Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Testing for Covid-19

  Endret:11.04.2022 14:46

Du kan teste deg for Covid-19 ved å:

Ta en selvtest:

Har du symptomer på Covid-19 og ønsker å teste deg, kan du hente gratis selvtest hos kommunen som du kan bruke hjemme. Klikk her for å lese om utdeling av gratis selvtester.

PCR-test på teststasjon

Teststasjonen på Kongsberg er stengt. Etter den nye covid-19-strategien fra regjeringen 5.april 2022, er det ikke lenger en generell anbefaling om testing mot covid-19 ved luftveisinfeksjoner. Testing skal nå være kun på medisinsk indikasjon ( etter legevurdering og hvis det har betydning for diagnostikk og behandling), og håndteres som enhver annen luftveisinfeksjon. Det er god tilgang på hurtigtester for de som ønsker selvtesting.  

Test til koronasertifikat

Test til koronasertifikat skal som hovedregel ikke gjøres hos fastlege eller legevakt.  De som trenger PCR-test i forbindelse med reiser og koronasertifikat, må ordne dette selv, ved å benytte private tilbydere av tester (teststasjonen på Kongsberg er stengt). 

For at en test skal være gyldig i koronasertifikatet, må den tas profesjonelt. Negativ koronatest, vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19-sykdom inngår i koronasertifikatet. Koronasertifikatet innenlands er avviklet, men finnes fortsatt for bruk i EU/EØS. Den som reiser, har selv plikt til å sette seg inn i reglene i det landet hun eller han reiser til. 

Mer om testing

  • Om du har testet positivt på en selvtest, skal denne ikke lenger registreres noe sted.
  • De fleste vil teste positivt rundt symptomstart. I noen tilfeller kan det ta noe lengre tid fra den smittede får symptomer til selvtesten viser at en er smittet. 

Klikk her for å gå tilbake til koronasidene

Du leter kanskje også etter:

Opprettet: 25.01.2022 14:19