere over 85 år

​168

​72

​Eikertun, Loe bruk

​Pfizer

Uke 5

​Innbyggere over 85 år, noen hjemmeboende som ikke kan reise til vaksinasjonslokaler, helsepersonell

​288

​54

​Loe bruk, og hjemme hos enkelte

​Pfizer

​Uke 6

​Innbyggere over 85 år, noen hjemmeboende som ikke kan reise til vaksinasjonslokaler, helsepersonell
​150
​42
Loe bruk, og hjemme hos enkelte
Pfizer
​Uke 7
​Innbyggere over 85 år, innbyggere 75-84 år, helsepersonell

​234

​103

​Loe bruk

Pfizer
Uke 8
​Innbyggere over 85 år, helsepersonell
​434
​234
​Loe bruk
Pfizer og AZ
Uke 9
Innbyggere 75-84 år og helsepersonell
620120
​Loe bruk
Pfizer, AZ og Moderna
Uke 10
Innbyggere 75-84 år og innbyggere 55-64 år med underliggende sykdommer
280
​137
​Loe bruk og fastlegekontorene
Pfizer og AZ(+)
Uke 11
Innbyggere 75-84 år og helsepersonell
204
​2
​Loe bruk
​Pfizer
Uke 12
Innbyggere 75-84 år og helsepersonell
31214
Loe bruk
​Pfizer
Uke 13

​Innbyggere 65-74, risikogruppe 4 (18-64), helsepersonell, pårørende og andre med særskilte helseoppgaver i hjemmet.

682
436
​Loe bruk
​Pfizer og Moderna
Uke 14
​Innbyggere 65-74, risikogruppe 4 (18-64), pårørende og andre med særskilte helseoppgaver i hjemmet.
558
12
​Loe bruk, fastlegekontorene, boliger for funksjonshemmede
Pfizer
Uke 15
Innbyggere 65-74, risikogruppe 4 (18-64), pårørende og andre med særskilte helseoppgaver i hjemmet.
​684
​1
Loe bruk, fastlegekontorene, boliger for funksjonshemmede
Pfizer
Uke 16
​Innbyggere 65-74, risikogruppe 4 (18-64), pårørende og andre med særskilte helseoppgaver i hjemmet.
​684
​1
​Loe bruk, fastlegekontorene
Pfizer
Uke 17
65-74, risikogruppe 5 og pårørende med særskilte helseoppgaver i hjemmet
​700
​201
Loe bruk og fastlegekontorene
Pfizer og Moderna
Uke 18
​Gruppe 5 (innbyggere 55-64 år med underliggende sykdommer) og gruppe 6 (innbyggere 45-54 med underliggende sykdom)
​624
​296
​Loe bruk og fastlegekontorene
​Pfizer
Uke 19
Gruppe 4 (aldersgruppen f.1956 og eldre), gruppe 5 (innbyggere 55-64 år med underliggende sykdommer) og gruppe 6 (innbyggere 45-54 med underliggende sykdom)
​686
​267
Loe bruk og fastlegekontorene
Pfizer og Moderna
Uke 20
Gruppe 5 (innbyggere 55-64 år med underliggende sykdommer) og gruppe 6 (innbyggere 45-54 med underliggende sykdom)
​678
​655
Loe bruk, boliger for funksjonshemmede  og fastlegekontorene
​Pfizer
Uke 21
Gruppe 5 (innbyggere 55-64 år med underliggende sykdommer) og gruppe 6 (innbyggere 45-54 med underliggende sykdom)
​900
​873
Loe bruk, boliger for funksjonshemmede  og fastlegekontorene
​Pfizer
Uke 22
​Gruppe 5 (innbyggere 55-64 år med underliggende sykdommer), gruppe 6 (innbyggere 45-54 med underliggende sykdom), gruppe 7 (innbyggere 18-44 år med underliggende sykdommer), gruppe 8 (innbyggere 55-64 år) og helsepersonell (inkl. pårørende/andre med særskilte omsorgsoppgaver i hjemmet).
​1316
​729
​Loe bruk og fastlegekontorene
​Pfizer og Moderna
​Uke 23
​Gruppe 8 (innbyggere 55-64 år)
​958
510
​Loe bruk og fastlegekontorene
​Pfizer og Moderna
​Uke 24
​Gruppe 8 (innbyggere 55-64 år), gruppe 9 (innbyggere 45-54 år)
​1080
​342
​Loe bruk og fastlegekontorene
​Pfizer og Moderna
Uke 25
​Gruppe 8 (innbyggere 55-64 år), gruppe 9 (innbyggere 45-54 år)
​1326
​Ca. 436
Loe bruk og fastlegekontorene
Pfizer og Moderna
​Uke 26
​Gruppe 9 (innbyggere 45-54 år)
Gruppe 10 (innbyggere 18-24 og 40-44 år)
​1348
​ca. 60
​Loe bruk
​Pfizer og Moderna
​Uke 27
​Gruppe 10 (innbyggere 18-24 og 40-44 år)
​904
​65
​Loe bruk
​Pfizer og Moderna
​Uke 28
Gruppe 10 (innbyggere 18-24 og 40-44 år), gruppe 11 (innbyggere 25-39 år)
​1016
548
​Loe bruk og fastlegekontorene
​Pfizer og Moderna
Uke 29
Gruppe 10 (innbyggere 18-24 og 40-44 år), gruppe 11 (innbyggere 25-39 år)
​1222
​33
​Loe bruk
Pfizer og Moderna
​Uke 30
​Gruppe 10 (innbyggere 18-24 og 40-44 år), gruppe 11 (innbyggere 25-39 år)
​1332
​35
​Loe bruk
​Pfizer
​Uke 31
Gruppe 10 (innbyggere 18-24 og 40-44 år), gruppe 11 (innbyggere 25-39 år), resterende personer som ikke har fått dose 1 ennå
​516
​35
​Loe bruk
​Pfizer

