Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

DKS - Den kulturelle skolesekken

  Endret:27.07.2018 15:42

Nasjonal satsing på kunst og kultur til alle elever

Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Elevene og skolene skal gjennom ordningen få mulighet til å oppleve, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for profesjonell kunst- og kulturuttrykk av alle slag. Kulturtilbudene skal være av høy kvalitet og vise hele bredden av kulturuttrykk:

Scenekunst, Visuell kunst, Musikk, Film, Litteratur, Kulturarv

Den kulturelle skolesekken har vært en del av regjeringens kulturpolitiske satsing for grunnskolen siden 2001, og har etter hvert blitt utvidet til videregående skole. Dette betyr at alle elever – fra 6 til 19 år – innlemmes i ordningen.

Organisering

Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom kultur- og opplæringssektoren på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå, og omfatter alle skoler i Norge. Fylkeskommunen er ansvarlig for koordineringen regionalt, men kommunene har også mulighet for å utvikle sitt eget program. Det er stor variasjon i hvordan skolesekken organiseres på regionalt og lokalt nivå.

Kulturdepartementet har ansvar for ordningen på nasjonalt nivå og fordeler spillemidlene årlig. Kulturdepartementet samarbeider med Kunnskapsdepartementet om å utvikle ordningen. Departementene har ansvar for at det sendes likelydende signal om ordningen til sine sektorer.

​Kontaktinformasjon

Koordinator
Hilde Glesne
Mob.: 951 84 203

 

Opprettet: 04.12.2013 13:11