Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Vaksine mot Covid-19

Grøner, Cathrine Endret:22.12.2022 12:57

Nå får du koronavaksinen på apotek

Ettersom etterspørselen etter koronavaksine har gått ned, legges vaksinetilbudet på Eikertun ned. Apotek 1 på Eikersenteret og Torvet apotek fortsetter å vaksinere inntil videre. Apotekene legger ut nye timer for vaksinasjon fortløpende. For å bestille vaksinasjon hos et apotek, følg en av lenkene under.

Klikk her for å bestille vaksinasjon på Apotek 1 Eikersenteret


Klikk her for å bestille vaksinasjon på Torvet Apotek Hokksund


Hvem bør ta en oppfriskningsdose med koronavaksine?

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at følgende grupper bør ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine:
  • personer i aldersgruppen 65 år og eldre
  • personer i aldersgruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp
  • ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom.
  • gravide i 2. og 3. trimester
Dette vil for de fleste være dose 4, men for enkelte med alvorlig svekket immunforsvar vil det være dose 5. Anbefalingen om å ta ny oppfriskningsdose gjelder også dersom du nylig har gjennomgått en koronainfeksjon. Gjennomgått sykdom vil imidlertid gi deg god beskyttelse den første tiden etter at du har vært syk og du kan derfor avvente i 3-4 måneder før du vaksineres med ny dose. Dersom man allikevel ønsker en oppfriskningsdose tidligere kan den gis forutsatt at det har gått minimum 3 uker etter tilfriskning, men et lenger tidsintervall vil gi en bedre immunrespons. Anbefalt intervall siden forrige vaksinedose bør være minimum 4 måneder.


Hvem kan få en oppfriskningsdose med koronavaksine?

Følgende grupper tilbys andre oppfriskningsdose (dose 4) nå:
  • Voksne i alderen 18 år +
FHI går ikke ut med en generell anbefaling om å ta en andre oppfriskingsdose, da nytten av ny oppfriskningsdose vil være begrenset for voksne uten underliggende sykdommer. De fleste har tatt de anbefalte dosene, og mange har i tillegg relativt nylig gjennomgått infeksjon.

Dersom du har hatt korona i løpet av de siste 1-2 månedene, har du fortsatt god immunitet. Det er imidlertid andre behov enn rent medisinske som kan ligge til grunn for at enkelte har et ønske eller behov for å la seg vaksinere. Det kan være reise, ønske om å beskytte sine omgivelser, ønske om å redusere faren for mer plagsomme symptomer etter smitte, eller en generell uro for sykdommen. Les mer om oppfriskningsdose 2 på Folkehelseinstituttets nettsider.

Dersom du har hatt koronainfeksjon nylig, vent minst tre uker med å vaksinere deg etter at du har blitt frisk – gjerne lengre (inntil 3 måneder).


Ved behov for tilpasninger under vaksinasjon

Har du spesielle grunner til at du ikke kan ta vaksine på apotek, som alvorlige allergiske reaksjoner på vaksine, vaksinasjon av barn eller ungdom, eller andre nødvendige tilpasninger i forhold til vaksinering, ring oss på tlf. 404 02 797.

Har du spørsmål?

Dersom du ikke finner informasjon via lenkene under, eller du har andre spørsmål som du ikke finner svar på på denne siden, ring Servicesenteret på tlf. 32 25 10 00 (hverdager 08-14:00). Dersom du ikke kan bestille koronavaksine digitalt, ring 32 25 60 65 (Apotek 1 Eikersenteret) eller 32 75 94 70 (Torvet apotek).


Du leter kanskje også etter:

Opprettet: 18.12.2020 17:53