Forkortelser av vaksinetyper

Pfizer = Comirnaty fra BioNTech/Pfizer
Moderna = Spikevax fra Moderna
AZ = Covid-19 Vaccine fra AstraZeneca (tatt ut av vaksinasjonsprogrammet fra 12.5.21)


Grafisk fremstilling av vaksinedata. Se tabell og avsnitt over for samme info i ren tekst

Hvorfor er det avvik mellom antall satte vaksiner og antall vaksinerte innbyggere?
Det vil være et avvik mellom antall doser som er distribuert til kommunen og antall personer (innbyggere) som er vaksinert kommunen. Dette skyldes at kommunen, i tillegg til innbyggere, har vaksinert helsepersonell som jobber i kommunen, og at fastlegene i kommunen vaksinerer gjestepasienter (fra andre kommuner) i tillegg til egne listeinnbyggere.

Flere vaksiner i vente - husk å registrere deg!
Kommunen forventer å motta flere vaksiner i tiden som kommer. Dermed vil vaksinasjonen gå raskere. Det er viktig at alle innbyggere som ønsker vaksine, registrerer seg. Gå til toppen av denne siden for å registrere seg selv eller en pårørende, og tips gjerne andre om å gjøre det samme.

Om prioritering innenfor gruppene
Øvre Eiker kommune følger den nasjonale vaksinestrategien. Når kommunen starter med å vaksinere en ny aldersgruppe, får de eldste i denne gruppa som har registrert at de ønsker vaksine, tilbud om vaksinen først. Deretter vaksineres de som er ett år yngre, og så videre til neste aldersgruppe er nådd. For å sikre god fremdrift i vaksinasjonen, kan personer i ulike risikogrupper kalles inn parallellt. Grunnen til dette er at vaksinasjonen foregår i litt forskjellig tempo hos fastlegekontorene og på Loe bruk. Se også boksen "Hvem blir vaksinert først?".

Om vaksinasjonssted
Vaksinering foregår i hovedsak på Loe bruk nr. 9 på Loesmoen i Hokksund, i de tidligere kontorlokalene til Bergans. Klikk her for å åpne kart på Gule sider. En del innbyggere med underliggende sykdommer under 65 år vil få tilbud om vaksine hos sin fastlege. Les mer om dette i boksen "Jeg har fått tilbud om vaksine..."eller "Hvem blir vaksinert først?" lenger opp på denne siden.

Se også boksen "Ofte stilte spørsmål" lenger ned på siden.

   Ferdig vaksinert - om koronasertifikat på Helsenorge.no

Når har fått vaksine, bør du logge inn på Helsenorge.no og sjekke at informasjonen i koronasertifikatet ditt stemmer. 

Bemerk at det kan ta noen dager før informasjonen er oppdatert etter vaksinasjon eller testing for Covid-19. Tjenesten er tilgjengelig for deg om er bosatt i Norge.

Ved feilregistrering av vaksine eller testresultat i koronasertifikatet
Dersom informasjon om vaksine ikke stemmer, ta kontakt med den instansen du har fått vaksinen av. Har du fått vaksine på Loe bruk eller en institusjon eller arbeidsplass i Øvre Eiker, ta kontakt med Øvre Eiker kommune (f.eks. via vaksinetelefonen - 906 83 432, hverdager mellom kl. 8 og 15). Dersom du har fått vaksine i en annen kommune, ta kontakt med den aktuelle kommunen. Har du fått vaksine av din fastlege, kontakt fastlegen. Husk at det tar noen dager før registrering er lagt inn.

Dersom du har feil registrering av testresultatet for Covid-19, kontakt teststasjonen på Kongsberg (tlf. 32 86 68 10) om du har testet deg der.

Se også boksen Ofte stilte spørsmål litt lenger ned på denne siden.


   Derfor er vaksinen mot koronavirus viktig

Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer. Hensikten med vaksinasjon er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere, uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger. 

Hovedmålet med koronavaksinen er å beskytte liv og helse for dem som er mest utsatt for å bli alvorlig syke med Covid-19. Vaksinasjon i Norge er frivillig, og den nye vaksinen mot Covid-19 er gratis. Vi anbefaler deg å ta vaksinen når du får tilbud om det.

Hensikten med å vaksinere, er å:
Redusere risiko for død
Redusere risiko for alvorlig sykdom
Opprettholde essensielle tjenester og kritisk infrastruktur
Beskytte sysselsetning
Gjenåpne samfunnet

Se også Ofte stilte spørsmål i egen boks lengre ned på denne siden

   Om selve vaksinasjonen samt mulige bivirkninger

Koronavaksinen settes i en muskel. Vaksinen settes i to (2) doser med minst 21 dagers mellomrom. Vaksinen gir beskyttelse ca. 7 dager etter 2. dose.

På samme måte som de fleste andre vaksiner, kan den gi følgende bivirkninger:
• Smerter på injeksjonsstedet
• Tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter, feber

Bivirkningene oppstår 1-3 dager etter vaksinasjon, og er kortvarige. De fleste bivirkninger er milde/moderate. Et mindre antall vaksinerte får mer kraftige lokale og generelle bivirkninger. Det er god kunnskap om vanlige og mindre vanlige bivirkninger, men man kan ikke utelukke sjeldne bivirkninger, eller bivirkninger som først kommer til syne lang tid etter vaksinering.

Hva gjør jeg hvis jeg får bivirkninger?
Dersom du opplever uventede, kraftige eller langvarige symptomer som du tror skyldes vaksinen, bør du kontakte lege eller annet helsepersonell for vurdering og råd. Helsepersonell har plikt til å melde fra om alvorlige eller ukjente reaksjoner som de mistenker skyldes vaksine. Du kan også selv sende inn melding via skjema på helsenorge.no. Under kan du lese mer om vanlige bivirkninger av de ulike vaksinene som er i bruk i Norge nå.

Bivirkninger COVID-19 Vaccine Comirnaty (BioNTech og Pfizer)

Fra studiene som er gjort har vi god kunnskap om vanlige og mindre vanlige bivirkninger hos de vaksinerte. Vi kan ikke utelukke sjeldne bivirkninger eller bivirkninger som først kommer til syne lang tid etter vaksinering. De fleste bivirkningene oppsto de første dagene etter vaksinasjon, og gikk over i løpet av et par dager:

• De fleste vaksinerte får smerter på stikkstedet.
• Andre vanlige bivirkninger er tretthet, hodepine, muskelsmerter, frysninger, leddsmerter og feber. Disse bivirkningene er vanligere etter dose 2.
• Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne.

I de aller fleste tilfellene var bivirkningene milde eller moderate. Under 5% fikk mer plagsomme bivirkninger som var ufarlige, men som påvirket dagliglivet de få dagene det varte. Dette var vanligere etter dose 2 og blant yngre personer. 
Les mer her.


Bivirkninger - COVID-19 Vaccine Moderna

 Fra studiene som er gjort har vi god kunnskap om vanlige og mindre vanlige bivirkninger hos de vaksinerte. Vi kan ikke utelukke sjeldne bivirkninger eller bivirkninger som først kommer til syne lang tid etter vaksinering. De fleste bivirkningene oppsto de første dagene etter vaksinasjon, og gikk over i løpet av et par dager: 

• De fleste vaksinerte får smerter og hevelse på stikkstedet.
• Andre vanlige bivirkninger er tretthet, hodepine, muskel- og leddsmerter, frysninger, kvalme/oppkast, hovne og ømme lymfekjertler i armhulen, feber. Disse bivirkningene er vanligere etter dose 2.
• Bivirkninger er sjeldnere blant eldre enn hos yngre voksne. 

I de aller fleste tilfellene var bivirkningene milde eller moderate. Under 10% fikk mer plagsomme bivirkninger som var ufarlige, men som påvirket dagliglivet de få dagene det varte. Dette var vanligere etter dose 2 og blant yngre personer. Les mer her.

Se også Ofte stilte spørsmål i boksen rett under.

   Ofte stilte spørsmål

I denne seksjonen finner du svar på generelle spørsmål som blir stilt ofte. Spørsmålene er delt inn i kategorier. Nye spørsmål blir lagt til jevnlig, øverst i hver kategori.

Vaksinasjon av barn

Jeg har lest at enkelte under 18 år får tilbud om koronavaksine, stemmer det?
Alle født i 2003 eller tidligere får tilbud om koronavaksine i 2021. I tillegg får barn i alderen 12-15 år tilbud om koronavaksine dersom de har alvorlig underliggende sykdom. Les mer om dette her.

Vaksinasjon og Covid-19 - infeksjon (gjennomgått sykdom, isolasjon og karantene)
Jeg har hatt Covid-19, skal jeg vaksineres?
Folkehelseinstituttet vurderer for tiden at det er tilstrekkelig med én dose med vaksine for personer som har hatt Covid-19. Vaksinen bør ikke settes før tidligst tre måneder etter gjennomgått sykdom.

Jeg er smittet med koronavirus og er i isolasjon. Når kan jeg bli vaksinert?
Er du i isolasjon på grunn av påvist Covid-19-infeksjon, anbefaler vi deg å vente med vaksinasjon til minst tre måneder etter at isolasjonsperioden er over og du er symptomfri. Du skal ikke teste seg for korona på nytt før vaksinasjon.

Jeg er i karantene. Når kan jeg bli vaksinert?
Er du i karantene, har du økt risiko for å være smittet med koronavirus, og vi anbefaler deg å vente med vaksinasjon til karantenen er fullført. Du behøver ikke å ta koronatest før vaksinasjon så lenge du ikke utvikler symptomer på covid-19.

AstraZeneca-vaksinen
Hva skjer med AstraZeneca-vaksinen fremover?
AstraZeneca-vaksinen er nå tatt ut av vaksinasjonsprogrammet i Norge. Alle som har blitt vaksinert med kun første dose av AstraZeneca blir tilbudt dose 2 med Pfizer. Samtlige dette gjelder (som er vaksinert i regi av Øvre Eiker kommune) har fått tilsendt et informasjonsbrev om dette. Klikk her for å lese brevet.

Status og fremdrift vaksinasjon
Hvis kommunen har vaksinedoser til overs, kan jeg få vaksinedose 2 tidligere?
Kommunen må følge retningslinjene til Folkehelseinstituttet, også når det gjelder intervall mellom vaksinene. Nå er det 12 uker mellom vaksinedosene som gjelder (med unntak av for risikogruppene, som har seks ukers intervall). Vi kan derfor ikke fremskynde dose 2 for å få brukt vaksiner, men fokuserer heller på få satt flest mulig dose 1. Intervallet mellom dosene kan bli endret når de aller fleste har fått dose 1, men det er opp til nasjonale myndigheter å bestemme det.

Har kommunen en liste over personer de kan ringe ved vaksinedoser til overs?
Ja. Klikk her for å gå til info om listen.

Når får jeg vaksine?
Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over når de ulike (alders)gruppene kan forvente å få tilbud om koronavaksine. Klikk her for å se oversikten på fhi.no. Du kan også se i tabellen i boksen "Status for vaksinasjon" litt lenger opp på denne siden (tabellen viser fremdrift for vaksinasjon, og oversikt over antall vaksinedoser kommunen vet med sikkerhet at den vil motta i de kommende ukene).  

Jeg har lest at mange kommuner får færre vaksiner frem til sommeren 2021. Hva skjer med Øvre Eiker?
Øvre Eiker får ikke endret tildeling av antall vaksiner etter endringen av vaksineprioriteringen. Det forventes en økning i antall vaksinedoser i juni og juli.

Hvor langt har Øvre Eiker kommune kommet med vaksineringen?

Dette finner du informasjon om i boksen "Status for vaksinasjon" litt lenger opp på denne siden.

Hvorfor er antallet vaksinerte personer annerledes på kommunens hjemmesider og i SYSVAK hos Folkehelseinstituttet?
SYSVAK/FHI opererer med antall vaksinerte innbyggere/antall tilsendte doser. Tallet som er oppgitt på hjemmesiden, sier noe om hvor mange vaksinedoser som Øvre Eiker kommune har satt, eller planlegger å sette. Derfor kan ikke disse oversiktene sammenliknes direkte. Statistikken på kommunens hjemmeside inkluderer også helsepersonell som jobber, men ikke nødvendigvis er bosatt, i Øvre Eiker kommune. Disse tallene er heller ikke med i SYSVAK/på FHI sine nettsider. Utover dette har kommunen også en del doser med AstraZeneca (som er pauset) stående på lager. Det hender også at vi får tatt ut ekstra vaksinedoser av hetteglassene vi mottar fra Pfizer og Moderna, som heller ikke er oppgitt i SYSVAK.

Hvorfor er det avvik mellom antall satte vaksiner og antall vaksinerte innbyggere?
Det vil være et avvik mellom antall doser som er distribuert til kommunen og antall personer (innbyggere) som er vaksinert kommunen. Dette skyldes at kommunen, i tillegg til innbyggere, har vaksinert helsepersonell som jobber i kommunen, og at fastlegene i kommunen vaksinerer gjestepasienter (fra andre kommuner) i tillegg til egne listeinnbyggere.

Hvorfor går vaksinasjonen så sakte? Det ser ut som om enkelte andre kommuner har kommet lengre enn Øvre Eiker?
Vi har forståelse for at mange synes vaksinasjonen går sakte. Nå er det slik at ikke bare et helt land, men en hel verden, skal vaksineres samtidig. Norge mottar en bestemt andel vaksiner av det som er tilgjengelig. Dette deles ut til kommunene av nasjonale myndigheter basert på folketall. Det er valgt en lik geografisk fordeling av vaksinedoser over landet. Koronavaksine fordeles i hovedsak i henhold til hvor mange det er i de aktuelle risikogruppene i de enkelte kommunene, etter en dynamisk prioriteringsrekkefølge. Rekkefølgen kan bli justert etter smittesituasjonen og etter vedtak i regjeringen. Vaksinene kommer ukentlig, og antall vaksiner varierer fra uke til uke. Vaksinene har kort holdbarhet, og alt brukes opp innen det kommer nye. Kommunen er klar for å vaksinere langt flere, når vi etterhvert mottar flere vaksiner etterhvert som flere typer vaksiner godkjennes for bruk i Norge. Inntil videre ber vi alle om å registrere seg for om de vil ha vaksine eller ikke, det letter og effektiviserer arbeidet for oss. Du finner mer informasjon om registrering øverst på denne siden.

Risikogrupper og prioriteringer
Hvorfor vaksineres ulike prioriteringsgrupper parallellt?
Vaksinasjon foregår både på kommunens vaksinesenter (på Loe bruk), og på fastlegekontorene. Fordi tempoet i vaksinasjonen er litt ulikt, kan vaksinasjon av en ny risikogruppe starte før en annen er helt fullført. Det gjøres på denne måten for å sikre god fremdrift i vaksinasjonen.

Jeg er i risikogruppa. Hvordan vet kommunen at jeg skal prioriteres?
Kommunen får tilsendt oversikt over hvem som er i risikogruppene fra fastlegene. Dersom du tror at denne informasjonen ikke er registrert hos din fastlege, eller du har fastlege i en annen kommune enn Øvre Eiker, se de neste to spørsmålene for mer informasjon om hva du må foreta deg.

Jeg tror jeg er i risikogruppa, men det er kanskje ikke registrert hos min fastlege. Hva må jeg gjøre for å bli prioritert for vaksinasjon?
Kommunen skal få oversendt lister fra fastlegene med oversikt over personer mellom 18 og 64 år i risikogruppen. Da er det viktig at det er registrert hos fastlegen. Ta kontakt med fastlege(-kontoret) og sjekk om dette er registrert i din journal. Hvis du er over 65 år trenger du ikke det, da vil du uansett få prioritert vaksinasjon basert på alder

Jeg er i risikogruppa, er bosatt i Øvre Eiker, men har fastlege i en annen kommune. Må jeg foreta meg noe spesielt for å bli prioritert?
Avklar først med din fastlege hvilken risikogruppe du tilhører. Deretter kan du ta kontakt med kommunens vaksinetelefonen. Kommunen vil registrere ditt navn, hvem som er din fastlege og hvilken risikogruppe du tilhører. I tillegg må du registrere deg for vaksine via lenken på hjemmesiden.

Alder 85 år og eldre, eldre 75 år og eldre, 65 år og eldre: Prioriterer kommunen innen disse gruppene igjen, f. eks. etter hjelpebehov i hjemmet eller alder?
Kommunen prioriterer etter alder. Innenfor aldersgruppen 65-74 skal i tillegg enkelte risikogrupper med bakenforliggende sykdom prioriteres. Se mer info om dette lenger opp på denne siden (i boksen Hvem blir vaksinert først?).

Jeg går på faste medisiner, er dette et problem i forhold til vaksinen?
Nei, det er ikke et problem. Vi ønsker å vite om du står på blodfortynnende medisiner som marevan eller pradaxa/eliquis/xarelto eller lignende. Du kan fortsatt få vaksinen. Hvis du er usikker kan du ta med medisinlisten og evt. marevankort til vaksinasjonsstedet. Vi oppfordrer deg til å kontakte din fastlege dersom du er usikker på noe vedrørende vaksinasjonen. Ta gjerne med deg egenerklæringsskjema og sjekkliste når du skal vaksineres. Dette kan du fylle ut når du registrerer deg for vaksine, eller klikke her for å finne og skrive ut fra Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Blir alle aldersgrupper fra 65 og oppover prioritert etter underliggende sykdom?
Med bakgrunn i prioriteringsrekkefølgen til FHI så er alder den dominerende risikofaktoren. Innenfor aldersgruppen 65-75 er det de eldste som vil bli vaksinert først. De som er i denne aldersgruppen og som er beboer i sykehjem eller bor i bemannet omsorgsbolig vil allerede være vaksinert.

Selve vaksinasjonen
Hvem setter vaksinene og hva slags opplæring har de fått? Jeg har lest i avisen at mange setter vaksinen feil.

Det er sykepleiere og helsesykepleiere som setter vaksinen.  Dette er helsepersonell som setter vaksiner og andre injeksjoner i sitt daglige arbeid og har god erfaring og kunnskap om dette.

Jeg lurer på om vi kan være helt sikre på at vaksinen blir gitt riktig og med riktig nål. Vi ser på tv at veldig mange drar ut huden før de stikker, ikke strammer slik de skal.
Ja, det kan innbyggerne være sikre på. Vaksinen skal settes i muskelen, og vi har riktig teknikk for dette.

Registrering for vaksine
Jeg er usikker på om jeg vil ha vaksine eller ikke. Hva skjer hvis jeg venter med å registrere meg?

Dersom du velger å registrere deg på et senere tidspunkt, så har du fortsatt mulighet til å bli vaksinert. Du må imidlertid påregne at du havner lenger bak i køen, og at du ikke automatisk blir prioritert i den rekkefølgen som er anbefalt av FHI. Er du usikker på om du vil vaksinere deg, kan du allikevel registrere deg nå. Da har du tid til å bestemme deg frem til du får tilbud på sms. Du trenger ikke å takke ja til tilbudet eller booke time. Dersom du får tildelt time, kan man alltid avbestille. Dersom du har bestemt at du ikke ønsker vaksine og ikke vil motta flere tilbud om timer, så kan du ta kontakt med vaksinetelefonen (se kontaktinfo øverst på denne siden) og gi beskjed om dette.

Jeg har ombestemt meg etter at jeg registrerte meg. Hva gjør jeg?
Du kan registrere deg på nytt hvis du vil endre noe, det er alltid siste registrering som gjelder (forrige registrering slettes automatisk når du registrerer deg på nytt).

Jeg tror jeg har registrert meg for vaksine, men er ikke helt sikker. Hvordan kan jeg sjekke at jeg er registrert?
Det enkleste er å sjekke at du har fått en tekstmelding fra Helseboka som bekrefter at du er registert. (Har du ikke fått dette, betyr det sannsynligvis at registreringen er avbrutt underveis i prosessen, eller at du har lagt inn feil telefonnummer - da må du registere deg på nytt via lenken lenger opp på denne siden.) Du kan også laste ned appen Helseboka, logge deg inn med BankID og sjekke der. Alternativt kan du ringe til vaksinetelefonen for å spørre om de kan sjekke registeringen din.

Jeg har registrert meg, men telefonen min er gammel, og støtter ikke lenker i sms. Hva gjør jeg når jeg mottar tilbud om vaksinasjon i sms med lenke for å bestille time?
Du kan registrere på nytt med mobilnummer til en pårørende som har telefon med støtte for lenker. Ved å registrere seg på nytt vil man «redigere» sin egen registrering. Det er den til enhver siste registrering som gjelder. 

Hvordan kan jeg dobbeltsjekke når jeg, eller en jeg er pårørende til, har time for vaksinasjon, dersom jeg ikke har mulighet til å logge meg inn i Helseboka for meg selv eller min pårørende?
Du kan ringe til vaksinetelefonen 906 83 432, som slår opp denne informasjonen for deg (åpningstid hverdager mellom 08 og 15).

Jeg har ikke BankID. Hvordan kan jeg få registrert meg da?
Du kan kontakte vaksinetelefonen, 906 83 432 og få hjelp til å registrere deg. (Åpningstid hverdager mellom 08 og 15). Du kan også få en pårørende til å registrere deg via sin BankID.

Trenger man BankID for å logge inn når time skal bestilles?
Ja, man trenger det. Hvis du ikke har bankID kan du kontakte vaksinetelefonen og evt få hjelp til å booke time manuelt.

Hvordan registrerer jeg en annen person, som ikke får gjort det selv fordi h*n ikke har mulighet selv?
Logg inn i Helseboka med egen BankID, og skriv inn navn og fødselsdato på personen du skal registrere. Du kan legge inn ditt eget telefonnummer, dersom den du registrerer ønsker at du får varsel om når time kan bestilles. Gå til toppen av denne siden for å finne lenke til Helseboka/registrering.

Jeg fyller 18 i løpet av 2021. Skal jeg registrere meg nå, eller vente til jeg har hatt bursdag? 
Ja, alle som er født i 2003 eller tidligere får tilbud om koronavaksine. Ønsker du vaksine, bør du registrere deg så fort som mulig.

Bestilling av vaksine
Jeg fikk melding med tilbud om vaksine, men så var det ikke flere ledige timer når jeg klikket på lenken for å booke. Hva gjør jeg nå?
Kommunen sender som regel ut flere meldinger enn det finnes ledige timer, for å være sikker på å få dekket opp alle timene. Dersom det ikke er flere ledige timer når du skal bestille, betyr det at alle timene som ble lagt ut for denne gang har blitt booket. Da vil du få en ny melding med tilbud om vaksine ganske snart, når nye timer er satt opp.

Bosted og folkeregistrering
Jeg er bosatt i Øvre Eiker, men folkeregistrert i en annen kommune lenger unna. Kan jeg bli vaksinert i Øvre Eiker?
Hovedregelen er at du skal få tilbud om vaksine i kommunen du oppholder deg i. Bor du i Øvre Eiker, kan du registrere deg for vaksine på denne siden. Bla opp til toppen av denne siden for mer informasjon om hvordan du registrerer deg. 

Jeg er student, hvor(dan) skal jeg få vaksine?
Om du skal flytte for å studere i en annen kommune til høsten, oppfordres du til å ta i mot tilbud om første vaksinedose i kommunen du er folkeregistrerti, og andre vaksinedose i kommunen du skal flytte til. Folkehelseinstituttet oppfordrer alle studenter til å benytte seg av tilbud om første dose koronavaksine i den kommunen de er folkeregistrert, selv om det innebærer reise. Dette er den raskeste måten å få første vaksinedose på. For å få tilbud om vaksine i Øvre Eiker kommune, må du registrere deg. Gå til toppen av denne siden for å finne info om registrering i Øvre Eiker. For best mulig beskyttelse, må du ta begge vaksinedosene. Når du har registrert deg for vaksine i Øvre Eiker, sjekk med kommunen du skal flytte til/studere i hva du må gjøre for å få tilbud om vaksinedose to der. Som regel vil du finne denne informasjonen på kommunens nettsider.

Ferdig vaksinert
Jeg har fått vaksine i en annen kommune, men får fortsatt melding med tilbud om vaksine av Øvre Eiker kommune. Hva gjør jeg?
Om du har blitt vaksinert i en annen kommune, kan du klikke på registreringsknappen øverst på denne siden og takke nei til vaksine i Helseboka. Da vil du ikke få flere meldinger angående vaksinasjon av Øvre Eiker kommune.

Jeg lurer på noe om koronasertifikatet mitt, hvor kan jeg finne info?
Klikk her for informasjon om koronasertifikat. Hvis du er ferdig vaksinert, bør du sjekke at informasjonen i sertifikatet stemmer.

Vil det bli reduksjon i restriksjoner for de personene som etterhvert er ferdig vaksinert, for eksempel ved besøk på sykehjem?Besøksrestriksjonene for Eikertun Helsehus er nå endret etterhvert som mange av de fastboende er ferdig vaksinert. Les mer om dette på samlesiden for koronavirus (klikk på boksen Helseinstitusjoner). Du kan lese mer om unntak for vaksinerte generelt på Helsenorge.no.

Hvilke råd og regler gjelder for meg som har fått vaksine?
Er du vaksinert, må du følge de samme rådene og reglene som resten av befolkningen, med noen unntak. Klikk her for å lese mer om dette på Helsenorge.no

Vaksinasjon til helsepersonell
Hvilke regler gjelder for vaksinasjon av helsepersonell?
Når helsepersonell er anbefalt vaksinasjon i kraft av sitt yrke og i henhold til et nasjonalt vaksinasjonsprogram, er det kommunen hvor helsepersonellet utfører sitt arbeid som skal tilby dette. Det er i kommunens interesse å sørge for at helsepersonell som yter helsetjenester til kommunens innbyggere tilbys vaksinasjon. Dette ansvaret er uavhengig av hvem som har arbeidsgiver-ansvaret for helsepersonellet, om det er kommunen selv, om de er privat ansatte, med eller uten driftsavtale med kommunen, eller om de er  fylkeskommunalt ansatte. Det vil være kommunen hvor også fylkeskommunalt ansatte helsepersonell utfører sitt virke som har ansvaret for å tilby vaksinasjon, selv om de fylkeskommunalt ansatte yter helsetjenester til andre enn kommunens innbyggere. Unntaket er helsepersonell ansatt i et helseforetak, eller som har driftsavtale med et helseforetak. For disse er det helseforetaket som vil være ansvarlig for å gjennomføre vaksinasjon. Les mer her.

   Har du fått vaksine i en annen kommune, eller ønsker du ikke vaksine?

Om du har fått vaksine i en annen kommune, eller ikke ønsker koronavaksinen i det hele tatt, kan du klikke på knappen "Registrer deg her" lenger opp på denne siden. Logg inn med BankID og registrer at du takker nei til koronavaksine. Dersom du tidligere har registrert at du takker ja, vil den nyeste registreringen din overskrive dette og være den gjeldende.

   Ringeliste for vaksinedoser til overs

Fra og med uke 23 kan alle innbyggere i Øvre Eiker som har mulighet til å stille til vaksinasjon på Loe bruk i Hokksund på kort varsel, registrere seg på en liste. Klikk her for å gå til registering for ringeliste.

   Lurer du på noe? Ring vaksinetelefonen

Har du spørsmål om koronavaksinen som du ikke finner svar på her, kan du ringe til kommunens vaksinetelefon på tlf. 906 83 432. Telefonlinjen er betjent mandag til fredag fra kl. 08:00-15:00 (stengt på helligdager og i helgene). I juli er vaksinetelefonen åpen kl 10-14 på hverdager. 

Se også Ofte stilte spørsmål i egen boks over denne

   Mer informasjon om koronavaksinen

Klikk her for å lese mer om koronavaksinasjonsprogrammet på Folkehelseinstituttets nettside.

Se også Ofte stilte spørsmål i egen boks litt lenger opp på siden

   Mer informasjon om koronavirus

Les om lokale smitteverntiltak, testing og symptomer med mer på samlesiden for koronavirus. Klikk her for å lese mer.

   Information in other languages / informasjon på andre språk

Engelsk / English
Information from the Municipality of Øvre Eiker about the Covid-19 vaccine


Tigrinya / ትግርኛ: የኮሮናቫይረስ ክትባት
Coronavirus vaccine: ሓበሬታ ካብ ምምሕዳር ከተማ ኦቭረ ኣይከር ብዛዕባ ክትባት ኮቪድ-19 


Swahili / Kiswahili
Chanjo ya virusi vya korona - Coronavirus vaccine: Informasjon kutoka Manispaa ya Øvre Eiker kuhusu chanjo ya Covid-19

Polsk / Polski
Koronawirus szczepionka - Coronavirus vaccine: Informacja od gminy Øvre Eiker o szczepionce Covid-19

Thai / ไทย
วัคซีนไวรัสโคโรน่า - Coronavirus vaccine: Informasjon จากเทศบาลØvre Eiker เกี่ยวกับวัคซีน Covid-19


Litauisk / Lietuviu kalba
Skiepas nuo koronaviruso - Coronavirus vaccine: Informasjonas iš Øvre Eiker savivaldybės apie Covid-19 vakciną

Somali / Soomaaliya
Talaalka fayruuska Corona - Coronavirus vaccine: Informasjon oo ka socda degmada Øvre Eiker oo ku saabsan tallaalka Covid-19

Persisk / Parsi/Farsi/Dari
اطالعات ازیییکمون Eiker Øvre دری موردی واکسنییکوید-۱۹


Arabisk /  العربية اللغة
قاح فيروس كورونا - Coronavirus vaccine: معلومات من بلدية أوفرا أيكر Øvre Eiker حول مطعوم كوفيد – ١


For more information about coronavirus in english, click here.

For more informasjon om koronavirus på flere språk, klikk her.
Opprettet: 18.12.2020 17:53